[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 16، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 16 شماره 3 صفحات 106-97 برگشت به فهرست نسخه ها
تشخیص ژنومی کوکسیلا بورنتی در نمونه‌های شیر خام گاو، گوسفند و بز به روش واکنش زنجیره ای پلیمراز با استفاده از دو نوع پرایمر در استان مازندران: یک مطالعه مقدماتی
حمید رضا کاظمینی* ، الهام اثنی عشری ، راحم خوشبخت
دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل ، hamid.kazemeini@gmail.com
چکیده:   (2128 مشاهده)
سابقه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع کوکسیلا بورنتی در نمونه‌های شیر گاو، گوسفند و بز به روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) در استان مازندران صورت پذیرفت.
مواد و روشها: از بهار 1397 تا زمستان 1397 در مجموع تعداد 200 نمونه شیر خام گاو، گوسفند و بز به طور تصادفی از استان مازندران جمع آوری شد که با استفاده از روش PCR با استفاده از دو نوع پرایمر مختلف از نظر کوکسیلا بورنتی مورد آزمایش قرار گرفتند.
یافتهها: در این مطالعه، هدف بررسی میزان شیوع کوکسیلا بورنتی به روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز با مقایسه دو نوع پرایمر انجام شد. با استفاده از پرایمر Trans، مجموع تعداد 19 نمونه به ترتیب 17نمونه (52/17درصد) شیرگوسفند و 2 نمونه (70/2 درصد) شیر گاو از نظر آلودگی به کوکسیلا بورنتی مثبت بودند و هیچ یک از نمونه‌های شیر بز مثبت تشخیص داده نشد. همچنین با استفاده از پرایمر OMP هیچ یک از نمونه‌ها مثبت تشخیص داده نشد و نتایج نشان داد که پرایمر Trans از توان بیشتری برای تشخیص کوکسیلا بورنتی برخوردار است. میزان شیوع باکتری کوکسیلا بورنتی در فصول پاییز و زمستان از سایر فصول بیشتر بود (05/0P<). بیشترین فراوانی نمونه‌های مثبت مربوط به شهرستان جویبار با تعداد 8 (67/66 درصد) نمونه و کمترین فراوانی مربوط به شهرستان محمود آباد با تعداد 1 (11/11درصد) نمونه بود. تعداد نمونه‌های مثبت با پرایمر Trans در واحد سنتی 16 (60/8 درصد) نمونه و در واحد نیمه صنعتی 2 (20درصد) نمونه بود. این درحالی است که در واحدهای صنعتی هیچ نمونه مثبتی یافت نشد. هم‌چنین تعداد نمونه‌های مثبت با پرایمر Trans از شیر مخزن، 12 (90/12 درصد) و تعداد 7 (55/6 درصد) نمونه مثبت، به صورت تکی از هر دام بوده است.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که روش Trans-PCR از توان بیشتری برای تشخیص آلودگی به کوکسیلا بورنتی برخوردار است. شیوع کوکسیلا بورنتی در فصول مختلف متفاوت است به طوری که شیوع باکتری کوکسیلا بورنتی در فصول پاییز و زمستان از سایر فصول بیشتر مشاهده شد. جهت کنترل و پیشگیری، انجام مطالعات بیشتر در مورد اپیدمیولوژی و اثرات ناشی از حضور کوکسیلا بورنتی در شیر خام و شیوع تب کیو ضروری است.
واژه‌های کلیدی: تب کیو، کوکسیلا بورنتی، شیر، واکنش زنجیره‌ای پلیمراز، مازندران
متن کامل [PDF 748 kb]   (629 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1399/7/25 | پذیرش: 1400/2/13 | انتشار: 1400/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemeini H, Asna Ashari E, Khoshbakht R. Genomic Detection of Coxiella Burnetii in Raw Cow, Sheep and Goat Milk Samples Using PCR Assay and Two Types of Primers in Mazandaran Province, Iran: A Preliminary Study. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2021; 16 (3) :97-106
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3160-fa.html

کاظمینی حمید رضا، اثنی عشری الهام، خوشبخت راحم. تشخیص ژنومی کوکسیلا بورنتی در نمونه‌های شیر خام گاو، گوسفند و بز به روش واکنش زنجیره ای پلیمراز با استفاده از دو نوع پرایمر در استان مازندران: یک مطالعه مقدماتی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1400; 16 (3) :97-106

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3160-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710