[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 26-19 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر روغن ‌زیتون با و بدون فعالیت هوازی بر تعدادی از فاکتور‌های پیشگویی‌کننده بیماری‌های قلبی- عروقی در زنان
زهرا تقی زاده ، حجت الله نیک بخت* ، نادر شاکری
واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، hojnik1937@yahoo.com
چکیده:   (3229 مشاهده)

سابقه و هدف: از آنجا که ارتباط روشنی بین غیرطبیعی بودن سطح سرمی لیپیدی و بیماری‌های قلبی گزارش شده است توجه به این فاکتور اهمیت دارد. مصرف روغن‌زیتون به علت داشتن مقدار زیادی چربی‌های تک پیوندی باعث کاهش لیپید خون بعد از صرف غذا می‌شود. همچنین بعد از سه هفته مصرف این روغن مقدار HDL بالا می‌رود. هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیر روغن‌زیتون بکر با و بدون فعالیت هوازی بر تعدادی  از فاکتور های پیشگویی‌کننده بیماری‌های قلبی– عروقی در زنان بود.
مواد و روشها: جامعه آماری شامل  زنان 30 تا 50 سال می‌باشد. 20 نفر انتخاب شدند. 10 نفر اول گروه شاهد هستند که 6 هفته زندگی عادی و بدون تغییر خود را داشتند. سپس بعد از 10 روز استراحت همین افراد با عنوان جدید گروه زیتون مدت 6 هفته روزانه 12 گرم روغن‌زیتون بکر مصرف کردند. 10 نفر دوم با نام گروه فعالیت بدنی هوازی  به مدت 6 هفته روزانه 15 دقیقه فعالیت هوازی بر روی تردمیل انجام دادند. همین گروه بعد از 10 روز استراحت، با عنوان جدید گروه فعالیت بدنی هوازی_ روغن زیتون  به مدت 6 هفته علاوه بر فعالیت بدنی روزانه که قبلا داشتند 12 گرم روغن‌زیتون بکر مصرف می‌کردند. برای هر چهار گروه در ابتدا و انتهای 6 هفته آزمایش خون برای ارزیابی 4 فاکتور تری‌گلیسرید، کلسترول،HDL  و  LDL انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد در گروهی که مصرف روغن‌زیتون با فعالیت هوازی داشتند مقدار HDL به صورت معنی‌داری افزایش یافت (05/0p<). اما مصرف روغن‌زیتون به تنهایی و فعالیت هوازی  به تنهایی تأثیر معنی‌دار و دلخواه بر کلسترول، تری گلیسرید وLDL  ندارد.
نتیجه گیری: بطور کلی نتایج این تحقیق نشان داد مصرف روغن‌زیتون بکر همراه با فعالیت بدنی هوازی می‌تواند یا ممکن است باعث افزایش HDL شود و دارای اثر مثبت و پیشگیری کننده بر علیه بیماری‌های قلبی عروقی است. در حالی که استفاده از روغن زیتون به تنهایی و یا فعالیت بدنی به تنهایی اثرات دلخواه بر سطح سرمی  کلسترول، تری گلیسرید، LDL وHDL را ندارد.

واژه‌های کلیدی: روغن‌زیتون، فعالیت هوازی، پروفایل لیپیدی خون، زنان
متن کامل [PDF 155 kb]   (901 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1396/4/23 | پذیرش: 1396/8/27 | انتشار: 1397/7/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghizadeh Z, Nikbakht H, Shakery N. Effect of Virgin Olive Oil With and Without Aerobic Training on the Selective Indicators of Cardiovascular Diseases in Women. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2018; 13 (3) :19-26
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2478-fa.html

تقی زاده زهرا، نیک بخت حجت الله، شاکری نادر. تأثیر روغن ‌زیتون با و بدون فعالیت هوازی بر تعدادی از فاکتور‌های پیشگویی‌کننده بیماری‌های قلبی- عروقی در زنان. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1397; 13 (3) :19-26

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2478-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645