اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر احساس درد و بروز بیدردی ناشی از مورفین با استفاده از تست فرمالین در موش کوچک نر
|
شهین شبرندی ، نامدار یوسف وند* ، فاطمه زارعی |
دانشگاه رازی |
|
چکیده: (6431 مشاهده) |
سابقه و هدف: یکی از مهمترین موضوعات در تحقیقات فیزیولوژیکی تلاش برای یافتن موادی است که باعث تسکین درد میشوند، لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر مطلوب احتمالی روغن زیتون خوراکی بر درد حاد و مزمن و بیدردی ناشی از مورفین با استفاده از تست فرمالین بود.
مواد و روشها: تعداد 24 سر موش سوری NMRI جنس نر به 4 گروه تقسیم شدند (6n=). گروهها شامل: 1- گروه شم: با مصرف غذای استاندارد معمولی به همراه تزریق نرمال سالین 2- گروه تجربی(1): با مصرف روغن زیتون خوراکی بکر و بدون تزریق مورفین، 3- گروه کنترل مثبت: با مصرف غذای استاندارد معمولی به همراه تزریق مورفین. 4- گروه تجربی (2): با مصرف روغن زیتون خوراکی بکر و تزریق مورفین . زمان تیمار خوراکی 4 هفته بود. روغن زیتون بکر به مقدار 10% به خوراک حیوانات گروههای تیمار اضافه شد، مورفین در دُز 10 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن بهصورت زیرجلدی تزریق گردید. درد با استفاده از آزمون فرمالین ارزیابی شد.
یافتهها: روغن زیتون بکر خوراکی موجب کاهش درد حاد (فاز اولیه تست فرمالین) (001/0p<) و درد مزمن (فاز ثانویه تست فرمالین) شد (001/0 p<). از طرفی روغن زیتون خوراکی اثر ضد دردی مورفین را در مرحله درد مزمن تا حد زیادی افزایش داد که این کاهش درد در این مرحله از درد معنیدار بود (001/0p<).
نتیجه گیری: روغن زیتون بکر خوراکی دارای خاصیت ضددردی بوده و خاصیت ضددردی مورفین را افزایش میدهد. در واقع تجویز مورفین در حیواناتی که روغن زیتون بکر خوراکی را در رژیم غذایی مصرف کردهاند اثر ضد درد بیشتری دارد.
واژگان کلیدی: درد، روغن زیتون خوراکی، احساس درد، مورفین، تست فرمالین |
|
واژههای کلیدی: درد، روغن زیتون خوراکی، احساس درد، مورفین، تست فرمالین |
|
متن کامل [PDF 204 kb]
(4453 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1393/7/11 | پذیرش: 1394/5/18 | انتشار: 1395/1/18
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|