[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 96-91 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی میزان چربی و ساکارز شیرهای پاستوریزه و فرادما ساده و طعم دار شهر تهران 1395
محمد رضا کوشکی* ، پالیز کوهی کمالی ، رزیتا کمیلی فنود
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، mr_koushki@sbmu.ac.ir
چکیده:   (2105 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به حجم بالای تولید شیر پاستوریزه و فرادما ساده و طعم‌دار که نشان از مصرف بالای این قبیل فراورده‌ها مخصوصاً بین جوانان و نوجوانان دارد و از طرفی کاهش میزان چربی و قند (ساکارز) به عنوان مهم‌ترین اهداف ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر نظیر دیابت و بیماری‌های عروقی قلب، این تحقیق با هدف تعیین میزان چربی در شیرهای ساده پاستوریزه و فرادما و تعیین میزان چربی و ساکارز در شیرهای طعم دار پاستوریزه و فرادما مصرفی در شهر تهران انجام شد.
مواد و روشها: در این پژوهش مجموعاً تعداد 47 نمونه شیر پرمصرف و پرخطر از 20 نام تجاری شامل 20 نمونه شیر پاستوریزه و فرادما ساده (چربی کل) و تعداد 27 نمونه شیر پاستوریزه و فرادما طعم‌دار (قند و چربی کل)، به طور تصادفی با مراجعه به فروشگاه‌های عرضه مواد لبنی در مناطق مختلف شهر تهران در سال 1395 نمونه برداری شد و کلیه آزمون‌های تعیین میزان قند و چربی بر اساس استاندارد ملی ایران انجام گردید و با حد مجاز استاندارد ملی ایران مقایسه شد.
یافتهها: میانگین چربی کل در شیرهای پاستوریزه و فرادما ساده شهر تهران 47/0 ±12/3 و در شیرهای طعم دار پاستوریزه و فرادما
79/0
±30/2 درصد بود.  90 درصد نمونه‌های شیر ساده پاستوریزه و فرادما از نظر میزان چربی کل با استاندارد ملی ایران مطابقت داشتند. میزان چربی کل 48/81 درصد نمونه‌های شیر طعم‌دار، پاستوریزه و فرادما با استاندارد ملی ایران مطابقت داشتند. آزمون ساکارز 27 نمونه شیر طعم‌دار مورد بررسی نشان داد میزان کمینه، بیشینه به ترتیب 45/1، 06/14درصد و میانگین ساکارز در شیرهای طعم دار پاستوریزه و فرادما 95/1 ±66/6 بود. میزان ساکارز 6/92 درصد نمونه‌های شیر طعم‌دار، با استاندارد ملی ایران انطباق داشتند.
نتیجه گیری: وضعیت میزان چربی کل و ساکارز نمونه‌های شیرهای ساده و شیر طعم‌دار مطلوب و قابل قبول است.  
واژه‌های کلیدی: شیر پاستوریزه، شیر فرادما، شیر طعم دار، چربی، ساکارز
متن کامل [PDF 386 kb]   (954 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1396/8/29 | پذیرش: 1399/6/10 | انتشار: 1399/6/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Koushki M, Koohy-Kamaly P, Komeily-Fanood R. Assessment of Total Fat and Sucrose Contents in Pasteurized and UHT Milks (Simple and Flavored) in Tehran, 2016. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2020; 15 (3) :91-96
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2558-fa.html

کوشکی محمد رضا، کوهی کمالی پالیز، کمیلی فنود رزیتا. ارزیابی میزان چربی و ساکارز شیرهای پاستوریزه و فرادما ساده و طعم دار شهر تهران 1395. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1399; 15 (3) :91-96

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2558-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660