[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) ::
جلد 10 شماره 3 صفحات 46-39 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه مدل آمیخته متناهی چندمتغیره با روش‌های تحلیل عاملی و خوشه‌ای در شناسایی الگوهای غذایی
زهرا رزاقی ، یداله محرابی* ، فرید زایری ، آرش رشیدی ، بهارک آقاپور
گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، mehrabi@sbmu.ac.ir
چکیده:   (6077 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه متخصصین علوم تغذیه جهت بررسی تأثیر کلی رژیم غذایی بر پیامد سلامتی از دیدگاه الگوی غذایی استفاده می‌کنند. الگوهای غذایی به طور معمول با دو روش آماری تحلیل عاملی یا تحلیل خوشه‌ای تعیین می‌شود. مدل‌های آمیخته در قالب ترکیبی از چند توزیع احتمالی یک چارچوب پارامتری برای مدل‌بندی اشکال توزیعی ناشناخته فراهم می‌کنند. اخیراً از مدل‌های آمیخته به عنوان روش سوم در تعیین الگوهای غذایی استفاده شده است بدین منظور علاوه بر دو روش موجود، در این مطالعه الگوهای غذایی را با استفاده از مدل آمیخته نیز به دست آورده و با دو روش دیگر مورد مقایسه قراردادیم. مواد و روشها: در این تحقیق از داده‌های 25 گروه غذایی 400 دختر دبیرستانی شهر اهر که در مطالعه رشیدی و همکاران به شیوه نمونه‌گیری خوشه‌ای جمع‌آوری شده بود استفاده شد. ابتدا الگوهای غذایی به دو روش تحلیل عاملی و تحلیل خوشه‌ای به دست آمد و بعد مدل آمیخته نرمال چند متغیره به این داده‌ها برازش شد و 5 الگوی غذایی به دست آمده از این روش با دو روش دیگر مورد مقایسه قرار گرفت. انتخاب مدل آمیخته مناسب با استفاده از معیار اطلاع آکاییک (AIC) و معیار اطلاع بیزی (BIC ) انجام شد. یافتهها: در روش تحلیل عاملی 3 الگوی غذایی که براساس بار عاملی شناسایی شد و در تحلیل خوشه‌ای 2 الگوی غذایی به دست آوردیم. با مدل آمیخته متناهی نرمال چند متغیره 5 الگوی غذایی به دست آمد که نسبت مصرف این 5 الگو به‌ترتیب 6%، 12%، 34%، 28% و 20% و هر الگو با بردار میانگین بیان شد. نتیجه گیری: با بررسی سه روش نتیجه می‌شود که مدل آمیخته نسبت به دو روش دیگر دارای دو مزیت است. اولاً نسبت افراد جامعه که از هر الگو استفاده می‌کنند را تعیین کند و ثانیاً میانگین مصرف گروه‌های غذایی در هر الگو مشخص است. بنابراین اطلاعات بیشتری نسبت به دو روش معمول به دست خواهد آمد. واژگان کلیدی: مدل آمیخته، تحلیل عاملی، الگوی غذایی
واژه‌های کلیدی: مدل آمیخته، تحلیل عاملی، الگوی غذایی
متن کامل [PDF 241 kb]   (2081 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/2/11 | پذیرش: 1394/6/16 | انتشار: 1394/7/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Razzaghi Z, Mehrabi Y, Zayeri F, Rashidi A, Aghapoor B. Comparison of the results of Multivariate Finite Mixture Model with Factor and Cluster Analysis Methods in Dietary Pattern Identification. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2015; 10 (3) :39-46
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1611-fa.html

رزاقی زهرا، محرابی یداله، زایری فرید، رشیدی آرش، آقاپور بهارک. مقایسه مدل آمیخته متناهی چندمتغیره با روش‌های تحلیل عاملی و خوشه‌ای در شناسایی الگوهای غذایی . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1394; 10 (3) :39-46

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1611-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645