[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 9-1 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل تریپتوفان بر دفاع آنتی‌اکسیدانی آنزیمی و پراکسیداسیون لیپیدی در بافت مغز رت‌های سالمند تغذیه‌شده با غذای پرچرب
الهه اکبری ، پروانه نظرعلی ، رستم علی زاده* ، ابوالفضل شکیبائی
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران ، r.alizadeh@ilam.ac.ir
چکیده:   (1207 مشاهده)
سابقه و هدف: استرس اکسیداتیو یکی از مکانیسم­­های مؤثر در نورودژنراسیون و فرایند پیری سیستم عصبی می­باشد. هدف این پژوهش تعیین تأثیر تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل تریپتوفان بر دفاع آنتی‌اکسیدانی آنزیمی و پراکسیداسیون لیپیدی در بافت مغز رت­های سالمند تغذیه‌شده با غذای پرچرب بود.
مواد و روشها: در این تحقیق تجربی، 36رت­ نر ویستار سالمند (سن: 18ماه و میانگین وزن100±500گرم) به­طور تصادفی در پنج گروه شامل کنترل غذای نرمال G1 (6n=)، غذای پرچرب G2 (6n=)، غذای پرچرب+تمرین G3 (8n=)، غذای پرچرب+مکمل G4 (8n=) و غذای پرچرب+تمرین+مکمل G5 (8n=)، قرار گرفتند. برنامه تمرین تناوبی هوازی روی تردمیل سه­روز در هفته با سرعت 26-12 متر بر دقیقه و به­مدت هشت هفته انجام شد. به هر رت در گروه­های مکمل (G4 وG5 ) روزانه100میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن مکمل تریپتوفان به­صورت گاواژ داده شد. سطوح سوپراکسیددیسموتاز، مالون دی­آلدهید و لاکتات دهیدروژناز سرم با استفاده از کیت و به­روش الایزا اندازه­گیری شد. داده­ها به­روش آزمون تی مستقل و MANOVA  در سطح معنی­داری 05/0p< تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که بین دو گروه غذای نرمال و غذای پرچرب در هیچ کدام از فاکتورهای مورد مطالعه تفاوت معنی‌دار وجود ندارد،  همچنین اثر تعاملی تمرین و مکمل برای فاکتور وزن (441/0 = P)، وزن بافت مغز (78/0 = P)، نسبت وزن بافت مغز به وزن کل(47/0 = PMDA (13/0 = PSOD (55/0 = P) تفاوت معنی دار وجود ندارد اما برای فاکتور LDH  (05/0 = P) تفاوت معنی دار مشاهده گردید.
نتیجه گیری: به­نظر می­رسد تمرین تناوبی هوازی با شدت بالا همراه با مصرف مکمل تریپتوفان تأثیر بر سیستم آنتی‌اکسیدانی و پراکسیداسیون لیپیدی در بافت مغز رت­های سالمند ندارد.

واژه‌های کلیدی: تمرین، تریپتوفان، سیستم آنتی اکسیدان، غذای پرچرب، سالمندی
متن کامل [PDF 675 kb]   (536 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1402/1/16 | پذیرش: 1402/2/23 | انتشار: 1402/4/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbari E, Nazarali P, Alizadeh R, Shakibaee A. Effects of Aerobic Exercises with Tryptophan Supplementation on Enzymatic Antioxidant Defense and Lipid Peroxidation in Brain Tissues of Elderly Rats Fed with High-Fat Diets. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (2) :1-9
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3657-fa.html

اکبری الهه، نظرعلی پروانه، علی زاده رستم، شکیبائی ابوالفضل. تأثیر تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل تریپتوفان بر دفاع آنتی‌اکسیدانی آنزیمی و پراکسیداسیون لیپیدی در بافت مغز رت‌های سالمند تغذیه‌شده با غذای پرچرب. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (2) :1-9

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3657-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660