[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 136-125 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر سورفاکتانت غیر یونی تویین20 بر نانوکمپلکس‌های پروتئین/ پلی‌ساکاریدی حامل کورکومین
شقایق شیخ زاده ، محمد علیزاده* ، محمود رضازاد
دانشگاه ارومیه ، m.alizadeh@urmia.ac.ir
چکیده:   (6554 مشاهده)

سابقه و هدف: نانوکمپلکس­های بیوپلیمری علاوه بر مزایای بی‌شماری که دارند، دارای معایبی از جمله دشواری کنترل دقیق اندازه ذرات و عدم توانایی در جلوگیری از تجمع ذرات می­باشند. در این تحقیق تأثیر تویین20 بر برهمکنش الکترواستاتیکی سدیم کازئینات و صمغ عربی حامل ترکیب آنتی‌اکسیدانی کورکومین مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روشها: ابتدا فاز آلی (کورکومین در اتانول) به فاز آبی (سدیم کازئینات، صمغ عربی و تویین20) اضافه شد. در مرحله بعدی با کاهش pH، نانوذرات تشکیل شدند. به منظور بررسی اثر متغیرهای مستقل بر پاسخ­ها از طرح Box–Behnken سطح پاسخ استفاده شد. فعالیت آنتی­اکسیدانی نمونه­ها با استفاده از روش مهارکنندگی 1-1 دی­فنیل 2-پیکریل هیدازیل (DPPH) انجام شد.

یافتهها: تویین20 تأثیر معنی­داری بر اندازه و توزیع اندازه ذرات داشت (0001/0p<). همچنین سدیم کازئینات و تویین 20 بر کارایی کپسولاسیون و فعالیت آنتی­اکسیدانی کورکومین کپسوله شده تأثیر معنی­داری داشتند (0001/0p<). با استفاده از روش بهینه­سازی تابع مطلوبیت، شرایط بهینه به صورت 28/0% سدیم کازئینات، 69/0% صمغ عربی، 18/0% تویین20 و pH 02/5 به دست آمد.

نتیجه گیری: با توجه به کارایی کپسولاسیون و فعالیت آنتی­اکسیدانی بالای نانوکمپلکس‌های کورکومین و عدم نیاز به تجهیزات با انرژی بالا، این روش به عنوان روشی ساده، سریع و کم انرژی پیشنهاد می­شود.

واژگان کلیدی:کورکومین، نانوکمپلکس پروتئین/ پلی ­ساکارید، سورفاکتانت غیریونی، فعالیت آنتی­اکسیدانی

واژه‌های کلیدی: کورکومین، نانوکمپلکس پروتئین/ پلی‌ساکارید، سورفاکتانت غیریونی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی
متن کامل [PDF 411 kb]   (3134 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1394/7/28 | پذیرش: 1394/10/9 | انتشار: 1395/4/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sheikhzadeh S, Alizadeh M, Rezazad M. Effect of Non-ionic Surfactant Tween 20 on Curumin-loaded Protein/polysaccharide Nanocomplexes. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2016; 11 (2) :125-136
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2054-fa.html

شیخ زاده شقایق، علیزاده محمد، رضازاد محمود. بررسی تأثیر سورفاکتانت غیر یونی تویین20 بر نانوکمپلکس‌های پروتئین/ پلی‌ساکاریدی حامل کورکومین. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1395; 11 (2) :125-136

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2054-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710