[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1402 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 91-81 برگشت به فهرست نسخه ها
آنالیز همزمان باقیمانده ی متابولیت های حاصل از تجزیه دی تیوکاربامات ها در غلات با استفاده از دستگاه کروماتوکرافی مایع همراه با طیف سنجی جرمی متوالی
مهدی علمی ، سهیل اسکندری ، مریم امیراحمدی*
استادیار اداره کل آزمایشگاه‌های مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی، سازمان غذا و دارو، وزارت بهداشت ودرمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران ، Maryamamir2001@yahoo.com
چکیده:   (515 مشاهده)
سابقه و هدف: دی تیوکاربامات­­­ها از گروه قارچ‌کش­هایی هستند که در کنترل آفات بسیاری از محصولات کشاورزی کاربرد دارند. آنالیز این آفتکش­ها با دستگاه­های کروماتوگرافی مایع و گازی به علت وجود گروه­های فلزی در ساختار این ترکیبات با مشکلات مختلف همراه است. یکی از راه‌های آنالیز آنها بررسی میزان متابولیت­های تجزیه­ای اتیلن تیو­اوره و پروپیلن تیواوره است. هدف از این مطالعه بهینه سازی و اعتبارسنجی روشی برای آنالیز اتیلن تیواوره و پروپیلن تیواوره در غلات با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع همراه با طیف سنجی جرمی متوالی است.
مواد و روشها: آماده سازی بر اساس روش بهینه شده QuPP-OP Method  بر پایه استخراج متانولی در حضور محلول EDTA و بدون مرحله خالص سازی است. جهت غلبه بر اثر ماتریکس منحنی کالیبراسیون با استفاده از آنالیز نمونه‌های اسپایک شده رسم شده است. پارامترهای اعتبارسنجی روش شامل خطی بودن و محدوده منحنی کالیبراسیون، مطالعات صحت، دقت میانی و تکرارپذیری و همچنین محاسبه حدود تشخیص(LOD) و اندازه گیری  (LOQ)مورد بررسی قرار گرفته است.
یافتهها: نتایج نشان می­دهد روش در محدوده 400 -10 نانوگرم برگرم خطی و نتایج آزمون از صحت و دقت لازم برخوردار است. همچنین میانگین درصد بازیافت و میزان ضریب تغییرات (CV%) برای مطالعات تکرار­پذیری به ترتیب 42/96 درصد و 1/12 درصد برای پروپیلن تیواوره و 40/97 درصد و 86/13درصد برای اتیلن تیو اوره بوده است. LOQ و LOD روش برای هر دو ترکیب، بترتیب 10 نانوگرم برگرم و3/3 نانوگرم برگرم بدست آمده است.
نتیجه گیری: مطالعه نشان می­دهد روش آزمون ارائه شده دارای اعتبار لازم جهت آنالیز ترکیبات اتیلن تیواوره و پروپیلن تیواوره در غلات است.
 
واژه‌های کلیدی: اتیلن تیواوره، پروپیلن تیو اوره، QuPP-OP، غلات، کروماتوگرافی مایع همراه با طیف سنجی جرمی متوالی
متن کامل [PDF 687 kb]   (149 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1401/7/19 | پذیرش: 1401/10/7 | انتشار: 1402/1/26
فهرست منابع
1. Edwards, I.R., Ferry, D.H., Temple, W.A.; Fungicides and related compounds. In Hayes, W.J. Jr., Laws, E.R. Jr.; Handbook of pesticide toxicology, v3. Academic Press, San Diego, CA, 1991; 1409-1470. [DOI:10.1016/B978-0-12-334163-1.50009-7]
2. Schmidt B, Christensen HB, Petersen A, Sloth JJ and Poulsen M E. Method validation and analysis of nine dithiocarbamates in fruits and vegetables by LC-MS/MS. Food Addit Contam: Part A, 2013; 30, No. 7:1287-1298. [DOI:10.1080/19440049.2013.801083]
3. Narayan CR, Komal SR, Rohana L, Gerry RH, William EH. Dithiocarbamate toxicity - an appraisal, pesticides in the modern world -effects of pesticides exposure, Margarita Stoytcheva (Ed.) 2011; ISBN: 978-953-307-454-2, InTech, Available from: http://www.intechopen.com/ books/pesticides-in-the-modern-world-effects-of-pesticidesexposure/dithiocarbamate-toxicity-an-appraisal
4. Segovia N, Crovetto G, Lardelli P, Espigares M. In vitro toxicity of several dithiocarbamates and structure-activity relationships; J. Appl. Toxicol 2002; 22: 353-357. [DOI:10.1002/jat.868]
5. Protection Agency Washington DC. The grouping of a series of dithiocarbamate pesticides based on a common mechanism of Toxicity Health Effects Division Office of pesticide programs U.S. Environmental 20460, 2001, August 17.
6. Blasco C, Font G, Picó Y. Determination of dithiocarbamates and metabolites in plants by liquid chromatography-mass spectrometry; Journal of Chromatogr A 2004; 1028: 267-276. [DOI:10.1016/j.chroma.2003.12.002]
7. Hanada Y, Tanizaki T, Koga M, Shiraishi H, soma M. LC/MS studies on characterization and determination of N, N'-ethylenebisdithiocarbamate fungicides in environmental water samples; Analytical Sciences 2002; 18: 441-444. [DOI:10.2116/analsci.18.441]
8. Crnogorac G, Schwack W. Determination of dithiocarbamate fungicide residues by liquid chromatography/mass spectrometry and stable isotope dilution assay; Rapid Communications in Mass Spectrometry 2007; 21:4009-4016. [DOI:10.1002/rcm.3312]
9. López-Fernández O, Rial-Otero R, González-Barreiro C, Simal-Gándara J. Surveillance of fungicidal dithiocarbamate residues in fruits and vegetables; Food Chem 2012; 134: 366-374. [DOI:10.1016/j.foodchem.2012.02.178]
10. López-Fernández O, Rial-Otero, R, Cid A, Simal-Gandara J. Combined determination and confirmation of ethylenethiourea and propylenethiourea residues in fruits at low levels of detection Food Chem 2014; 145: 1002-1010. [DOI:10.1016/j.foodchem.2013.09.023]
11. Lishaut HV, Schwack W. Selective trace determination of dithiocarbamate fungicides in fruits and vegetables by reversed-phase ion-pair liquid chromatography with ultraviolet and electrochemical detection; J. AOAC Int. 2000; 83: 720-727. [DOI:10.1093/jaoac/83.3.720]
12. Szolar OHJ. Environmental and pharmaceutical analysis of dithiocarbamates; Analytica Chimica Acta 2007; 582: 191-200. [DOI:10.1016/j.aca.2006.09.022]
13. Hayama T, Takada M. Simple and rapid method for the determination of ethylenebisdithiocarbamate fungicides in fruits and vegetables using liquid chromatography with tandem mass spectrometry; Analytical and Bioanalytical Chemistry 2008; 392: 969-976. [DOI:10.1007/s00216-008-2346-8]
14. WHO. 1988. Environmental Health Criteria 78. Dithiocarbamate Pesticides, Ethylenethiourea and Propylenethiourea: A general introduction.World Health Organization, Geneva, Switzerland,ISBN 92 4 154278 0.
15. Dearfield KL. Ethylenethiourea (ETU)-A review of the genetic toxicity studies. Mutation Research 1994; 317:111-132. [DOI:10.1016/0165-1110(94)90020-5]
16. Lentza-Rizos C. Ethylenethiourea (ETU) in relation to use of ethylenebisdithiocarbamate (EBDC) fungicides. Reviews of Environmental Contamination and Toxicology 1990; 115:1-37. [DOI:10.1007/978-1-4612-3416-6_1]
17. Regulation (EC) No 396/2005 of the European Parliament and of the Council of 23 February 2005 maximum residue levels of pesticides in or on food and feed of plant and animal origin and amending Council Directive 91/414/EEC. https://www.legislation.gov.uk/eur/2005/396/contents#.
18. AOAC. AOAC Official Method 978.16 Ethylenethiourea, AOAC Official methods of analysis, 16th ed., AOAC, Arlington V.A. 1995; Chapter 10, p 48.
19. Bolzoni L, Sannino A, Bandini M. Determination of ethylenethiourea and propylenethiourea in tomato products and in fruit purees. Food Chem 1993; 47:299-302. [DOI:10.1016/0308-8146(93)90165-C]
20. Lehotay J, Brandsteterova E, Oktavec D. High-performance liquid-chromatographic determination of ethylenethiourea in food. J. Liq. Chromatogr 1992; 15:525-534. [DOI:10.1080/10826079208017189]
21. Kontou S, Tsipi D, Oreopoulou V, Tzia C. Determination of ETU in tomatoes and tomato products by HPLC-PDA.Evaluation of cleanup procedures. J. Agric. Food Chem.2001; 49:1090-1097. [DOI:10.1021/jf000116e]
22. Ahmad N, Guo L, Mandarakas P, Appleby S. Determination of dithiocarbamate and its breakdown product ethylenethiourea in fruits and vegetables. J. AOAC Int. 1995; 78:1238-1243. [DOI:10.1093/jaoac/78.5.1238]
23. Garcinuno RM, Fernandez-Hernando P, Camara C. Simultaneous determination of maneb and its main metabolites in tomatoes by liquid chromatography using diode array ultraviolet absorbance detection. J. Chromatogr 2004; 1043:225-229. [DOI:10.1016/j.chroma.2004.05.059]
24. Krause RT. Liquid-chromatographic-electrochemical determination of ethylenethiourea in foods by revised official method. J. AOAC Int. 1989; 72:975-979. [DOI:10.1093/jaoac/72.6.975]
25. Maruyama M. Residue analysis of ethylenethiourea in vegetables by high-performance liquid chromatography with amperometric detection. Fresenius. J. Anal. Chem 1994; 348:324-326. [DOI:10.1007/BF00324043]
26. Blasco C, Font G, Pico Y. Determination of dithiocarbamates and metabolites in plants by liquid chromatographymass spectrometry. Journal of Chromatogr A 2004; 1028: 267-276. [DOI:10.1016/j.chroma.2003.12.002]
27. EURL-SRM, Quick Method for the Analysis of Numerous Highly Polar Pesticides in Food Involving Extraction with Acidified Methanol and LC-MS/MS Measurement I. Food of Plant Origin (QuPPe-PO-Method), Changes from V10.1 to V11 .VERSION 11.,12.02.2020).
28. SANTE. Analytical quality control and method validation procedures for pesticide residues analysis in food and feed. SANTE/11312/2021. Implemented by 01/01/2022.
29. Developement and Validation of Single Residue Methods - Strategy of EURL-SRM. https://www.eurl-pesticides.eu/Published 24-08-2010.
30. King R, Bonfglio R, Fernandez-Metzler C, MillerStien C, & Olah, T. Mechanistic investigation of ionization suppression in electrospray ionization. J. Am. Soc. Mass Spectrom 2000; 11,942-950. [DOI:10.1016/S1044-0305(00)00163-X]
31. Gosetti F, Mazzucco E, Zampieri D, & Gennaro MC. Signal suppression/enhancement in high-performance liquid chromatography tandem mass spectrometry. J. Chromatogr. A 2010; 1217, 3929-937. [DOI:10.1016/j.chroma.2009.11.060]
32. Remane D, Wissenbach DK, Meyer MR, & Maurer HH. Systematic investigation of ion suppression and enhancement effects of fourteen stable-isotope-labeled internal standards by their native analogues using atmospheric-pressure chemical ionization and electrospray ionization and the relevance for multi-analyte liquid chromatographic/mass spectrometric procedures. Rapid Commun. Mass Spectrom 2010; 24, 859-867. [DOI:10.1002/rcm.4459]
33. Stahnke, H., Kittlaus, S., Kempe, G., Hemmerling, C., & Alder, L.2012. The influence of electrospray ion source design on matrix effects. J. Mass Spectrom. 47, 875-884. [DOI:10.1002/jms.3047]
34. Hogenboom AC, Hofman MP, Kok SJ, NiessenWMA & Brinkman UAT. Determination of pesticides in vegetables using large-volume injection column liquid chromatography-electrospray tandem mass spectrometry. J. Chromatogr. A 2000; 892, 379-390. [DOI:10.1016/S0021-9673(00)00182-5]
35. Henion J, Brewere E & Rule G. Sample preparation for LC/MS/MS: analyzing biological and environmental samples. Anal. Chem 1998; 70, 650A-656A. [DOI:10.1021/ac981991q]
36. Dijkman E, Mooibroek D, Hoogerbrugge R ,Hogendoorn E, Sancho JV, Pozo, O & Ferna'ndez, F. Study of matrix effects on the direct trace analysis of acidic pesticides in water using various liquid chromatographic modes coupled to tandem mass spectrometric detection. J. Chromatogr. A 2001; 926, 113-125. [DOI:10.1016/S0021-9673(01)01040-8]
37. Zrostliková J, Hajšlová J, Poustka, J, & Begany P. Alternative calibration approaches to compensate the effect of co-extracted matrix components in liquid chromatography-electrospray ionisation tandem mass spectrometry analysis of pesticide residues in plant materials. J. Chromatogr A 2002; 973, 13-26. [DOI:10.1016/S0021-9673(02)01196-2]
38. Li LYT, Campbell DA, Bemmetti PK & Henion J. Acceptance Criteria for Ultratrace HPLC-Tandem Mass Spectrometry: Quantitative and Qualitative Determination of Sulfonylurea Herbicides in Soil. Anal. Chem 1996; 68, 3397-3404. [DOI:10.1021/ac960375w]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Elmi M, Eskandari S, Amirahmadi M. Simultaneous Analysis of Metabolite Residues from Degradation of Dithiocarbamates in Cereals Using Liquid Chromatography Coupled with Tandem Mass Spectrometry. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (1) :81-91
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3572-fa.html

علمی مهدی، اسکندری سهیل، امیراحمدی مریم. آنالیز همزمان باقیمانده ی متابولیت های حاصل از تجزیه دی تیوکاربامات ها در غلات با استفاده از دستگاه کروماتوکرافی مایع همراه با طیف سنجی جرمی متوالی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (1) :81-91

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3572-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 1 - ( بهار 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645