[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 92-85 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر پوشش‌های بسته‌بندی نانو نقره بر پایه دی اکسید تیتانیوم در افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزل‌آلا رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
حمید راشدی* ، افسانه پرتوی ، رضا فتاح ، محمدعلی خلیل زاده کلاگر ، محمد خیابانی
دانشگاه تهران ، hrashedi@ut.ac.ir
چکیده:   (5050 مشاهده)

سابقه و هدف: اخیراً نانوذرات نقره توجه فزاینده‌ای را به علت فعالیت‌های ضد میکروبی در فرآوری غذا به خود جلب کرده‌اند. در این مطالعه، فعالیت ضد میکروبی نانوذرات نقره در پوشش‌های بسته‌بندی فیله ماهی قزل‌آلا رنگین‌کمان مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روشها: 2 نمونه پوشش‌های بسته‌بندی حاوی نانو ذرات نقره پوشش دهی شده روی دی اکسید تیتانیوم تهیه شد. ابتدا با میکروسکوپ الکترونی SEM کیفیت پوشش‌های نانو 3% و 5% ارزیابی شد. بعد از انجام مراحل آماده‌سازی پوشش‌ها و تهیه سوسپانسیون باکتری اشریشیاکلی، فعالیت ضد باکتریایی پوشش‌ها طبق استاندارد 10900 مورد اندازه‌گیری قرار گرفت. فیله ماهی قزل‌آلا رنگین‌کمان در پوشش‌های نانو بسته‌بندی و در بازه‌های زمانی صفر، 7، 14 و 21 روز در یخچال با دمای 4 درجه سانتی‌گراد نگهداری شد و شمارش کلی میکروب‌ها در مقایسه با نمونه شاهد مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافتهها: اثر بازدارندگی پوشش‌های 3% و 5% بر باکتری‌های مزوفیل تا 7 روز معنی‌دار بود و در روزهای بعد تغییر چشمگیری ملاحظه نشد. پوشش 3% اثر معنی‌داری بر سرعت رشد باکتری‌های سرمادوست نداشت، درحالی که تأثیر پوشش 5% بر سرعت رشد باکتری‌های سرمادوست تا 7 روز معنی‌دار بود.

نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، استفاده از بسته‌بندی حاوی نانوذرات نقره زمان ماندگاری فیله ماهی قزل‌آلا رنگین‌کمان را افزایش می‌دهد.

واژگان کلیدی: پوشش‌های بسته‌بندی نانو، نانوذرات نقره، دی اکسید تیتانیوم، ماهی قزل‌آلا نگین کمان

واژه‌های کلیدی: پوشش‌های بسته‌بندی نانو، نانوذرات نقره، دی اکسید تیتانیوم، ماهی قزل‌آلا نگین کمان
متن کامل [PDF 794 kb]   (3955 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1394/10/14 | پذیرش: 1394/11/19 | انتشار: 1395/6/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rashedi H, Partovi A, Fattah R, Khalilzade kalagar M, Khiabani M. The Effect of Silver Nanofilms based on Titaniom Dioxide on the Shelf-life of Rainbow Trout Fillet (Oncorhynchus mykiss) . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2016; 11 (3) :85-92
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2121-fa.html

راشدی حمید، پرتوی افسانه، فتاح رضا، خلیل زاده کلاگر محمدعلی، خیابانی محمد. بررسی اثر پوشش‌های بسته‌بندی نانو نقره بر پایه دی اکسید تیتانیوم در افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزل‌آلا رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1395; 11 (3) :85-92

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2121-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645