[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 1، شماره 3 - ( 12-1385 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 44-39 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف سیر در وعده صبحانه بر سطح گلوکز و انسولین سرم پس از صرف
نگار زمانی نور* ، فریده طاهباز ، فروغ اعظم طالبان ، حمید علوی مجد ، تیرنگ نیستانی
، Zamaninoor@yahoo.com
چکیده:   (45507 مشاهده)
سابقه و هدف: یافته‌های بسیاری از پژوهشها که روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده‌اند، تاثیر مصرف سیر بر کاهش میزان گلوکز سرم را نشان داده‌اند. با وجود این، تعداد بررسیها در مورد اثر سیر بر سطحِ گلوکز سرم انسان، بسیار اندک است. این پژوهش به منظور تعیین تاثیر مصرف سیر در وعده صبحانه بر سطح گلوکز و انسولین سرم مبتلایان به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به انجمن دیابت ایران انجام گرفت. مواد و روشها: تحقیق به روش کارآزمایی بالینی روی 26 بیمار دیابتی نوع 2 با گلوکز سرم ناشتای بین 126 تا 180 میلی‌گرم در دسی‌لیتر در دو روز با یک هفته فاصله انجام گرفت. در هر روز تحقیق، بیماران یکی از دو صبحانه های مورد بررسی، شامل صبحانه معمول (نان، پنیر، ماست و خیار) و صبحانه مورد آزمایش ( صبحانه معمول به اضافه20 گرم سیر تازه) را دریافت کردند. در هر مرحله، 2 میلی‌لیتر نمونه خون در حالت ناشتا و زمانهای 60، 120 و 180 دقیقه پس از مداخله جهت اندازه‌گیری مقدار گلوکز و انسولین سرم با روشهای گلوکز اکسیداز و RIA (Radio Immuno Assay) جمع آوری شد. یافته‌ها توسط آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازه‌گیری مکرر با قبول سطح معنی‌داری 05/0> p مورد قضاوت آماری قرار گرفتند. یافته ها‌: تحقیق روی 24 بیمار ( 13 مرد و 11 زن) مبتلا به دیابت با میانگین سنی 4/7 ±4/49 سال و میانگین طول مدت ابتلا به بیماری دیابت 05/5 ±9/6 سال انجام شد. مقایسه میانگین گلوکز سرم افراد پس از صرف دو نوع صبحانه، کاهش چشمگیر گلوکز سرم را پس از صرف صبحانه حاوی سیر نسبت به صبحانه معمول نشان داد که از نظر آماری معنی‌دار بود (05/0p<). به علاوه، افزایش معنی‌داری در سطوح انسولین سرم پس از صرف صبحانه حاوی سیر مشاهده شد (05/0p<). نتیجه گیری: مصرف سیر در وعده صبحانه با کاهش چشمگیر سطح گلوکز و افزایش انسولین سرم پس از صرف غذا در بیماران، همراه بود. بنابراین، استفاده روزانه از سیر تازه در وعده‌های غذایی احتمالا می‌تواند درکاهش گلوکز سرم بیماران دیابتی نوع 2 موثر باشد. انجام بررسیهای میان مدت و طولانی مدت در ارتباط با مصرف سیر در افرادی که تحمل مصرف آن را داشته باشند، پیشنهاد می‌شود.
واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، سیر، گلوکز سرم، انسولین
متن کامل [PDF 152 kb]   (4437 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/4/10 | انتشار: 1385/12/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zamani nour N, Tahbaz F, Taleban F, Alavi Majd H, Neyestani T. Effects of garlic ingestion with breakfast on postprandial serum glucose and insulin in type 2 diabetic patients. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2007; 1 (3) :39-44
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-26-fa.html

زمانی نور نگار، طاهباز فریده، طالبان فروغ اعظم، علوی مجد حمید، نیستانی تیرنگ. اثر مصرف سیر در وعده صبحانه بر سطح گلوکز و انسولین سرم پس از صرف . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1385; 1 (3) :39-44

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-26-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( 12-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645