[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 14، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) ::
جلد 14 شماره 4 صفحات 66-55 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضد‌میکروبی استارترهای زیست محافظ لاکتوباسیلوس پلانتاروم و پدیوکوکوس‌‌اسیدی‌‌لاکتیسی علیه باکتری‌های بیماری‌زای غذایی در گوشت مرغ تخمیر شده
مهرداد ورنان ، محمد محسن زاده* ، امیر سالاری
دانشگاه فردوسی مشهد ، mohsenzadeh@um.ac.ir
چکیده:   (2996 مشاهده)
سابقه و هدف: استارترهای زیست‌محافظ خصوصاً باکتری‌های اسید‌لاکتیک در تخمیر و نگهداری بیولوژیکی فرآورده‌های ‌گوشتی کاربرد دارند و جایگزین مناسبی برای نگهدارنده‌های شیمیایی محسوب می‌شوند. هدف از این تحقیق استفاده از سویه‌های لاکتوباسیلوس‌پلانتاروم و پدیوکوکوس‌اسیدی‌لاکتیسی به عنوان استارترهای زیست‌محافظ و پروبیوتیکی در عمل‌آوری تخمیری گوشت سینه‌مرغ و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آن‌ها علیه باکتری‌های بیماری‌زای مهم در گوشت مرغ می‌باشد.
مواد و روشها: کشت‌های آغازگر در غلظت  CFU/g107 × 5/8 و باکتری‌های بیماری‌زا به میزان CFU/g 105 به همراه 1 درصد اسید سیتریک و 7 درصد لاکتوز به گوشت سینه‌مرغ تلقیح شدند. تمامی تیمارها به مدت 24 ساعت در دمای 25 درجه سلسیوس و سپس تا زمان 72 ساعت در دمای 1±4 درجه سلسیوس نگهداری شدند. روند تغییرات جمعیت کشت‌های آغازگر، میزان کاهش باکتری‌های بیماری‌زا و روند تغییرات pH طی مدت 72 ساعت ارزیابی شد.
یافتهها: نتایج بدست آمده نشان داد که جمعیت باکتریهای اسیدلاکتیک در تیمارهای حاوی پاتوژن افزایش یافته است. کشت‌های لاکتوباسیلوس‌پلانتاروم و پدیوکوکوس‌اسیدی‌لاکتیسی در مقایسه با نمونه شاهد توانستند تا روز سوم تخمیر به طور معنی‌داری جمعیت لیستریامونوسایتوژنز و سالمونلاتایفی موریوم را به ترتیب به میزان 6/1 و 5/1 سیکل لگاریتمی کاهش دهند. تیمار پدیوکوکوس‌اسیدی‌لاکتیسی بیشترین اثر را در کاهش جمعیت باکتری‌های بیماری‌زا داشت (05/0p<). در طی مدت تخمیر و نگهداری، روند ثابت کاهش pH در نمونه‌های تلقیح شده با کشت‌های‌ آغازگر ‌لاکتیکی نسبت به نمونه شاهد مشاهده شد.
نتیجه گیری: استفاده از استارترهای مذکور علاوه بر ایجاد خواص مطلوب می‌تواند در ایمنی فرآورده‌های‌گوشتی و افزایش زمان‌ ماندگاری آن‌ها به طور مؤثری ایفای نقش کند.
واژه‌های کلیدی: لیستریا‌مونوسایتوژنز، سالمونلا‌تایفی‌موریوم، باکتریهای اسید لاکتیک، تخمیر، گوشت ‌‌مرغ
متن کامل [PDF 771 kb]   (1127 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1397/11/10 | پذیرش: 1398/3/7 | انتشار: 1398/10/21
فهرست منابع
1. Hamid AS, Tesfamariam IG, Zhang Y, Zhang ZG. Aflatoxin B1-induced hepatocellular carcinoma in developing countries: Geographical distribution, mechanism of action and prevention. Oncology Letters. 2013;5(4):1087-92. [DOI:10.3892/ol.2013.1169]
2. Food Agriculture Organization. OECD-FAO agricultural outlook 2017-2026: OECD Publishing; 2017.
3. Jihad Agriculture Organization of Iran. Statistical yearbook of agriculture in 2014 and 2015. 2015 (In Persian).
4. Park JW, Kim Y-B. Effect of pressure cooking on aflatoxin B1 in rice. J AGR FOOD CHEM. 2006;54(6):2431-5. [DOI:10.1021/jf053007e]
5. Heshmati A, Ghadimi S, Ranjbar A, Khaneghah AM. Changes in aflatoxins content during processing of pekmez as a traditional product of grape. LWT. 2019;103:178-85. [DOI:10.1016/j.lwt.2019.01.001]
6. Eslami M, Mashak Z, Heshmati A, Shokrzadeh M, Mozaffari Nejad AS. Determination of aflatoxin B1 levels in Iranian rice by ELISA method. Toxin Reviews. 2015;34(3):125-8. [DOI:10.3109/15569543.2015.1074925]
7. Hasani S, Khodadadi I, Heshmati A. Viability of Lactobacillus acidophilus in rice bran‐enriched stirred yoghurt and the physicochemical and sensory characteristics of product during refrigerated storage. International Journal of Food Science & Technology. 2016;51(11):2485-92. [DOI:10.1111/ijfs.13230]
8. Iran National Standards organisation, Food and Feed Stuffs- Determination of Aflatoxins B&G by HPLC Method Using Immunoaffinity Column Clean Up - Test Method, ISIRI no 6872. 1th revision, Karaj: ISIRI; 2012 [in Persian].
9. International Agency for Research on Cancer. List of classifications, Volumes 1-122: IARC; 2018. Available from: https://www.iarc.fr/.
10. Rahmani A, Soleimany F, Hosseini H, Nateghi L. Survey on the occurrence of aflatoxins in rice from different provinces of Iran. Food Additives and Contaminants: Part B. 2011;4(3):185-90. [DOI:10.1080/19393210.2011.599865]
11. Sani AM, Azizi EG, Salehi EA, Rahimi K. Reduction of aflatoxin in rice by different cooking methods. Toxicology and Industrial Health. 2014;30(6):546-50. [DOI:10.1177/0748233712462466]
12. Han B-C, Jeng W, Chen R, Fang G, Hung T, Tseng R. Estimation of target hazard quotients and potential health risks for metals by consumption of seafood in Taiwan. Archives of Environmental Contamination and Toxicology. 1998;35(4):711-20. [DOI:10.1007/s002449900535]
13. Javed M, Usmani N. Accumulation of heavy metals and human health risk assessment via the consumption of freshwater fish Mastacembelus armatus inhabiting, thermal power plant effluent loaded canal. SpringerPlus. 2016;5(1):776. [DOI:10.1186/s40064-016-2471-3]
14. Fakhri Y, Khaneghah AM, Conti GO, Ferrante M, Khezri A, Darvishi A, et al. Probabilistic risk assessment (Monte Carlo simulation method) of Pb and Cd in the onion bulb (Allium cepa) and soil of Iran. Environmental Science and Pollution Research. 2018;25(31):30894-906. [DOI:10.1007/s11356-018-3081-0]
15. Hajimohammadi B, Kiani M , Mosadegh MH, Biabani J, Fallahzadeh H, Tabatabayi MS. Effect of heating processes and home cooking methods of rice on concentration of aflatoxin B1." Tolooebehdasht 2016;15(3): 165-75.
16. Park JW, Kim YB. Effect of pressure cooking on aflatoxin B1 in rice. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2006;54(6):2431-5. [DOI:10.1021/jf053007e]
17. Hussain A, Luttfullah G. Reduction of aflatoxin-beta/sub1/and ochratoxin-A levels in polished basmati rice (oryza sativa linn.) by different cooking methods. Journal of the Chemical Society of Pakistan. 2009;31(6):911-5.
18. Faraji H, Tabatabei YF, Kafilzadeh F, Nasiri MM. Investigation of total aflatoxins in consumed rice at Mashhad city in the summer and winter. Innovation in Food Science and Technology. 2010;2(2):11-16.
19. Najafian M. Comparison the level of aflatoxin in different varieties of internal and imported rice in different collection seasons and effect of cooking methods on the level of toxins. Journal of Microbial World. 2014;6(4):326-36.
20. Siruguri V, Kumar PU, Raghu P, Rao MVV, Sesikeran B, Toteja G, et al. Aflatoxin contamination in stored rice variety PAU 201 collected from Punjab, India. The Indian Journal of Medical Research. 2012,136(1):89-97.
21. Katsurayama AM, Martins LM, Iamanaka BT, Fungaro MHP, Silva JJ, Frisvad JC, et al. Occurrence of Aspergillus section Flavi and aflatoxins in Brazilian rice: From field to market. International Journal of Food Microbiology. 2018;266:213-21. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2017.12.008]
22. Mukhtar H, Farooq Z, Manzoor M. Determination of aflatoxins in super kernel rice types consumed indifferent regions of Punjab, Pakistan. The Journal of Animal & Plant Sciences. 2016;26:542-8.
23. Iqbal S, Hafiz G, Asi M, Jinap S. Variation in vitamin E level and aflatoxins contamination in different rice varieties. Journal of Cereal Science. 2014;60: 352-5. [DOI:10.1016/j.jcs.2014.05.012]
24. Ruadrew S, Craft J, Aidoo K.Occurrence of toxigenic Aspergillus spp. and aflatoxins in selected food commodities of Asian origin sourced in the West of Scotland. Food and Chemical Toxicology. 2013; 55: 653-8 [DOI:10.1016/j.fct.2013.02.001]
25. Reiter E, Vouk F, Bohm J, Razzazi-Fazeli E. Aflatoxins in rice - a limited survey of products marketed in Austria. Food Control. 2010; 21: 988-91. [DOI:10.1016/j.foodcont.2009.12.014]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Varnan M, Mohsenzadeh M, Salari A. Antimicrobial Effects of Lactobacillus Plantarum and Pediococcus Acidilactici Bioprotective Starters against Foodborne Pathogens in Fermented Chicken Meats. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2020; 14 (4) :55-66
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2741-fa.html

ورنان مهرداد، محسن زاده محمد، سالاری امیر. اثر ضد‌میکروبی استارترهای زیست محافظ لاکتوباسیلوس پلانتاروم و پدیوکوکوس‌‌اسیدی‌‌لاکتیسی علیه باکتری‌های بیماری‌زای غذایی در گوشت مرغ تخمیر شده. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1398; 14 (4) :55-66

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2741-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660