[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 101-91 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی ترکیبات شبه باکتریوسینی باکتری‌های لاکتوباسیلوس پنیر موتال ایرانی
مریم شقاقی ، جلیل خندقی*
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سراب ، dr.khandaghi@gmail.com
چکیده:   (103 مشاهده)
سابقه و هدف: باکتری‌های لاکتیک اسید می‌توانند به‌واسطه تولید باکتریوسین‌ها، در تولید فرآورده‌های غذایی سلامت محور کمک کنند. هدف از مطالعه‌ی حاضر شناسایی ترکیبات باکتریوسینی باکتری‌های لاکتوباسیلوس پنیر موتال ایرانی و بررسی پایداری آن‌ها می‌باشد.
مواد و روشها: در تحقیق حاضر، خواص آنتاگونیستی باکتری‌های لاکتوباسیلوس پنیر موتال ایرانی ارزیابی و کینتیک رشد و تولید ترکیبات باکتریوسینی آن‌ها مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین چالش ترکیبات باکتریوسینی و مقاومت آن‌ها در دما و pH‌های مختلف و تحت تأثیر آنزیم‌های پروتئاز بررسی شد.
یافتهها: با انجام آزمون‌های فنوتیپی و مولکولی، 23 جدایه لاکتوباسیلوس انتخاب و اثرات ضدمیکروبی آن ارزیابی شد. جدایه‌ها اثرات ضدمیکروبی بیشتری روی باکتری‌های گرم مثبت داشتند که تعداد سه جدایه (LM11، LM52، LM56) که اثرات قوی‌تری نشان دادند، برای ادامه مطالعه انتخاب شدند. بررسی روند رشد و تولید ترکیبات باکتریوسین نشان داد که ضمن رشد ایده‌ال جدایه‌ها در دمای مزوفیل، pH سوسپانسیون میکروبی کاهش و فعالیت باکتریوسینی افزایش پیدا کرد. به‌علاوه، فعالیت باکتریوسینی هر سه سویه‌ی منتخب در دمای 100 درجه سلسیوس کاهش معنی‌داری داشته (05/0P<) ولی ترکیبات باکتریوسینی به استثنای سویه LM56 در دمای 80 درجه پایدار بودند. همچنین، تغییرات pH منجر به کاهش معنی‌داری در فعالیت باکتریوسینی نشد درحالی که قرار گرفتن متابولیت‌های باکتریوسینی در معرض آنزیمهای پپسین و تریپسین موجب کاهش معنی‌دار فعالیت باکتریوسینی شد.
نتیجه گیری: سه جدایه لاکتوباسیلوس که اثرات ضدمیکروبی قوی‌تری داشتند،  ضمن رشد در دمای مزوفیلیک و کاهش pH، متابولیت‌های باکتریوسینی تولید کردند. ماهیت پروتئینی این متابولیت‌ها با بی‌اثر شدن آن‌ها تحت تأثیر آنزیم‌های پروتئاز ثابت شد. ترکیبات باکتریوسینی پایداری بالایی در pH و دماهای بالا نشان دادند.
واژه‌های کلیدی: باکتریوسین، لاکتوباسیلوس، پنیر موتال، PCR
متن کامل [PDF 665 kb]   (64 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1403/3/2 | پذیرش: 1403/6/6 | انتشار: 1403/10/16

پیام‌های اصلی:
  • سه سویه‌ی لاکتوباسیلوس جداشده از پنیر موتال ایرانی اثرات آنتاگونیستی قوی نشان دادند.
  • اثرات آنتاگونیستی جدایه‌ها به متابولیت‌های باکتریوسینی آن‌ها مربوط بود.
  • پایداری بالای ترکیبات باکتریوسینی هر سه جدایه در pHهای مختلف اثبات شد.
  • ترکیبات باکتریوسینی دو سویه‌ از جدایه‌های لاکتوباسیلوس در دمای 80 درجه پایدار بودند.

فهرست منابع
1. Badali H, Khandaghi J. Investigation of the effect of different levels of Cyminum cuminum essential oil on antimicrobial and sensory properties in lactic cheese. Journal of Applied Microbiology in Food Industry. 2022;8(2):32-42 [in Persian].
2. Nami Y, Vaseghi Bakhshayesh R, Mohammadzadeh Jalaly H, Lotfi H, Eslami S, Hejazi MA. Probiotic properties of Enterococcus isolated from artisanal dairy products. Frontiers in microbiology. 2019; 10:300. [DOI:10.3389/fmicb.2019.00300]
3. Barzegar H, Alizadeh Behbahani B, Falah F. Safety, probiotic properties, antimicrobial activity, and technological performance of Lactobacillus strains isolated from Iranian raw milk cheeses. Food Science & Nutrition. 2021;9(8):4094-107. [DOI:10.1002/fsn3.2365]
4. Johnson M. A 100-Year Review: Cheese production and quality. Journal of Dairy Science. 2017;100(12):9952-65. [DOI:10.3168/jds.2017-12979]
5. Kouhi F, Mirzaei H, Nami Y, Khandaghi J, Javadi A. Investigation of some technological properties of Enterococcus isolates in Motal cheese. Journal of Food Microbiology. 2023;10(1):71-9 [in Persian].
6. Soleimani H, Shokri R, Nami Y, Khandaghi J, Panahi B. Potential probiotic characterization of lactic acid bacteria isolated from Duimaj, an Iranian traditional snack food, using biochemical, molecular and computational approaches. LWT. 2023; 184:115091. [DOI:10.1016/j.lwt.2023.115091]
7. Soltan Dallal MM, Hosseini M, Davoodabadi A, Rajabi Z, Zamani S. Isolation and Identification of Lactic Acid Bacteria in traditional pickles and salted pickles from Tehran, Iran. Razi Journal of Medical Sciences. 2016;23(143):81-90 [in Persian].
8. Saboktakin-Rizi M, Alizadeh Behbahani B, Hojjati M, Noshad M. Identification of Lactobacillus plantarum TW29-1 isolated from Iranian fermented cereal-dairy product (Yellow Zabol Kashk): probiotic characteristics, antimicrobial activity and safety evaluation. Journal of Food Measurement and Characterization. 2021;15(3):2615-24. [DOI:10.1007/s11694-021-00846-5]
9. Nasrollahzadeh A, Khomeiri M, Mahmoudi M. Genetic identification and evaluation of antibacterial activity of lactic isolates derived from Masske butter against pathogenic bacteria Staphylococcus aureus and Salmonella enterica. Journal of food science and technology (Iran). 2019;16(93):23-33 [in Persian].
10. Moraes PM, Perin LM, Silva Júnior A, Nero LA. Comparison of phenotypic and molecular tests to identify lactic acid bacteria. Brazilian Journal of Microbiology. 2013; 44:109-12. [DOI:10.1590/S1517-83822013000100015]
11. Kouhi F, Mirzaei H, Nami Y, Khandaghi J, Javadi A. Potential probiotic and safety characterization of Enterococcus bacteria isolated from indigenous fermented Motal cheese. International Dairy Journal. 2022; 126:105247. [DOI:10.1016/j.idairyj.2021.105247]
12. Mirzaei M, Mirdamadi S, Ehsani MR, Aminlari M, Hosseini E. Purification and identification of antioxidant and ACE-inhibitory peptide from Saccharomyces cerevisiae protein hydrolysate. Journal of Functional Foods. 2015; 19:259-68. [DOI:10.1016/j.jff.2015.09.031]
13. Allen HK, Trachsel J, Looft T, Casey TA. Finding alternatives to antibiotics. Annals of the New York Academy of Sciences. 2014;1323(1):91-100. [DOI:10.1111/nyas.12468]
14. Ahmadi S, Khomiri M, Khosroushahi A, Kashaninezhad M. Isolation and identification of lactic acid bacteria (LAB) from Iranian traditional Lighvan cheese. Journal of Agricultural Sciences and Natural Resources. 2009;16(3):136-46 [in Persian].
15. Carr FJ, Chill D, Maida N. The lactic acid bacteria: a literature survey. Critical Reviews in Microbiology. 2002;28(4):281-370. [DOI:10.1080/1040-840291046759]
16. Dubernet S, Desmasures N, Guéguen M. A PCR-based method for identification of lactobacilli at the genus level. FEMS Microbiology Letters. 2002;214(2):271-5. [DOI:10.1111/j.1574-6968.2002.tb11358.x]
17. Todorov S, Dicks L. Screening for bacteriocin-producing lactic acid bacteria from boza, a traditional cereal beverage from Bulgaria: Comparison of the bacteriocins. Process Biochemistry. 2006;41(1):11-9. [DOI:10.1016/j.procbio.2005.01.026]
18. Hassan M, Diep DB, Javadzadeh Y, Dastmalchi S, Nes IF, Sharifi Y, et al. Prevalence of bacteriocin activities and bacteriocin-encoding genes in enterococcal clinical isolates in Iran. Canadian Journal of Microbiology. 2012;58(4):359-68. [DOI:10.1139/w11-136]
19. Tavakoli M, Hamidi-Esfahani Z, Hejazi MA, Azizi MH, Abbasi S. Characterization of probiotic abilities of Lactobacilli isolated from Iranian Koozeh traditional cheese. Polish Journal of Food and Nutrition Sciences. 2017;67(1):41-8. [DOI:10.1515/pjfns-2016-0003]
20. Ahmadova A, Todorov SD, Choiset Y, Rabesona H, Zadi TM, Kuliyev A, et al. Evaluation of antimicrobial activity, probiotic properties and safety of wild strain Enterococcus faecium AQ71 isolated from Azerbaijani Motal cheese. Food Control. 2013;30(2):631-41. [DOI:10.1016/j.foodcont.2012.08.009]
21. Nezhad SJE, Dovom MRE, Najafi MBH, Yavarmanesh M, Mayo B. Technological characteristics of Lactobacillus spp. isolated from Iranian raw milk Motal cheese. LWT. 2020; 133:110070. [DOI:10.1016/j.lwt.2020.110070]
22. Azizi F, Najafi MBH, Dovom MRE. The biodiversity of Lactobacillus spp. from Iranian raw milk Motal cheese and antibacterial evaluation based on bacteriocin-encoding genes. AMB Express. 2017;7(1):1-10. [DOI:10.1186/s13568-017-0474-2]
23. Mulaw G, Sisay Tessema T, Muleta D, Tesfaye A. In vitro evaluation of probiotic properties of lactic acid bacteria isolated from some traditionally fermented Ethiopian food products. International Journal of Microbiology. 2019;2019: 7179514. [DOI:10.1155/2019/7179514]
24. Pisano MB, Fadda ME, Viale S, Deplano M, Mereu F, Blažić M, Cosentino S. Inhibitory effect of Lactiplantibacillus plantarum and Lactococcus lactis autochtonous strains against Listeria monocytogenes in a laboratory cheese model. Foods. 2022;11(5):715. [DOI:10.3390/foods11050715]
25. Behbahani BA, Noshad M, Falah F. Inhibition of Escherichia coli adhesion to human intestinal Caco-2 cells by probiotic candidate Lactobacillus plantarum strain L15. Microbial Pathogenesis. 2019;136:103677. [DOI:10.1016/j.micpath.2019.103677]
26. Alizadeh Behbahani B, Jooyandeh H, Falah F, Vasiee A. Gamma‐aminobutyric acid production by Lactobacillus brevis A3: Optimization of production, antioxidant potential, cell toxicity, and antimicrobial activity. Food Science & Nutrition. 2020;8(10):5330-9. [DOI:10.1002/fsn3.1838]
27. Sami A, Khandaghi J, Abbasgholizadeh N. Evaluation of Safety Aspects and Antagonistic Activity of Enterococcus Strains Isolated from Traditional Pot Cheese. Journal of Health. 2022;13(1):7-16 [in Persian]. [DOI:10.52547/j.health.13.1.7]
28. Aali N, Khandaghi J. Evaluation of probiotic properties of Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium species isolated from Pousti cheese of Gilan province in 2020. Journal of Food Microbiology. 2022;9(2):60-70 [in Persian].
29. Azad A, Naghavy N, Karbasizade V. Antibacterial activity of Bacteriocin produced by Lactococcus lactis isolates from dairy products against Foodborne Pathogens. International Journal of Molecular and Clinical Microbiology. 2021;11(1):1416-22.
30. Strompfová V, Lauková A, Simonová M, Marciňáková M. Occurrence of the structural enterocin A, P, B, L50B genes in enterococci of different origin. Veterinary Microbiology. 2008;132(3-4):293-301. [DOI:10.1016/j.vetmic.2008.05.001]
31. Xi Q, Wang J, Du R, Zhao F, Han Y, Zhou Z. Purification and characterization of bacteriocin produced by a strain of Enterococcus faecalis TG2. Applied Biochemistry and Biotechnology. 2018; 184:1106-19. [DOI:10.1007/s12010-017-2614-1]
32. Khodaii M, Soltani Nezhad S. Isolation and screening of bacteriocin-producing bacteria from native dairy products of Kerman province and study of antibacterial activity of produced bacteriocin. Journal of Food Microbiology. 2017;4(3):69-79 [in Persian].
33. Awaisheh SS, Al‐Nabulsi AA, Osaili TM, Ibrahim S, Holley R. Inhibition of Cronobacter sakazakii by heat labile bacteriocins produced by probiotic LAB isolated from healthy infants. Journal of Food Science. 2013;78(9):M1416-M20. [DOI:10.1111/1750-3841.12209]
34. Salek F, Mirzaei H, Khandaghi J, Javadi A, Nami Y. Identification of enterocins and in vitro characterization of their antimicrobial and anticancer activity in Enterococcus strains isolated from traditional fermented products. Food Hygiene. 2023; 13(2):17-32 [in Persian].
35. Yang E, Fan L, Yan J, Jiang Y, Doucette C, Fillmore S, Walker B. Influence of culture media, pH and temperature on growth and bacteriocin production of bacteriocinogenic lactic acid bacteria. AMB express. 2018; 8:1-14. [DOI:10.1186/s13568-018-0536-0]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shaghaghy M, Khandaghi J. Characterization of Bacteriocin-like Substances of Lactobacillus species from Iranian Motal Cheeses. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2025; 19 (4) :91-101
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3866-fa.html

شقاقی مریم، خندقی جلیل. شناسایی ترکیبات شبه باکتریوسینی باکتری‌های لاکتوباسیلوس پنیر موتال ایرانی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1403; 19 (4) :91-101

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3866-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660