[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 59-51 برگشت به فهرست نسخه ها
استفاده از فاژ در فیلم‌های ژلاتین-پلولان علیه باکتری بیماری‌زای سالمونلا
اسما انتظاری ، ناصر صداقت* ، گلشن شاکری
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، sedaghat@um.ac.ir
چکیده:   (590 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به پیدایش گونه‌های مقاوم باکتری ها در برابر آنتی بیوتیک ها و عملکرد اختصاصی آن‌ها بر علیه باکتری‌های بیماری‌زا که برای سلامت انسان خطرناک هستند، استفاده از باکتریوفاژها یک جایگزین مناسب می‌باشد. موضوع دیگر استفاده از پلیمرهایی است که زیست تخریب پذیر هستند و می‌توانند به جای ترکیبات نفتی مورد استفاده قرار گیرند. در این مطالعه، اثر افزودن ژلاتین و باکتریوفاژ بر خصوصیات فیلم پلولان مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: در این پژوهش اثر درصدهای مختلف ژلاتین (0، 25، 50، 75 و 100 %) و محلول باکتریوفاژ بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ضد باکتریایی فیلم پلولان بررسی شد.
یافتهها: نتایج آزمایشات نشان دادند که ورود باکتریوفاژ به فیلم ها بر ضخامت، تورم، نفوذ پذیری به بخارآب، مقاومت کششی و مدول یانگ تأثیر آماری معناداری نداشت، اما منجر به افزایش کشش پذیری در فیلم ها شد. هم چنین، شفافیت فیلم‌های خالص ژلاتین کاهش و پلولان افزایش یافت در حالی که، در فیلم‌های ترکیبی ژلاتین-پلولان نتایج متفاوتی مشاهده شد. اثر ضد باکتریایی فیلم‌های ژلاتین خالص و ترکیبی ژلاتین-پلولان بر علیه پاتوژن بیشتر از فیلم پلولان خالص بود.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان دادند که افزودن ژلاتین به فیلم پلولان می‌تواند به تثبیت بهتر باکتریوفاژها در فیلم پلولان کمک کند و در نتیجه اثر ضد باکتریایی در برابر سالمونلا انتریتیدیس بهتری به دست آورد.
واژه‌های کلیدی: زیست تخریب پذیر، فیلم خوراکی، باکتریوفاژ، ضد باکتریایی
متن کامل [PDF 858 kb]   (226 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1402/2/1 | پذیرش: 1402/3/6 | انتشار: 1402/7/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Entezari A, Sedaghat N, Shakeri G. Use of Bacteriophages in Gelatin-pullulan Films against Salmonella Pathogen. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (3) :51-59
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3664-fa.html

انتظاری اسما، صداقت ناصر، شاکری گلشن. استفاده از فاژ در فیلم‌های ژلاتین-پلولان علیه باکتری بیماری‌زای سالمونلا. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (3) :51-59

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3664-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660