[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد 19 شماره 1 صفحات 28-17 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط میان درصد چربی شیر دریافتی و شاخص‌های متابولیک قلبی در مردان بزرگسال: نتایج حاصل از یک مطالعه مقطعی
زهرا حریری ، حامد کرد ورکانه ، مینه‌-آلکساندرو گامان ، علی اصغر وحیدنیا*
دانشیار، دانش آموخته ی دکترای تغذیه، گروه تغذیه و بهداشت مواد غذایی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات بهداشت تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، vahidinia@umsha.ac.ir
چکیده:   (1497 مشاهده)
سابقه و هدف: تأثیر چربی شیر بر وضعیت متابولیک و استعداد ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی همواره موضوعی مورد مناقشه بوده است. در این تحقیق، تجزیه و تحلیل مقطعی برای تعیین ارتباط بین محتوای چربی شیر و سطوح لیپیدی و تن‌سنجی مردان بزرگسال انجام شده است.
مواد و روشها: به منظور دستیابی به اهداف فعلی، یک تجزیه و تحلیل مقطعی برای تعیین ارتباط بین محتوای چربی شیر و سطوح لیپید و تن‌سنجی مردان بزرگسال انجام شد. بدین منظور، نمونه ای از 1805 مرد، از داده‌های بررسی سلامت و تغذیه ملی ایالات متحده آمریکا  (NHANES) 2016-2015 وارد آنالیز آماری شدند. سه مدل رگرسیون لجستیک چند متغیره مختلف، با تنظیم عوامل مداخله‌گر برای تعیین این ارتباط مورد استفاده قرار گرفتند.
یافتهها: بر اساس مدل کاملاً تنظیم شده، مردان بزرگسال مصرف کننده ی شیر حاوی 25/3 درصد چربی در مقایسه با دریافت کنندگان شیر  شیر حاوی 1-0 درصد چربی، نسبت شانس بیشتری برای مقادیر بالای شاخص توده ی بدنی (BMI) و دور کمر داشتند (به ترتیب 49/1OR: و 89/1-18/1:CI در برابر  34/1OR: و 66/1-09/1:CI). علاوه بر این، مردان بزرگسالی که شیر 25/3 درصد چربی مصرف می‌کردند، نسبت شانس کمتری برای سطوح بالای کلسترول تام (TC) و نسبت کلسترول تام به لیپوپروتئین-کلسترول پرچگال (TC/HDL-C) داشتند (به ترتیب 71/0OR: و 88/0-56/0:CI، 70/0OR: و 89/0-54/0:CI). همچنین نسبت شانس مقادیر بالای LDL-C و  non-HDL-C با مصرف شیر حاوی 2% چربی نسبت به شیر حاوی 1% چربی کمتر بود (به ترتیب57/0OR: و 89/0-36/0:CI  و 74/0OR: و 99/0-55/0:CI).
نتیجه گیری: این تحقیق نشان می‌دهد مردانی که شیر با چربی کامل مصرف می‌کردند در قیاس با مصرف کنندگان شیر بدون/کم چربی، نسبت شانس کمتری برای داشتن سطوح بالای چربی‌های مضر خون دارند؛ این در حالی است که نسبت شانس سطوح بالای BMI و دور کمر در آنها بالاتر است.
واژه‌های کلیدی: مطالعه مقطعی، چربی شیر، شاخص‌های تن‌سنجی و پروفایل لیپیدی
متن کامل [PDF 745 kb]   (348 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1402/8/14 | پذیرش: 1402/9/28 | انتشار: 1403/1/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hariri Z, Kord varkaneh H, Găman M, Vahidinia A. Relationships between the Intake of Milk fat Percentage and Cardio-metabolic Indices in Adult Men: Results from a Cross-sectional Study. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2024; 19 (1) :17-28
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3756-fa.html

حریری زهرا، کرد ورکانه حامد، گامان مینه‌-آلکساندرو، وحیدنیا علی اصغر. ارتباط میان درصد چربی شیر دریافتی و شاخص‌های متابولیک قلبی در مردان بزرگسال: نتایج حاصل از یک مطالعه مقطعی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1403; 19 (1) :17-28

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3756-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710