[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 14، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) ::
جلد 14 شماره 4 صفحات 26-19 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی همبستگی امتیاز تنوع غذایی با اضطراب در نوجوانان دختر ایرانی در سال 1396
الهام قنبرزاده ، احمدرضا درستی مطلق* ، بهنود عباسی
استاد گروه تغذیه در جامعه، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی ، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران ، dorostim@tums.ac.ir
چکیده:   (3150 مشاهده)
سابقه و هدف: اضطراب یکی از مشکلات و ناراحتی‌های روان شناختی خصوصاً در نوجوانان می‌باشد که در عصر حاضر از علل ناتوانی جامعه به شمار می‌رود. امتیاز تنوع غذایی معیاری مهم برای کفایت دریافت غذایی در نوجوانان بوده و پیش بینی کننده خوبی برای بیماری‌های مزمن است و ارتباط آن با بیماری‌های روان شناختی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی همبستگی امتیاز تنوع غذایی با اضطراب در نوجوانان می‌باشد.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت یک مطالعه مقطعی-تحلیلی روی 412 نفر از دانش آموزان دبیرستانهای دولتی  دخترانه شهر بابل با روش نمونه گیری تصادفی ساده انجام شد. اطلاعات اقتصادی- اجتماعی با پرسشنامه اطلاعات عمومی و امتیاز تنوع رژیم غذایی با پرسشنامه 24 ساعته یادآمد غذایی و فعالیت بدنی از طریق پرسشنامه MET ،محاسبه گردید. جهت تعیین اضطراب نوجوانان از پرسشنامه DASS-42، و برای تمام تحلیل‌های آماری از نرم افزار  SPSS (version 24) استفاده شد.
یافتهها: این پژوهش نشان داد، میزان شیوع اضطراب به 9/51% بود و امتیاز تنوع غذایی به طور معنی داری با اضطراب (0001/0>p) ارتباط داشت.
نتیجه گیری: افزایش امتیاز تنوع غذایی، با افزایش کیفیت تغذیه نوجوانان و کاهش بروز اضطراب در نوجوانان ارتباط دارد.
 
واژه‌های کلیدی: امتیاز تنوع غذایی، اضطراب، نوجوانان
متن کامل [PDF 535 kb]   (1203 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1397/11/15 | پذیرش: 1398/3/4 | انتشار: 1398/10/21
فهرست منابع
1. Azimi H, Of MZ-J of MU, 2002 U. Religious coping and anxiety in students of Mazandaran University of Medical Sciences. 2002; Available from: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-72-en.html[in Persian].
2. Farahangiz S, Mohebpour F, Salehi A. Assessment of Mental Health among Iranian Medical Students: A Cross-Sectional Study. Int J Health Sci (Qassim). 2016 Jan;10(1):49-55.[in Persian]. [DOI:10.12816/0031216]
3. Leventhal AM, Zvolensky MJ. Anxiety, depression, and cigarette smoking: a transdiagnostic vulnerability framework to understanding emotion-smoking comorbidity. Psychol Bull. 2015;141(1):176-212. [DOI:10.1037/bul0000003]
4. Sharifi V, Amin-Esmaeili M, Hajebi A, Motevalian A, Radgoodarzi R, Hefazi M, et al. Twelve-month prevalence and correlates of psychiatric disorders in Iran: the Iranian Mental Health Survey, 2015;18(2):76-84. [in Persian].
5. Jacka FN, Pasco JA, Williams LJ, Meyer BJ, Digger R, Berk M. Dietary intake of fish and PUFA, and clinical depressive and anxiety disorders in women. Br J Nutr. 2013;109(11):2059-66. [DOI:10.1017/S0007114512004102]
6. Jacka FN, Pasco JA, Mykletun A, Williams LJ, Hodge AM, O'Reilly SL, et al. Association of Western and Traditional Diets With Depression and Anxiety in Women. Am J Psychiatry. 2010;167(3):305-11. [DOI:10.1176/appi.ajp.2009.09060881]
7. Natacci L, M Marchioni D, C Goulart A, Nunes MA, B Moreno A, O Cardoso L, et al. Omega 3 Consumption and Anxiety Disorders: A Cross-Sectional Analysis of the Brazilian Longitudinal Study of Adult Health (ELSA-Brasil). Nutrients 2018;10(6). [DOI:10.3390/nu10060663]
8. Koppmair S, Kassie M, Qaim M. Farm production, market access and dietary diversity in Malawi. Public Health Nutr 2017;20(2):325-35. [DOI:10.1017/S1368980016002135]
9. Kennedy G, Ballard T, Dop MC (Marie C, European :union:. Guidelines for measuring household and individual dietary diversity. Food and Agriculture Organization of the United Nations; 2011. 53 p.
10. Bos MGN, Peters S, van de Kamp FC, Crone EA, Tamnes CK. Emerging depression in adolescence coincides with accelerated frontal cortical thinning. J Child Psychol Psychiatry 2018;59(9):994-1002. [DOI:10.1111/jcpp.12895]
11. Rahe C, Unrath M, Berger K. Dietary patterns and the risk of depression in adults: a systematic review of observational studies. Eur J Nutr 2014;53(4):997-1013. [DOI:10.1007/s00394-014-0652-9]
12. Kennedy G, Ballard T, Dop MC (Marie C, European :union:. Guidelines for measuring household and individual dietary diversity. Food and Agriculture Organization of the United Nations; 2011. 53 p. Available from: http://www.fao.org/3/i1983e/i1983e00.htm
13. Afzali A, Delavar A, BORJALI A, Mirzamani M. PSYCHOMETRIC PROPERTIES OF DASS-42 AS ASSESSED IN A SAMPLE OF KERMANSHAH HIGH SCHOOL STUDENTS [Internet]. Vol. 5. JOURNAL OF RESEARCH IN BEHAVIOURAL SCIENCES; 2007. p. 81-92. Available from: https://www.sid.ir/en/journal/ViewPaper.aspx?ID=137472[in Persian].
14. Siamak S, Bahram J. A study on the reliability and validity of the short form of the depression anxiety stress scale (DASS-21) [Internet]. Vol. 26. JOURNAL OF SOCIAL SCIENCES AND HUMANITIES OF SHIRAZ UNIVERSITY; 2007. p. 65-77. Available from: https://www.sid.ir/en/journal/ViewPaper.aspx?id=125151[in Persian].
15. Norman A, Bellocco R, Vaida F, Wolk A. Total physical activity in relation to age, body mass, health and other factors in a cohort of Swedish men. Int J Obes 2002;26(5):670-5. [DOI:10.1038/sj.ijo.0801955]
16. Kelishadi R, Katayon R, Khosravi A, Sadeghi M, Rohafza H. A Study of Adolescent Physical Activity Pattern in Isfahan [Internet]. Vol. 3. (SHAHREKORD UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES JOURNAL); 1380 p. 55-66. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=48461[in Persian].
17. Ahmadi A, Mohammadi-Sartang M, Nooraliee P, Veisi M, Rasouli J. Prevalence of anxiety and it's relationship with consumption of snacks in high school students in Shiraz. 2013; Available from: http://eprints.skums.ac.ir/3830/[in Persian].
18. Wahlqvist ML, Lo CS, Myers KA. Food variety is associated with less macrovascular disease in those with type II diabetes and their healthy controls. J Am Coll Nutr. 1989;8(6):515-23. [DOI:10.1080/07315724.1989.10720321]
19. Azadbakht L, Nutrition AE-P health, 2011 U. Dietary diversity score is related to obesity and abdominal adiposity among Iranian female youth. cambridge.org [Internet]. 2011; Available from: https://www.cambridge.org/core/journals/public-health-nutrition/article/dietary-diversity. [in Persian]
20. Hoogendijk WJG, Lips P, Dik MG, Deeg DJH, Beekman ATF, Penninx BWJH. Depression Is Associated With Decreased 25-Hydroxyvitamin D and Increased Parathyroid Hormone Levels in Older Adults. Arch Gen Psychiatry. 2008;65(5):508. [DOI:10.1001/archpsyc.65.5.508]
21. van Egmond-Fröhlich AWA, Weghuber D, de Zwaan M. Association of Symptoms of Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder with Physical Activity, Media Time, and Food Intake in Children and Adolescents. PLoS One. 2012;7(11):e49781. [DOI:10.1371/journal.pone.0049781]
22. Jacka FN, Rothon C, Taylor S, Berk M, Stansfeld SA. Diet quality and mental health problems in adolescents from East London: a prospective study. Soc Psychiatry Psychiatr Epidemiol. 2013;48(8):1297-306. [DOI:10.1007/s00127-012-0623-5]
23. Kuczmarski MF, Cremer Sees A, Hotchkiss L, Cotugna N, Evans MK, Zonderman AB. Higher Healthy Eating Index-2005 Scores Associated with Reduced Symptoms of Depression in an Urban Population: Findings from the Healthy Aging in Neighborhoods of Diversity Across the Life Span (HANDLS) Study. J Am Diet Assoc. 2010;110(3):383-9. [DOI:10.1016/j.jada.2009.11.025]
24. Clayton EH, Hanstock TL, Hirneth SJ, Kable CJ, Garg ML, Hazell PL. Reduced mania and depression in juvenile bipolar disorder associated with long-chain ω-3 polyunsaturated fatty acid supplementation. Eur J Clin Nutr. 2009;63(8):1037-40. [DOI:10.1038/ejcn.2008.81]
25. Lakhan SE, Vieira KF. Nutritional therapies for mental disorders. Nutr J. 2008;7(1):2. [DOI:10.1186/1475-2891-7-2]
26. Bhui K, Fletcher A. Common mood and anxiety states: gender differences in the protective effect of physical activity. Soc Psychiatry Psychiatr Epidemiol. 2000;35(1):28-35. [DOI:10.1007/s001270050005]
27. Goodwin RD. Association between physical activity and mental disorders among adults in the United States. Prev Med (Baltim). 2003 Jun 1;36(6):698-703. [DOI:10.1016/S0091-7435(03)00042-2]
28. Charney DS, Krystal JH, Delgado PL, Heninger GR. Serotonin-Specific Drugs for Anxiety and Depressive Disorders. Annu Rev Med. 1990;41(1):437-46. [DOI:10.1146/annurev.me.41.020190.002253]
29. Bandelow B, Michaelis S, Wedekind D. Treatment of anxiety disorders. Dialogues Clin Neurosci. 2017;19(2):93-107.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghanbarzade E, Dorosti motlagh A, Abbasi B. Study of Associations between the Diet Diversity and Degree of Anxiety in Iranian Adolescent Girls, 2017. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2020; 14 (4) :19-26
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2786-fa.html

قنبرزاده الهام، درستی مطلق احمدرضا، عباسی بهنود. بررسی همبستگی امتیاز تنوع غذایی با اضطراب در نوجوانان دختر ایرانی در سال 1396. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1398; 14 (4) :19-26

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2786-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660