[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1395 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 50-43 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر احساس درد و بروز بی‌دردی ناشی از مورفین با استفاده از تست فرمالین در موش کوچک نر
شهین شبرندی ، نامدار یوسف وند* ، فاطمه زارعی
دانشگاه رازی
چکیده:   (6431 مشاهده)

سابقه و هدف: یکی از مهم‌ترین موضوعات در تحقیقات فیزیولوژیکی تلاش برای یافتن موادی است که باعث تسکین درد می‌شوند، لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر مطلوب احتمالی روغن زیتون خوراکی بر درد حاد و مزمن و بی­دردی ناشی از مورفین با استفاده از تست فرمالین بود.

مواد و روشها: تعداد 24 سر موش سوری NMRI جنس نر به 4 گروه تقسیم شدند (6n=). گروه‌ها شامل: 1- گروه شم:  با مصرف غذای استاندارد معمولی به همراه تزریق نرمال سالین 2- گروه تجربی(1): با مصرف روغن زیتون خوراکی بکر و بدون تزریق مورفین، 3- گروه کنترل مثبت: با مصرف غذای استاندارد معمولی به همراه تزریق مورفین. 4- گروه تجربی (2): با مصرف روغن زیتون خوراکی بکر و تزریق مورفین . زمان تیمار خوراکی 4 هفته  بود. روغن زیتون بکر به مقدار 10% به خوراک حیوانات گروه‌های تیمار اضافه شد، مورفین در دُز 10 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن به‌صورت زیرجلدی تزریق گردید. درد با استفاده از آزمون فرمالین ارزیابی شد.

یافتهها: روغن زیتون بکر خوراکی موجب کاهش درد حاد (فاز اولیه تست فرمالین) (001/0p<) و درد مزمن (فاز ثانویه تست فرمالین) شد (001/0 p<). از طرفی روغن زیتون خوراکی اثر ضد درد­ی مورفین را در مرحله درد مزمن تا حد زیادی افزایش داد که این کاهش درد در این مرحله از درد معنی‌دار بود (001/0p<).

نتیجه گیری: روغن زیتون بکر خوراکی دارای خاصیت ضد­دردی بوده و خاصیت ضد­دردی مورفین را افزایش می­دهد. در واقع تجویز مورفین در حیواناتی که روغن زیتون بکر خوراکی را در رژیم غذایی مصرف کرده‌اند اثر ضد درد بیشتری دارد.

واژگان کلیدی: درد، روغن زیتون خوراکی، احساس درد، مورفین، تست فرمالین

واژه‌های کلیدی: درد، روغن زیتون خوراکی، احساس درد، مورفین، تست فرمالین
متن کامل [PDF 204 kb]   (4453 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/7/11 | پذیرش: 1394/5/18 | انتشار: 1395/1/18
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shabrandi S, Yousofvand N, Zarei F. Effect of Dietary Virgin Olive (Olea europaea (Oil on Nociception and Its Effect on Morphine-induced Analgesia in Male Mice Using Formalin Test. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2016; 11 (1) :43-50
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1766-fa.html

شبرندی شهین، یوسف وند نامدار، زارعی فاطمه. اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر احساس درد و بروز بی‌دردی ناشی از مورفین با استفاده از تست فرمالین در موش کوچک نر. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1395; 11 (1) :43-50

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1766-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660