[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1402 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 79-65 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید الیاف پروتئین-پلی‌ساکارید حاوی اسید چرب امگا-3 به روش الکتروریسی و تعیین شرایط بهینه فرایند با استفاده از روش سطح پاسخ
بهناز بنائی فر ، هاجر عباسی*
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران ، h.abbasi@khuisf.ac.ir
چکیده:   (623 مشاهده)
سابقه و هدف: اسیدهای چرب امگا-3 اهمیت بسیاری درتغذیه انسان در رابطه با پیشگیری از بیماری‌ها دارند. این پژوهش با هدف پایدارنمودن اسیدهای چرب غیراشباع در الیاف پروتئین-پلی‌ساکارید انجام شد.
مواد و روشها: در این پژوهش، تأثیر غلظت‌های مختلف کنسانتره پروتئین آب پنیر (5، 67/6، 10، 33/13، 15%) و صمغ گوار (1/0، 25/0، 55/0، 85/0، 1%) بر ویژگی‌های کیفی امولسیون و الیاف الکتروریسی حاوی روغن ماهی مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: با افزایش غلظت کنسانتره پروتئین آب پنیر و گوار تا محدوده متوسط، راندمان ریزپوشانی و بارگیری الیاف افزایش یافت. همچنین غلظت کنسانتره پروتئین آب پنیر و گوار تأثیر قابل ملاحظه‌ای بر پروفایل اسیدهای چرب روغن موجود درالیاف داشت. کاهش اندازه ذرات امولسیون در غلظتهای پایین گوار مشاهده شد و غلظت کنسانتره پروتئین آب پنیر و گوار نیز تأثیر چشمگیری بر تغییرات ویسکوزیته امولسیون نشان داد. بررسی پروفایل اسیدهای چرب تحت شرایط حرارت‌دهی، نشان دهنده پایداری حرارتی و حفظ بهتر اسیدهای چرب غیراشباع موجود در الیاف نسبت به نمونه شاهد بود. نتایج FTIR بیانگر عدم برقراری پیوندشیمیایی میان پروتئین-پلی‌ساکارید و اسیدهای چرب و ریزپوشانی موفقیت‌آمیز آنها بود. بررسی مورفولوژی، تشکیل الیاف رشته‌ای نسبتاً یکنواخت را تأیید نمود.
نتیجه گیری: با هدف دستیابی به ماکزیمم راندمان ریزپوشانی و بارگیری و بالاترین محتوی کل اسیدهای چرب چندغیراشباعی، غلظت 62/10% کنسانتره پروتئین آب پنیر و 45/0% صمغ گوار معرفی می‌گردد. فرایند الکتروریسی با ریزپوشانی مؤثر اسیدهای چرب امگا-3 درون الیاف کنسانتره پروتئین آب پنیر و گوار، پایداری اسیدهای چرب حساس به اکسایش را افزایش می‌دهد. لذا، از این الیاف می‌توان به عنوان حامل اسیدهای چرب امگا-3 در غنی‌سازی محصولات غذایی استفاده نمود.
 
واژه‌های کلیدی: الکتروریسی، الیاف، اسیدهای چرب امگا-3، کنسانتره پروتئین آب پنیر، صمغ گوار
متن کامل [PDF 879 kb]   (189 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1401/6/6 | پذیرش: 1401/8/7 | انتشار: 1402/1/26
فهرست منابع
1. Lopez-Huertas E. Health effects of oleic acid andlong chain omega-3 fatty acids (EPA and DHA)enriched milks, A review of intervention studies.Pharmacol Res2010; 61(3): 200-207. [DOI:10.1016/j.phrs.2009.10.007]
2. Innes JK, Calder PC. Marine Omega-3 (N-3) Fatty acids for cardiovascular health: An Update for 2020. Int. J. Mol. Sci 2020;21: 1-21. [DOI:10.3390/ijms21041362]
3. Molnar J, Pal M. The Effect of omega-3 fatty acids in health preservation. J.Food. Res. Technol 2020; 08(01): 05-07.
4. Eratte D, Wang B, Dowling K, Barrow CJ, Adhikari BP. Complex coacervation with wheyprotein isolate &gum arabic for the microencapsulation of omega-3 rich tuna oil. Food Funct 2014; 5(11): 2743- 2750. [DOI:10.1039/C4FO00296B]
5. CuiW, Zhou Y,Chang J. Electrospun nanofibrous materials for tissueengineering and drug delivery. SciTechnol Adv Mater 2010; 11(1): 1-12. [DOI:10.1088/1468-6996/11/1/014108]
6. Kayaci F, Uyar T. Solid inclusion complexes of vanillin withcyclodextrins: Formation, characterization and their high temperaturestability. J. Agric. Food. Chem 2011; 59(21): 11772-11778. [DOI:10.1021/jf202915c]
7. Neo YP, RayS, Jin J, Gizdavic-Nikolaidis M, Nieuwoudt MK,Liu D, et al. Encapsulation of food grade antioxidant in natural biopolymerby electrospinning technique: A physicochemical study basedon zein-gallic acid system. Food Chem 2013; 136: 1013-1021. [DOI:10.1016/j.foodchem.2012.09.010]
8. Garcia-Moreno PJ,Stephansen K, van der Kruijs J, Guadix A, Guadix EM, Chronakis IS, et al. Encapsulation of fish oil in nanofibers by emulsion electrospinning: Physical characterization and oxidative stability. J. Food Eng 2016; 183: 39-49. [DOI:10.1016/j.jfoodeng.2016.03.015]
9. Bedie GK, Turgeon SL,MakhloufK. Formation of native whey protein isolate-low methoxyl pectincomplexes as a matrix for hydro-soluble food ingredient entrapment in acidic foods. Food Hydrocoll 2008; 22: 836-44. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2007.03.010]
10. Zimet P, Livney YD. Beta-lactoglobulin and its nanocomplexes with pectin as vehicles for omega 3polyunsaturated fatty acids. Food Hydrocoll 2009; 23: 1120-1126. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2008.10.008]
11. Duan J, Jiang Y, Zhao Y. Chitosan-whey protein isolate composite films for encapsulation and stabilization of fish oil containing ultra pure omega‐3 fatty acids. J. food sci 2011; 76: 133-141. [DOI:10.1111/j.1750-3841.2010.01905.x]
12. Razavizadeh BBM, Khan MohammadiF,Azizi SN.Comparative study on properties of rice bran oil microcapsulesprepared by spray drying and freeze drying.Innovative Food Sci. Technol 2014; 3(2): 97-114.[in persian]
13. Theocharidou A, Mourtzinos I, Ritzoulis C. The role of guar gum on sensory perception, on food function, and on the development of dysphagia supplements - A review. Food Hydrocoll 2022; 2: 1-9. [DOI:10.1016/j.fhfh.2022.100053]
14. Kuck LS, Wesolowski JL, Noreña CPZ. Effect of temperature and relative humidity on stability following simulated gastro-intestinal digestion of microcapsules of Bordo grape skin phenolic extract produced with different carrier agents. Food Chem 2017; 230: 257-264. [DOI:10.1016/j.foodchem.2017.03.038]
15. Ghorani B, Russell SJ, Goswami P. Controlled morphology and mechanical characterisationof electrospun cellulose acetate fibre webs. Int. J. Polym. Sci 2013; 1: 1-12. [DOI:10.1155/2013/256161]
16. Zhang L, Yan J, Yin Z, Tang C, Guo Y, Li D, et al. Electrospun vancomycin-loadedcoating on titanium implants for the preventionof implant-associated infections. Int. J. Nanomedicine 2014; 9: 3027-3036. [DOI:10.2147/IJN.S63991]
17. Zhang HY, Arab Tehrany E, Kahn CJF, Ponçot M, Linder M, Cleymand F. Effects ofnanoliposomes based on soya, rapeseed and fish lecithins on chitosan thin films designed for tissueengineering. Carbohydr. Polym 2012; 88(2): 618-627. [DOI:10.1016/j.carbpol.2012.01.007]
18. Rather AH, Wani TU, Khan RS, Pant B, Park M, Sheikh FA. Prospects of polymeric nanofibers loaded with essential oils for biomedical and food- packaging applications. Int. J. Mol. Sci 2021; 22: 1-39. [DOI:10.3390/ijms22084017]
19. Haghju S, Beigzadeh S, Almasi H, Hamishehkar H. Chitosan films incorporated with nettle(Urtica dioica L.) extractloadednanoliposomes: I. Physicochemical characterization and antimicrobial properties. J Microencapsul 2016;33(5): 438-448. [DOI:10.1080/02652048.2016.1208294]
20. Farhoosh R, Hoseini-Yazdi SZ. Evolution ofoxidative values during kinetic studies on olive oiloxidation in the Rancimat test. J Am Oil Chem Soc 2014;91(2): 281-293. [DOI:10.1007/s11746-013-2368-z]
21. Berechet MD, Gaidau C,Miletic A, Pilic B, Râpa M, Stanca M, et al. Bioactive properties of nanofibres based on concentrated collagen hydrolysate loaded with thyme and oregano essential oils. Materials 2020:13(7): 1-25. [DOI:10.3390/ma13071618]
22. Aman mohammadi M, Ramazani S, Rostami M, Raeisi M, Tabibiazar M, Ghorbani m. Fabrication of food-grade nanofibers of whey protein Isolate-Guar gum using the electrospinning method. Food Hydrocoll 2019;90: 99-104. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2018.12.010]
23. AmjadiS,Almasi H, Ghadertaj A, Mehryar, L. Whey protein isolate-based films incorporated with nanoemulsions of orange peel (Citrus sinensis) essential oil: Preparation and characterization. J food Process Preserv 2021; 45(2): 1-12. [DOI:10.1111/jfpp.15196]
24. Zeren S, Sahin S, Sumnu G. Encapsulation of caffeic acid in carob bean flour and whey protein-based nanofibers via electrospinning.Foods 2022; 11: 1-18. [DOI:10.3390/foods11131860]
25. Espinosa-Sandoval L, Ochoa-Martínez C, Ayala-Aponte A, Pastrana L, Gonçalves C, Cerqueira MA. Polysaccharide-based multilayer nano-emulsions loaded with oregano oil: production, characterization, and in vitro digestion assessment. Nanomater 2021; 11(4): 1-16. [DOI:10.3390/nano11040878]
26. Farshi P, Tabibiazar M, Ghorbani M, Mohammadifar M, Bannazadeh Amirkhiz M, Hamishehkar H. Whey protein isolate-guar gum stabilized cumin seed oil nanoemulsion. Food Bioscience 2019; 28: 49-56. [DOI:10.1016/j.fbio.2019.01.011]
27. Velez-Erazo EM, Bosqui K, Rabelo RS, Hubinger MD. Effect of pH and Pea Protein: Xanthan Gum Ratio on Emulsions with High Oil Content and High Internal Phase Emulsion Formation. Molecules 2021; 26: 1-16. [DOI:10.3390/molecules26185646]
28. Habib SM, Amr AS, Hamadneh IM. Nanoencapsulation of alpha-linolenic acid with modified emulsion diffusion method. J Am Oil Chem Soc 2012; 89: 695-703. [DOI:10.1007/s11746-011-1960-3]
29. Moomand K, Lim LT. Oxidative stability of encapsulated fish oil in electrospun zein fibres. Food Res Int 2014; 62: 523-532. [DOI:10.1016/j.foodres.2014.03.054]
30. Garcia-Moreno PJ, Damberg C, Chronakis LS, Jacobsen C. Oxidative stability of pullulan electrospun fibers containing fish oil: Effect of oil content and natural antioxidants addition. Eur J Lipid Scie Technol 2017; 119(12): 1-29. [DOI:10.1002/ejlt.201600305]
31. Movaffagh J, Amiri N, Ebrahimi S, Kalalinia BF, Fazli Bazaz BS, Azizzadeh M, et al. Electrospun zein nanofibers as nanocarrier of vancomycin:Characterization, release and antibacterial properties.J Food Scie Technol2018; 15(80): 199-212. [in persian]
32. Chen ZG, Wang PW, Wei B, Mo XM, Cui FZ. Electrospun collagen-chitosan nanofibr Abiomimetic extracellular matrix for endothelial cell and smooth muscell cell. Acta Biomater 2010; 6: 372-382. [DOI:10.1016/j.actbio.2009.07.024]
33. Haider A, Haider S, Kang IK. A comprehensive review summarizing the effect of electrospinning parameters and potential applications of nanofibers in biomedical and biotechnology.Arab J Chem 2018;11(8): 1165-1188. [DOI:10.1016/j.arabjc.2015.11.015]
34. Li Y, Lim LT, Kakuda Y. Electrospun zein fibers as carriers to stabilize epigallocatechin gallate. Jfoodsci 2009; 74(3): 233-240. [DOI:10.1111/j.1750-3841.2009.01093.x]
35. Aceituno-Medina M, Mendoza S, Lagaron JM, López-Rubio A. Development and characterization of food-grade electrospun fibers from amaranth protein and pullulan blends. Food res int 2013; 54(1): 667-674. [DOI:10.1016/j.foodres.2013.07.055]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Banaeifar B, Abbasi H. Production of Protein-Polysaccharide Fibers Containing Omega-3 Fatty Acids Using Electrospinning Method and Determination of Optimal Process Conditions with Response Surface Methodology. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (1) :65-79
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3545-fa.html

بنائی فر بهناز، عباسی هاجر. تولید الیاف پروتئین-پلی‌ساکارید حاوی اسید چرب امگا-3 به روش الکتروریسی و تعیین شرایط بهینه فرایند با استفاده از روش سطح پاسخ. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (1) :65-79

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3545-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645