[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 70-61 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی برخی ویژگی‌های تغذیه‌ای، آنتی اکسیدانی و حسی پیازچه سبز تیمار شده توسط پلاسمای سرد
پریسا کاظم زاده ، مریم محمودزاده* ، سیروس خرم
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، mahmoudzadehm@tbzmed.ac.ir
چکیده:   (532 مشاهده)
سابقه و هدف: افزایش کیفیت و افزایش مدت ماندگاری سبزیجات بعداز فرآیند توسط پلاسمای سرد مورد انتظار است. بهینه سازی فاکتورهای فرآیند می‌تواند در حفظ ویژگی‌های کیفی و تغذیه‌ای و افزایش ماندگاری محصولات سبزی مؤثر باشد. از این‌رو، این مطالعه بر بهینه سازی فاکتورهای فرآیند با پلاسمای سرد و بررسی مدت ماندگاری پیازچه متمرکز است.
مواد و روشها: در این مطالعه تأثیر فاکتورهای فرآیند شامل زمان فرآیند (5، 10 و 15 دقیقه)، فاصله الکترود بالایی از سطح آب (4، 7 و 10 سانتی‌متر) و ولتاژ (6، 5/8 و 11 کیلو ولت) پلاسمای سرد از نوع تخلیه سد دی الکتریک بر برگ‌های پیازچه با استفاده از روش سطح-پاسخ بهینه سازی شد. سپس تغییر در برخی ویژگی‌های تغذیه‌ای و حسی پیازچه تیمار شده توسط پلاسمای سرد در حالت بهینه متغیرها و طی نگهداری در یخچال (C4°) مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد بیشترین میزان حفظ ویتامین C و فعالیت آنتی‌اکسیدانی برگ‌های پیازچه در جهت مهار رادیکال‌های DPPH در 8 کیلوولت، 83/8 دقیقه و 6/6 سانتی‌متر به دست ‌آمد. برگ‌های تیمارشده توسط پلاسما، حاوی ویتامین C بالاتری نسبت به گروه کنترل بودند و روند افزایشی در فعالیت آنتی اکسیدانی طی 10 روز نگهداری در دمای یخچال نشان دادند.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از مطالعه نشان داد متغیرهای ولتاژ و زمان فرآیند تأثیر قابل ملاحظه‌ای بر بهبود میزان فعالیت آنتی اکسیدانی و محتوای ویتامین C برگ‌های پیازچه تیمار شده توسط پلاسمای سرد از نوع تخلیه سد دی الکتریک دارند.
واژه‌های کلیدی: پیازچه، پلاسمای سرد، ویتامین C، فعالیت آنتی اکسیدانی، حسی
متن کامل [PDF 952 kb]   (191 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1402/3/28 | پذیرش: 1402/5/15 | انتشار: 1402/7/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemzadeh P, Mahmoudzadeh M, Khorram S. Investigating Nutritional, Antioxidant and Sensory Characteristics of the Spring Onions Treated by Cold Plasma. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (3) :61-70
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3690-fa.html

کاظم زاده پریسا، محمودزاده مریم، خرم سیروس. بررسی برخی ویژگی‌های تغذیه‌ای، آنتی اکسیدانی و حسی پیازچه سبز تیمار شده توسط پلاسمای سرد. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (3) :61-70

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3690-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660