[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 19، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) ::
جلد 19 شماره 3 صفحات 41-31 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید بیوپلیمر ژلاتین/پکتین حاوی نانوامولسیون آنتوسیانین استخراج شده از پوست پسته برای افزایش زمان ماندگاری میگو پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
علیرضا طاهری یگانه ، حامد اهری* ، زهره مشاک ، مهدی جعفری
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران
چکیده:   (233 مشاهده)
سابقه و هدف: نسل جدیدی از مواد بسته بندی سازگار با محیط زیست برای بهبود کیفیت، ایمنی، ارزش غذایی، ماندگاری و پایداری مواد غذایی مورد نیاز است. بنابراین هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر بیوپلیمر تولید شده بر پایه ژلاتین/پکتین حاوی نانو­امولسیون آنتوسیانین استخراح شده از پوست پسته، جهت افزایش ماندگاری میگو در دوره نگهداری است.
مواد و روشها: پس از استخراج آنتوسیانین پوست پسته با روش فراصوت و تهیه نانوامولسیون آنتوسیانین، فیلم نانوکامپوزیتی حاوی 1% آنتوسیانین و مقادیر متفاوت ژلاتین/ پکتین تهیه شد و سپس فیلم‌های بسته‌بندی برای پوشش روی نمونه‌های میگو استفاده شد و آزمون‌های شیمیایی، میکروبی، رنگی و حسی نمونه‌های میگوی پا سفید غربی در روزهای 0، 3، 7 و 14 و دماهای 4 و ˚C20 مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: بالاترین میزان pH، TVB-N و TBA و جمعیت باکتری‌های مزوفیل، سایکروتروف و انتروباکتریاسه متعلق به نمونه شاهد و پایین‌ترین میزان آن متعلق به فیلم نانوکامپوزیت 79% ژلاتین + 20 % پکتین + 1% آنتوسیانین پوست پسته بود. بالاترین میزان مؤلفه رنگیL*  در نمونه میگوی پوشش دهی شده با فیلم ژلاتین و پایین‌ترین میزان آن در نمونه میگوی پوشش‌دهی شده با فیلم نانوکامپوزیت 79% ژلاتین+ 20 % پکتین+ 1% آنتوسیانین پوست پسته بود. همچنین پایین‌ترین میزان مولفه‌های رنگی a* و b* در نمونه میگوی پوشش‌دهی شده با فیلم ژلاتین و بالاترین میزان آن در نمونه میگوی پوشش‌دهی شده با فیلم نانوکامپوزیت 79% ژلاتین+ 20 % پکتین+ 1% آنتوسیانین پوست پسته دیده شد.
نتیجه گیری: فیلم نانوکامپوزیت بر پایه ژلاتین/پکتین حاوی نانوامولسیون آنتوسیانین پوست پسته می‌تواند به عنوان بسته بندی هوشمند و فعال برای بررسی تازگی/ فساد میگو و افزایش مدت زمان ماندگاری آن استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: آنتوسیانین، نانوامولسیون، نانوکامپوزیت، میگو، پوست پسته
متن کامل [PDF 659 kb]   (107 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1403/2/11 | پذیرش: 1403/4/23 | انتشار: 1403/7/11

  • در این پژوهش فیلم بسته بندی فعال برپایه بیوپلیمرهای ژلاتین/پکتین حاوی نانوامولسیون آنتوسیانین تولید شد.
  • فیلم بسته بندی فعال اثرات ضد میکروبی خوبی بر علیه باکتری‌های مزوفیل، سایکروتروف‌ها و انتروباکتریاسه نشان داد.
  • فیلم بسته بندی فعال با کاهش تشکیل میزان TVBN، TBA، و pH باعث افزایش ماندگاری نمونه های میگو شد.
  • پیشنهاد می شود فیلم نانوکامپوزیت تولید شده می تواند به عنوان بسته بندی هوشمند و فعال برای پایش تازگی/ فساد میگو و افزایش مدت زمان ماندگاری آن استفاده شود.

فهرست منابع
1. Jayasekara C, Mendis E, Kim SK. Seafood in the human diet for better nutrition and health. Encyclopedia of Marine Biotechnology. 2020:2939-59. [DOI:10.1002/9781119143802.ch131]
2. Farmery AK, Scott JM, Brewer TD, Eriksson H, Steenbergen DJ, Albert J, et al. Aquatic foods and nutrition in the Pacific. Nutrients. 2020;12(12):3705. [DOI:10.3390/nu12123705]
3. Lin D, Sun L-C, Chen Y-L, Liu G-M, Miao S, Cao M-J. Shrimp spoilage mechanisms and functional films/coatings used to maintain and monitor its quality during storage. Trends in Food Science & Technology. 2022:25-37. [DOI:10.1016/j.tifs.2022.08.020]
4. Peng S, Wei H, Zhan S, Yang W, Lou Q, Deng S, et al. Spoilage mechanism and preservation technologies on the quality of shrimp: An overview. Trends in Food Science & Technology. 2022. [DOI:10.1016/j.tifs.2022.09.024]
5. Das J, Mishra HN. A comprehensive review of the spoilage of shrimp and advances in various indicators/sensors for shrimp spoilage monitoring. Food Research International. 2023:113270. [DOI:10.1016/j.foodres.2023.113270]
6. Alias A, Wan MK, Sarbon N. Emerging materials and technologies of multi-layer film for food packaging application: A review. Food Control. 2022;136:108875. [DOI:10.1016/j.foodcont.2022.108875]
7. Grzebieniarz W, Biswas D, Roy S, Jamróz E. Advances in biopolymer-based multi-layer film preparations and food packaging applications. Food Packaging and Shelf Life. 2023;35:101033. [DOI:10.1016/j.fpsl.2023.101033]
8. Xie Q, Liu G, Zhang Y, Yu J, Wang Y, Ma X. Active edible films with plant extracts: A updated review of their types, preparations, reinforcing properties, and applications in muscle foods packaging and preservation. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 2023;63(32):11425-47. [DOI:10.1080/10408398.2022.2092058]
9. Said N, Howell NK, Sarbon N. A review on potential use of gelatin-based film as active and smart biodegradable films for food packaging application. Food Reviews International. 2023;39(2):1063-85. [DOI:10.1080/87559129.2021.1929298]
10. Roy S, Priyadarshi R, Łopusiewicz Ł, Biswas D, Chandel V, Rhim J-W. Recent progress in pectin extraction, characterization, and pectin-based films for active food packaging applications: A review. International Journal of Biological Macromolecules. 2023:124248. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2023.124248]
11. Huang J, Hu Z, Hu L, Li G, Yao Q, Hu Y. Pectin-based active packaging: A critical review on preparation, physical properties and novel application in food preservation. Trends in Food Science & Technology. 2021;118:167-78. [DOI:10.1016/j.tifs.2021.09.026]
12. Tavassoli M, Khezerlou A, Moghaddam TN, Firoozy S, Bakhshizadeh M, Sani MA, et al. Sumac (Rhus coriaria L.) anthocyanin loaded-pectin and chitosan nanofiber matrices for real-time monitoring of shrimp freshness. International Journal of Biological Macromolecules. 2023;242:125044. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2023.125044]
13. Tkaczewska J, Morawska M, Kulawik P, Zając M. Characterization of carp (Cyprinus carpio) skin gelatin extracted using different pretreatments method. Food Hydrocolloids. 2018;81:169-79. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2018.02.048]
14. Singh S, Gaikwad KK, Lee YS. Anthocyanin-A natural dye for smart food packaging systems. Korean Journal of Packaging Science & Technology. 2018;24(3):167-80. [DOI:10.20909/kopast.2018.24.3.167]
15. Neves D, Andrade PB, Videira RA, de Freitas V, Cruz L. Berry anthocyanin-based films in smart food packaging: A mini-review. Food Hydrocolloids. 2022;133:107885. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2022.107885]
16. Bagheri F, Hassanshahi G, Kahanamani Falahatipour S, Dini A, Mohamadi M, Ahmadi Z, et al. Effects of Pistachios and Their Different Plant Parts on Various Disorders: Evidence about Their Therapeutic Effects on Diabetes Mellitus, Gastrointestinal and Liver Disorders, as well as Blood Pressure. Pistachio and Health Journal. 2021;4(4):28-47.
17. Baghery F, Mohammadifard N, Khanamani Falahati-Pour S. The effect of pistachio supplementation on metabolic syndrome and its components in adults: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Nutrition Reviews. 2022;80(10):2051-63. [DOI:10.1093/nutrit/nuac027]
18. Azaza YB, Hamdi M, Charmette C, Jridi M, Li S, Nasri M, Nasri R. Development and characterization of active packaging films based on chitosan and sardinella protein isolate: Effects on the quality and the shelf life of shrimps. Food Packaging and Shelf Life. 2022;31:100796. [DOI:10.1016/j.fpsl.2021.100796]
19. Liu T, Liu J, Wang P, Li X, Zhong Y, Yan W, et al. Effect of slurry ice on quality characteristics and microbiota composition of Pacific white shrimp during refrigerated storage. Journal of Agriculture and Food Research. 2023;14:100792. [DOI:10.1016/j.jafr.2023.100792]
20. Noori S, Zeynali F, Almasi H. Antimicrobial and antioxidant efficiency of nanoemulsion-based edible coating containing ginger (Zingiber officinale) essential oil and its effect on safety and quality attributes of chicken breast fillets. Food control. 2018;84:312-20. [DOI:10.1016/j.foodcont.2017.08.015]
21. Faraj Zade F, Shahidi SA, Hamze S. Optimization of chitosan and/or gelatin edible coatings to improve quality of refrigerated shrimp. Journal of food science and technology (Iran). 2015;13(53):79-91.
22. Mohebi E, Shahbazi Y. Application of chitosan and gelatin based active packaging films for peeled shrimp preservation: A novel functional wrapping design. LWT - Food Science and Technology. 2017;76:108-16. [DOI:10.1016/j.lwt.2016.10.062]
23. Ghani MA, Barril C, Bedgood Jr DR, Prenzler PD. Measurement of antioxidant activity with the thiobarbituric acid reactive substances assay. Food chemistry. 2017;230:195-207. [DOI:10.1016/j.foodchem.2017.02.127]
24. Wang L, Zang M, Zhao X, Cheng X, Li X, Bai J. Lipid oxidation and free radical formation of shrimp (penaeus vannamei) during hot air drying. Journal of Food Measurement and Characterization. 2023:1-12. [DOI:10.1007/s11694-023-01888-7]
25. Sharma R, Bhat ZF, Kumar A, Kumar S, Bhatti MA, Jayawardena R. Rubia cordifolia based novel edible film for improved lipid oxidative and microbial stability of meat products. Journal of Food Processing and Preservation. 2021;45(7):e15654. [DOI:10.1111/jfpp.15654]
26. Bekhit AE-DA, Holman BWB, Giteru SG, Hopkins DL. Total volatile basic nitrogen (TVB-N) and its role in meat spoilage: A review. Trends in Food Science & Technology. 2021;109:280-302. [DOI:10.1016/j.tifs.2021.01.006]
27. Aghaei Z, Ghorani B, Emadzadeh B, Kadkhodaee R, Tucker N. Protein-based halochromic electrospun nanosensor for monitoring trout fish freshness. Food Control. 2020;111:107065. [DOI:10.1016/j.foodcont.2019.107065]
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri Yeganeh A, Ahari H, mashak Z, Jafari M. Designing Packaging Films Based on Gelatin/Pectin with Immobilizing Anthocyanin Nanoemulsions of Pistachio Peels for the Shelf-life Enhancement of Shrimps (Litopenaeus vannamei). Iranian J Nutr Sci Food Technol 2024; 19 (3) :31-41
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3852-fa.html

طاهری یگانه علیرضا، اهری حامد، مشاک زهره، جعفری مهدی. تولید بیوپلیمر ژلاتین/پکتین حاوی نانوامولسیون آنتوسیانین استخراج شده از پوست پسته برای افزایش زمان ماندگاری میگو پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei). علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1403; 19 (3) :31-41

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3852-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660