[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 88-79 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی کارایی آرد کامل دانه خربزه در فرمولاسیون غلات صبحانه
الناز میلانی ، فخری شهیدی* ، الهام انصاری فر ، محمد خلیلیان موحد ، فریده صالحی پور
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران ، fshahidi@um.ac.ir
چکیده:   (1803 مشاهده)
سابقه و هدف: به کارگیری پسماندهایی مانند دانه­های صیفی­جات موجب ورود مجدد این منابع ارزشمند به چرخه­ی غذایی، ارتقاء ارزش تغذیه­ای و تولید فراورده فراسودمند در صنعت غذا می­گردد. هدف از این تحقیق، ارزیابی اثر متغیرهای ترکیب خوراک و سرعت چرخش مارپیچ بر ویژگی­های فیزیکوشیمیای و حسی غلات صبحانه اکسترود شده بر پایه­ی بلغور ذرت و آرد گندم غنی شده با دانه خربزه و به دست آوردن شرایط بهینه مناسب می­باشد.
مواد و روشها: در این تحقیق، از روش سطح پاسخ جهت بررسی اثر متغیرهای فرمولاسیون شامل؛ آرد دانه خربزه (10-20 درصد)، میزان رطوبت (12-20 درصد) و سرعت مارپیچ (180-120 دوربردقیقه) بر پاسخ­های نسبت انبساط، دانسیته توده­ای، سختی بافت، شاخص جذب آب، شاخص حلالیت در آب و پذیرش حسی مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: افزایش دانه خربزه به مخلوط بلغور ذرت و آرد گندم باعث افزایش دانسیته­ی توده­ای و سختی بافت و نیز کاهش نسبت انبساط و شاخص جذب آب در فراورده گردید. شرایط بهینه فرایند اکسترون با استفاده از روش سطح پاسخ، 1/10 درصد دانه خربزه، 18 درصد رطوبت خوراک و سرعت چرخش مارپیچ 39/172 دور بر دقیقه تخمین زده شد.
نتیجه گیری: استفاده از آرد کامل دانه خربزه در فرمولاسیون غلات صبحانه، می تواند به عنوان یک ماده غذایی کاربردی با مواد مغذی و مزایای سلامتی برخودار باشد. محصول نهایی از ویژگی هـای حـسی مطلوب و پذیرش مناسب مصرف کننده برخـوردار بود.
واژه‌های کلیدی: اکستروژن، غلات صبحانه، بهینه سازی، دانه خربزه
متن کامل [PDF 614 kb]   (596 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1399/4/18 | پذیرش: 1399/10/7 | انتشار: 1400/4/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Milani E, Shahidi F, Ansarifar E, Khalilian M, Salehi F. Efficiency of Whole Melon Seed Flour in Formulation of Breakfast Cereals. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2021; 16 (2) :79-88
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3085-fa.html

میلانی الناز، شهیدی فخری، انصاری فر الهام، خلیلیان موحد محمد، صالحی پور فریده. ارزیابی کارایی آرد کامل دانه خربزه در فرمولاسیون غلات صبحانه. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1400; 16 (2) :79-88

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3085-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660