جداسازی و شناسایی پپتیدهایی با خواص آنتیاکسیدانی از پروتئین جوانه گندم با استفاده از آنزیم پپسین
|
زهره کرمی ، سید هادی پیغمبردوست* ، جواد حصاری ، بهروز اکبری ادرگانی |
دانشگاه تبریز |
|
چکیده: (4333 مشاهده) |
سابقه و هدف: در سالهای اخیر، علاقه زیادی به شناسایی و تشخیص پپتیدهای زیست فعال حاصل از منابع گیاهی نشان داده شده است. هیدولیز آنزیمی پروتئینها، رایجترین روش برای تولید پپتیدهای زیست فعال است. جوانه گندم یکی از مهمترین فراوردههای جانبی حاصل از آسیاب گندم غنی از نظر پروتئین با ترکیب اسید آمینه مناسب میباشد که در این تحقیق از آن به عنوان یک منبع پروتئینی مناسب برای هیدرولیز آنزیمی جهت تولید پپتید آنتیاکسیدانت مورد استفاده قرار گرفت.
مواد و روشها: هیدرولیز آنزیمی پروتئین جوانه گندم با استفاده از آنزیم پپسین انجام شد. عوامل مؤثر در هیدرولیز، جهت دستیابی به بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانی پپتیدها توسط روش سطح پاسخ (RSM) بهینه سازی شدند. سپس فراکسیونها در نقطه بهینه با استفاده از
RP-HPLC جدا شدند و فراکسیون با بالاترین فعالیت مهار رادیکال ABTS با استفاده از LC/MS/MS شناسایی شد.
یافتهها: مدل ریاضی مشخص کننده ناحیهای با بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی منطبق با دمای 37 درجه سانتیگراد، زمان 270 دقیقه و نسبت آنزیم به سوبسترا 58/1 (w/w%) بود. نتایج تعیین توالی نشان داد که پپتید خالص شده دارای توالی KELPPSDADW و وزن مولکولی 54/1157 دالتون است. این پپتید به عنوان جذب کننده رادیکال (% 1/1±86 : ABTS، % 4/1±51 : DPPH) عمل کرده است.
نتیجه گیری: این نتایج نشان داد که پپتید KELPPSDADW از پروتئین جوانه گندم، دارای فعالیت آنتیاکسیدانی قوی است. |
|
واژههای کلیدی: جوانه گندم، پپتید آنتی اکسیدانت، LC/MS/MS |
|
متن کامل [PDF 1271 kb]
(2728 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1396/12/21 | پذیرش: 1397/2/31 | انتشار: 1397/10/16
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|