[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 132-121 برگشت به فهرست نسخه ها
کورکومین، ملکول نیروهای چندگانه، تعدیل کننده بیولوژیکی و اثرات درمانی آن
منصوره مظاهری ، علی اکبر صبوری ، مهران حبیبی رضایی ، محمد فرهادی ، علی اکبر موسوی موحدی*
دانشگاه تهران ، moosavi@ut.ac.ir
چکیده:   (5888 مشاهده)

کورکومین ماده فعال بیولوژیک زردچوبه، دارای خواص بیولوژیکی گسترده‌ای، مانند ضد التهاب، آنتی‌اکسیدان، ضد دیابت و ضد سرطان می‌باشد. اگرچه به علت حلالیت کم این ماده در آب، استفاده از خواص دارویی و بیولوژیکی آن محدود است، اما با وجود دسترسی محدود در سطح فعالیت بیولوژیکی، کورکومین در سیستم گوارشی انسان و سیستم‌های دفاعی بدن، اثرات مثبت و قابل توجهی را نشان داده است و مهارکننده انواع مختلفی از بیماری هاست. توانایی مؤثر مهارکنندگی رشته‌ای شدن پروتئین‌های مختلف در شرایط فیبریل شدن و همچنین بازدارندگی تولید گونه‌های فعال اکسیژن توسط این مولکول مورد مطالعه  قرار گرفته است. کورکومین با اندر کنش مستقیم و یا غیر مستقیم با بیش از 30 پروتئین، عملکرد آن‌ها را تنظیم‌ می‌کند. با توجه به اثرات فوق‌العاده این ماده در سلامت، مطالعات زیادی برای افزایش شدت اثر این ماده، افزایش حلالیت و اثرات درمانی آن انجام شده است. اما، برای افزایش بازده استفاده درمانی و بهبود فعالیت زیستی آن، طراحی روش‌های بالینی مؤثر و بهره‌گیری از روش‌های نوین، برای فرموله کردن بهتر این ماده ضروری است. در این مقاله، مروری بر خواص و مطالعات بیولوژیک و استفاده‌های درمانی کورکومین انجام شده است.

واژگان کلیدی: کورکومین، ضد التهاب،  آنتی‌اکسیدان، ضد سرطان، ضد دیابت

واژه‌های کلیدی: کورکومین، ضد التهاب، آنتی‌اکسیدان، ضد سرطان، ضد دیابت
متن کامل [PDF 302 kb]   (8484 دریافت)    
نوع مقاله: مروري | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1395/9/3 | پذیرش: 1395/12/23 | انتشار: 1395/12/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mazaheri M, Saboury A, Habibi Rezaei M, Farhadi M, Moosavi-Movahedi A. Curcumin, a Molecule with Multiple Forces and Biological Modulators. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2017; 12 (1) :121-132
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2337-fa.html

مظاهری منصوره، صبوری علی اکبر، حبیبی رضایی مهران، فرهادی محمد، موسوی موحدی علی اکبر. کورکومین، ملکول نیروهای چندگانه، تعدیل کننده بیولوژیکی و اثرات درمانی آن. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1396; 12 (1) :121-132

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2337-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645