[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1399 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 48-35 برگشت به فهرست نسخه ها
بهینه‌یابی فرآیند تولید پروتئین هیدرولیز شده از ضایعات هستۀ پرتقال توسط آنزیم پپسین
نرگس مظلومی* ، علیرضا صادقی ماهونک ، محمد قربانی ، غلامرضا هوشمند ، فیدل تولدرا
گرگان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان- دانشکده صنایع غذایی- گروه شیمی مواد غذایی ، samira.mazloomi@yahoo.com
چکیده:   (3599 مشاهده)
سابقه و هدف: نتایج حاصل از مشاهدات و مطالعات درطول سال­های متوالی، نشان داده است که سلامت و تغذیه بسیار به­هم وابسته­اند. پپتیدهای زیست فعال به­عنوان پروتئین­های هیدرولیز شده­ای تعریف می­شوند که پس از ورود و جذب به بدن، توانایی تحریک فعالیت­های مطلوب را دارند. در این پژوهش تأثیر افزودن آنزیم پپسین بر پروتئین هسته پرتقال جهت دستیابی به پروتئین هیدرولیز شده انجام گرفت و ویژگی­های آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده ارزیابی شد.
مواد و روشها: در این پژوهش ابتدا استخراج کنسانتره پروتئین صورت گرفت، سپس با استفاده از اثر آنزیم‌ پپسین در نسبت مختلف (1 تا 3% وزنی- وزنی) و بازه زمانی (2 تا 5 ساعت) در دمای40-30 درجه سانتی‌گراد، پروتئین هسته پرتقال هیدرولیز شد و شرایط بهینه برای تولید پروتئین­های هیدرولیز شده دارای بهترین ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی (قدرت مهار کنندگی رادیکال DPPH، قدرت مهار کنندگی رادیکال OH، قدرت احیا کنندگیFe3+  و ویژگی آنتی‌اکسیدانی کل)  انتخاب شد.
یافتهها: تیمار بهینه در شرایط تعیین شده (دمای 33 درجه سانتی­گراد، زمان 4 ساعت و نسبت 35/2 درصد وزنی- وزنی) با مقادیر63/59 درصد برای قدرت مهار رادیکال‌های آزاد DPPH، 12/48 درصد برای قدرت مهار رادیکال‌های OH، 83/57 درصد برای قدرت احیاکنندگیFe3+  و 59/87 درصد برای ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل به دست آمد. آزمون­های آنتی‌اکسیدانی به منظور تأیید مقادیر پیشنهاد شده توسط نرم افزار، بر تیمار بهینه صورت گرفت.
نتیجه گیری: ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﭘـﺮوﺗﺌﻴﻦ ﻫﻴﺪروﻟﻴﺰ ﺷﺪه حاصل از هسته پرتقال ﻣﻲﺗﻮاند در ﻓﺮﻣﻮﻻﺳﻴﻮن ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان افزودنی طبیعی با قابلیت آﻧﺘﻲاﻛﺴﻴﺪانی و ﻧﻴﺰ اﺳﺘﻔﺎده به عنوان دارو ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ ﻛﺎرﺑﺮد داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ.
واژه‌های کلیدی: هسته پرتقال، خصوصیات ضد اکسیدانی، پپتیدهای زیست فعال، آنزیم پپسین، بهینه‌یابی
متن کامل [PDF 1259 kb]   (1983 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1397/12/26 | پذیرش: 1398/3/4 | انتشار: 1399/1/6
فهرست منابع
1. Danquah MK, Agyei D. Pharmaceutical applications of bioactive peptides. OA BioTech. 2012; 1:1-5. [DOI:10.13172/2052-0069-1-2-294]
2. Korhonen H, Pihlanto A. Bioactive peptides: Production and functionality. Int Dairy J. 2006; 16:945‐960. [DOI:10.1016/j.idairyj.2005.10.012]
3. Power O, Jakeman P, FitzGerald RJ. Antioxidative peptides: Enzymatic production, in vitro and in vivo antioxidant activity and potential applications of milkderived antioxidative peptides. Amino Acids. 2013; 44:797-820. [DOI:10.1007/s00726-012-1393-9]
4. Korhonen H. Milk‐derived bioactive peptides: From science to applications. J Funct Foods. 2009; 1:177‐187. [DOI:10.1016/j.jff.2009.01.007]
5. Jamdar SN, Rajalakshmi V, Pednekar MD, Juan F, Yardi V, Sharma A. Influence of degree of hydrolysis on functional properties, antioxidant activity and ACE inhibitor activity of peanut protein hydrolysate. Food Chem. 2010; 121:178-184. [DOI:10.1016/j.foodchem.2009.12.027]
6. Sharma S, Singh R, Rana S. Bioactive Peptides: A Review. Int J Bioautomation. 2011;15:223-250.
7. WiriyapHan C, Chitsomboon B, Yongsawadigul J. Antioxidant activity of protein hydrolysates derived from threadfin bream surimi byproducts. Food Chem. 2012; 132:104-111. [DOI:10.1016/j.foodchem.2011.10.040]
8. Chen MS, Ouyang HC, Zhou SY, Li JY, Ye YB. PLGA nanoparticle mediated delivery of anti-OX40 monoclonal antibody enhances anti-tumor cytotoxicT cell responses. Immunology and Cell Biology. 2014; 287:91-99. [DOI:10.1016/j.cellimm.2014.01.003]
9. Bougatef A, Hajji M, Balti R. Antioxidant and free radical - scavenging activities of smooth hound muscle protein hydrolysates obtained by gastro intestinal proteases. food chem. 2010; 19:1198-1255. [DOI:10.1016/j.foodchem.2008.10.075]
10. Khantaphant S, Benjakul S, Ghomi MR. The effects of pretreatments on antioxidative activities of protein hydrolysate from the muscle of brownstripe red snapper (Lutjanus vita). LWT - Food Sci Technol. 2011; 44:1139-1148. [DOI:10.1016/j.lwt.2010.10.009]
11. Lahart N, O'Callaghan Y, Aherne SA, O'Sullivan D. Extent of hydrolysis effects on casein hydrolysate bioactivity: Evaluation using the human Jurkat T cell line. Int Dairy J. 2011;21:777-782. [DOI:10.1016/j.idairyj.2011.03.014]
12. El-Salam MA, El-Shibiny S. Bioactive peptides of buffalo, camel, goat, sheep, mare, and yak milks and milk products. Food Rev. Int. 2013;29:1-23. [DOI:10.1080/87559129.2012.692137]
13. Nourmohammadi E, Sadeghi Mahoonak A, Alami M, Ghorbani M. Amino acid composition and antioxidative properties of hydrolysed pumpkin (Cucurbita pepo L) oil cake protein. Int J Food Prop. 2017; 20:3244-3255. [DOI:10.1080/10942912.2017.1283516]
14. Moayedi A, Hashemi M, Safari M. 'Valorization of tomato waste proteins through production of antioxidant and antibacterial hydrolysates by proteolytic Bacillus subtilis: optimization of fermentation conditions'. J Food Sci Tech. 2016;53 (1):391-400. [DOI:10.1007/s13197-015-1965-2]
15. Castro RJS, De Sato HH. Comparison and synergistic effects of intact proteins and their hydrolysates on the functional properties and antioxidant activities in a simultaneous process of enzymatic hydrolysis. Food Bioprod Process. 2014;92(1):80-88. [DOI:10.1016/j.fbp.2013.07.004]
16. Fan J, Zhang Y, Chang X, Saito M, Li Z. Changes in the radical scavenging activity of bacterial-type douchi, a traditional fermented soybean product, during the primary fermentation process. Biosci, Biotechnol, Biochem. 2009;73:2749- 2753. [DOI:10.1271/bbb.90361]
17. Taha SF, Mohamed SS, Wagdy MS, Mohamed FG. Antioxidant and antimicrobial activities of enzymatic hydrolysis products from sunflower protein isolate. World Appl Sci J. 2013; 2:651-658.
18. FAO UNCTAD. From FAO data sited from: UNCTAD from FAO data. 2004.
19. Mohamed B, El-Shenawi M. Functional properties and In-vitro digestibility of bitter orange (Citrus aurantium) seed flour. MRJASSS. 2013; 1(3):042- 047.
20. Samia El-Safy F, Rabab H, Abd El-Ghany ME. Chemical and Nutritional Evaluation of Different Seed Flours as Novel Sources of Protein. World Journal of Dairy & Food Sciences. 2012;7(1): 59-65.
21. AOAC Method 983.23. Fat in foods, chloroform-methanol extraction. In Official methods of analysis. Washington, DC, USA:Association of Official Analytical Chemists. 1990;15:101-101
22. Horax R, Hettiarachchy N, Over K, Chen P, Gbur E. Extraction, fractionation and characterization of Bitter Melon seed proteins. J Agr Food Chem. 2010; 58:1892-1897. [DOI:10.1021/jf902903s]
23. Matsuoka T, Kawashima T, Nakamura T,Kanamaru Y, Yabe T. Isolation and characterization of proteases that hydrolyze royal jelly proteins from queen bee larvae of the honeybee, Apis mellifera. Apidologie. 2012; 43:685-697. [DOI:10.1007/s13592-012-0143-z]
24. Wang B, Li L, Chi CF, Ma JH, Luo HY, Xu YF. Purification and characterization of a novel antioxidant peptide derived from blue mussel Mytilusedulis protein hydrolysate. Food chem. 2013;138(2):1713-1719. [DOI:10.1016/j.foodchem.2012.12.002]
25. Umayaparvathia S, Meenakshia S, Vimalrajb V, Arumugama M, Sivagamic G, Balasubramaniana T. Antioxidant activity and anticancer effect of bioactive peptide from enzymatic hydrolysate of oyster (Saccostrea cucullata). Biomedicine & Preventive Nutrition. 2014;4:343-353. [DOI:10.1016/j.bionut.2014.04.006]
26. Chang-Feng Ch, Fa-Yuan H, Bin W, Tao L, Guo-Fang D. Antioxidant and anticancer peptides from the protein hydrolysate of blood clam (Tegillarca granosa) muscle. Funct Foods. 2015; 15:301-313. [DOI:10.1016/j.jff.2015.03.045]
27. Prieto P, Pineda M, Aguilar M. Spectrophotometric quantitation of antioxidant capacity through the formation of a phosphomolybdenum complex: specific application to the determination of vitamin E. Anal Biochem. 1999;269:337-341. [DOI:10.1006/abio.1999.4019]
28. Sun Q, Shen H, Leu Y. Antioxidant activity of hydrolysates and peptide fractions derived from porcine hemoglobin. J Food Sci and Technolog. 2011;21:6646-6652. [DOI:10.1007/s13197-010-0115-0]
29. Torruco-Uco J, Chel-Guerrero L, Martı'nez-Ayala A, Da'vila-Ortı'z G, Betancur-Ancona D. Angiotensin converting enzyme inhibitory and antioxidant activities of protein. LWT - Food Sci Technol. 2009; 42:1597-1604. [DOI:10.1016/j.lwt.2009.06.006]
30. Guerar F, Guimas l, Binet A. Production of tuna waste hydrolysates by a commercial neutral protease preparation. J Mol Catal B-Enzyme. 2002;19:489-498. [DOI:10.1016/S1381-1177(02)00203-5]
31. Oveisipour M, Abedian AM, Motamedzadegan A, Rasco B, Safari R, Shahiri H. The effect of enzymatic hydrolysis time and temperature on the properties of protein hydrolysates from the Persian sturgeon (Acipenser persicus) viscera. Food Chem. 2009; 115:238-242. [DOI:10.1016/j.foodchem.2008.12.013]
32. Yan QJ, Huang LH, Sun Q, Jiang ZQ, Wu X. Isolation, identification andsynthesis of four novel antioxidant peptides from rice residue protein hydrolysed bymultiple proteases. Food Chem. 2015; 179:290-295. [DOI:10.1016/j.foodchem.2015.01.137]
33. Jin DX, Liu X, Zheng X, Wang X, He J. Preparation of antioxidative corn protein hydrolysates, purification and evaluation of three novel corn antioxidant peptides. Food Chem. 2016;204: 427-436. [DOI:10.1016/j.foodchem.2016.02.119]
34. Qian ZJ, Jung WK, Byun HG, Kim SK. Protective effect of an ant oxidative peptide purified from gastrointestinal digests of oyster, Crassostrea gigas against free radical induced DNA damage. Bioresource Technol. 2008;99:3365-3371. [DOI:10.1016/j.biortech.2007.08.018]
35. Shuguo S, Meihu M, Qinlu L, Tao Y, Huihui N. Systematic Investigation of Antioxidant Activity of Egg White Protein Hydrolysates Obtained by Pepsin. J Food Sci Technol. 2013;5(1):57-62. [DOI:10.19026/ajfst.5.3312]
36. ildirim A, Mavi, A, Kara, A. Determination of antioxidant and antimicrobial activity of Rumex crispus. J Agr Food Chem. 2001;49:4083-4089. [DOI:10.1021/jf0103572]
37. Je JY, Lee MH, Lee Kh, Ahn CB. Antioxidant and hypertensive proteinhydrolysates produced from tuna liver by enzymatic hydrolysis. Food Res Int. 2009; 42:1266-1272. [DOI:10.1016/j.foodres.2009.06.013]
38. Oveisipour M, Abedian AM, Motamedzadegan A, Rasco B, Safari R, Shahiri H. The effect of enzymatic hydrolysis time and temperature on the properties of protein hydrolysates from the Persian sturgeon (Acipenser persicus) viscera. Food Chem. 2009; 115: 238-242. [DOI:10.1016/j.foodchem.2008.12.013]
39. Lassoued I, Mora L, Nasri R, Aydi M, Toldrá F, Aristoy MC, et al. Characterization, antioxidative and ACE inhibitory properties of hydrolysates obtained from thornback ray (Raja clavata) muscle. Proteomics. 2015;115:28- 37. [DOI:10.1016/j.jprot.2015.05.007]
40. Yang B, Yang H, Li J, Li Z, Jiang Y. Amino acid composition, molecular weight distribution and antioxidant activity of protein hydrolysates of soy sauce lees. Food Chem. 2011;124: 551-555. [DOI:10.1016/j.foodchem.2010.06.069]
41. Torruco-Uco J, Chel-Guerrero L, Martı'nez-Ayala A, Da'vila-Ortı'z G, Betancur-Ancona D. Angiotensin converting enzyme inhibitory and antioxidant activities of protein. LWT - Food Sci Technol. 2009; 42:1597-1604. [DOI:10.1016/j.lwt.2009.06.006]
42. Bougatef A, Hajji M, Balti R, Lassoued I, Triki-Ellouz Y, Nasri M. Antioxidant and free radical-scavenging activities of smooth hound (Mustelus mustelus) muscle protein hydrolysates obtained by gastrointestinal proteases. Food Chem. 2009; 114:1198-1205. [DOI:10.1016/j.foodchem.2008.10.075]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mazloomi N, Sadeghi Mahoonak A, Ghorbani M, Houshmand G, Toldra F. Processing Optimization of Production of Hydrolyzed Protein from Orange Seed Waste with Pepsin Enzyme. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2020; 15 (1) :35-48
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2788-fa.html

مظلومی نرگس، صادقی ماهونک علیرضا، قربانی محمد، هوشمند غلامرضا، تولدرا فیدل. بهینه‌یابی فرآیند تولید پروتئین هیدرولیز شده از ضایعات هستۀ پرتقال توسط آنزیم پپسین. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1399; 15 (1) :35-48

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2788-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660