[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 26-19 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط مصرف سویا با شدت بیماری سیروز: نتایج حاصل از یک مطالعه مقطعی
مینا موحدیان ، زهرا یاری ، سوسن محمدی ، بهناز آبدار اصفهانی ، فرشته پاشایی خامنه ، آزیتا حکمت دوست*
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، a_hekmat2000@yahoo.com
چکیده:   (2274 مشاهده)
سابقه و هدف: دانه سویا یکی از منابع پروتئین گیاهی به شمار می‌رود و دارای اجزای مختلفی از جمله اسید آمینه های شاخه دار ، پپتیدهای فعال زیستی، ایزوفلاون، فیبر محلول و اسیدهای چرب ضروری امگا 3 بوده و دارای اثرات درمانی مفیدی بر بیماری‌های مزمن می باشد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط مصرف سویا با شدت بیماری سیروز کبدی می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، 68 بیمار مبتلا به سیروز سرپایی، با میانگین سنی 54 سال وارد مطالعه شدند. به منظور ارزیابی مرحله بیماری از نمره Child-Pugh و MELD استفاده شد. دریافت رژیم غذایی با استفاده از یک پرسشنامه بسامد غذایی معتبر 168 موردی مورد سنجش قرار گرفت. ارتباط بین سویا و منابع غذایی حاوی سویا، شاخص‌های آنتروپومتریک و شدت بیماری مورد بررسی قرار گرفت. نسبت شانس  (OR)و فواصل اطمینان 95% (CI) با استفاده از رگرسیون لجستیک برای شاخص Child-Pugh ( شدت بیماری به صورت کیفی) و رگرسیون ترتیبی برای شاخص MELD (شدت بیماری به صورت کمی) استفاده گردید.
یافتهها: تفاوت معنی‌داری در متغیرهای زمینه‌ای در ابتدای مطالعه بین دو گروه مشاهده نشد. بین شدت بیماری به صورت کیفی
(
Child-Pugh) با سهک‌های دریافت سویا و محصولات آن ارتباط معنی‌داری دیده شد (05/ 0p<). همچنین ارتباط بین شدت بیماری به صورت کمی (MELD) با میزان دریافت سویا و محصولات آن بر اساس سهک‌های طبقه بندی شده مورد بررسی قرار گرفت. از نظر آماری ارتباط معنی‌داری بین گروه دریافت کننده مقادیر بیشتر سویا و شدت کمتر بیماری مشاهده شد (05/ 0p<).
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که مصرف سویا با شدت سیروز کبدی ارتباط معکوس دارد. جهت تایید نتایج مطالعه حاضر، به انجام مطالعات آینده نگر و مطالعات مداخله ای نیاز است.
واژه‌های کلیدی: سیروزکبدی، شدت بیماری، شاخص CHILD-pugh، شاخص MELD
متن کامل [PDF 481 kb]   (902 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1399/2/11 | پذیرش: 1399/4/3 | انتشار: 1399/6/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Movahedian M, Yari Z, Mohamadi S, Abdar esfahani B, Pashayee-khamene F, Hekmatdoost A. Associations between Soy Intake and Disease Severity in Cirrhotic Patients: Results from a Cross-Sectional Study. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2020; 15 (3) :19-26
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3046-fa.html

موحدیان مینا، یاری زهرا، محمدی سوسن، آبدار اصفهانی بهناز، پاشایی خامنه فرشته، حکمت دوست آزیتا. بررسی ارتباط مصرف سویا با شدت بیماری سیروز: نتایج حاصل از یک مطالعه مقطعی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1399; 15 (3) :19-26

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3046-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660