[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 47-35 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی و شناسایی سویه Lactococcus lactis M69 از ماست محلی و ارزیابی ویژگی‌های پروبیوتیکی، ضدمیکروبی و ایمنی آن
بهروز علیزاده بهبهانی* ، محمدامین مهرنیا ، حسین جوینده ، فاطمه مطوری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، behrooz66behbahani@gmail.com
چکیده:   (436 مشاهده)
سابقه و هدف: طی سالیان اخیر، محصولات تخمیری به دلیل دارا بودن ارزش تغذیه‌ای بالا و اثرات زیستی مثبت بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند. باکتری‌های اسید لاکتیک، عمده‌ترین و مهم‌ترین گروه باکتریایی موجود در این دسته محصولات هستند. پژوهش حاضر به منظور ارزیابی ویژگی‌های پروبیوتیکی، ضدمیکروبی و ایمنی سویه Lactococcus lactis M69 جدا شده از ماست محلی انجام شد.
مواد و روشها: ابتدا سویه مورد نظر از نظر ویژگی‌های پروبیوتیکی نظیر مقاومت به اسید (pH 3، 4 و 5)، مقاومت به صفرا (3/0، 5/0 و 7/0‌%)، خاصیت هیدروفوبیستی، جذب کلسترول ارزیابی شد. تولید آمین بیوژنیک، عدم فعالیت DNase و فعالیت همولیتیک نیز بررسی گردید. ظرفیت آنتی‌اکسیدانی سویه جداسازی شده (ABTS و DPPH) تعیین شد. فعالیت ضدمیکروبی سویه به روش دیسک دیفیوژن آگار و نفوذ در چاهک آگار، علیه 6 باکتری بیماری‌زا غذازاد (Escherichia coli، Staphylococcus aureus، Shigella dysenteriae، monosytogenes Listeria،  Salmonella typhimurium  وBacillus cereus) مورد بررسی قرار گرفت. مقاومت نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های رایج درمانی (Vancomycin، Nitrofurazone، Chloramphenicol، Ciprofloxacin، Penicillin، Nalidixic، Imipenem، Gentamicin) نیز بررسی شد.
یافتهها: نتایج آزمون مقاومت به اسید نشان داد که با کاهش pH درصد زنده‌مانی بسیار کاهش می‌یابد. 69‌% زنده‌مانی در pH=3 و 99‌% زنده‌مانی در pH=5 مشاهده شد. سویه مذکور در تمامی غلظت‌های نمک صفراوی رشد داشت. خاصیت هیدروفوبی 47/0± 35/56‌% بود. سویه فعالیت همولیتیک، DNase و تولید آمین بیوژنیک نشان نداد. میزان جذب کلسترول 56/0± 40/40‌%، میزان مهار رادیکال آزاد DPPH و ABTS به ترتیب معادل 49/0± 80/33‌% و 41/0± 50/38‌% به دست آمد. نتایج حاصل از اثر ضدمیکروبی نشان داد که در هر دو روش دیسک دیفیوژن و چاهک سوپرناتانت اسیدی فاقد سلول (aCFS) و سوپرناتانت خنثی شده فاقد سلول (nCFS)  بیشترین اثر ضدمیکروبی را روی B. cereus داشتند. L. lactis M69 نسبت به Chloramphenicol بیشترین حساسیت را نشان داد.
نتیجه گیری: مطابق با نتایج به دست آمده سویه L. lactis M69 پتانسیل پروبیوتیکی و تکنولوژیکی قابل قبولی جهت استفاده در محصولات غذایی دارد.
واژه‌های کلیدی: لاکتوکوکوس لاکتیس، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، پروبیوتیک، اثر ضدمیکروبی
متن کامل [PDF 823 kb]   (151 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1403/3/27 | پذیرش: 1403/4/12 | انتشار: 1403/10/16

پیام­های اصلی
  • Lactococcus lactis M69 توانست pH‌ها و درصدهای مختلف نمک‌های صفراوی را تحمل کند و نسبت به شرایط دستگاه گوارش سازگاری نشان دهد.
  • L. lactis M69 فاقد فعالیت همولیتیکی، DNase و تولید آمین بیوژنیک بود.
  • L. lactis M69 پتانسیل پروبیوتیکی قابل قبولی جهت استفاده در محصولات غذایی دارد.

فهرست منابع
1. Hojjati M, Alizadeh Behbahani B, Falah F. Investigation of technological and antimicrobial characteristics of Lactobacillus bervis gp104 from Khikki cheese. Applied microbiology in food industries. 2021; 7(3): 14-26.
2. Jooyandeh H, Alizadeh behbahani B, Noshad M. The effect of inulin on the viability of Lactobacillus fermentum strain 4-17 in probiotic ice cream and evaluation of its microbial and physicochemical properties. FSCT .2021; 18 (113):91-100 [DOI:10.52547/fsct.18.113.91]
3. Alizadeh Behbahani B., Noshad M, Jooyandeh H. Investigation of technological characteristics of Lactobacillus casei CE28.26 and Lactobacillos acidophilus strain BCRC10695 and determination of their antimicrobial activity against foodborne pathogenic bacteria. Applied Microbiology in Food industries. 2021; 7(1): 1-16.
4. Omidvar F, Eshghi M, Nateghi L. The study of probiotic properties of Lactobacillus fermentum isolated from honey and possibility of production probiotic peach juice and strawberry juice. Journal of applied microbiology in food industry. 2019; 5(2): 39-55.
5. Davar panah E, & Taheri T. Lactococcus lactis: an expression system suitable for the production of hetrologius proteins. Iranian Journal of Biology. 2022; 6(11):92-102.
6. Farahbakhsh M, Hakimi H, Bahram Abadi R, Zolfaghari M, Doraki N. Isolation of Probiotic Lactobacilli from Traditional Yogurts Produced in Rural Areas of Rafsanjan and their Antimicrobial Effects, 20012. Journal of Rafsanjan university of medical.2013; 12 (9) :733-746
7. Saboktakin‑Rizi1, Mahboobe, Alizadeh Behbahani, Behrooz, Hojjati, Mohammad, Noshad, Mohammad.2021. Identifcation of Lactobacillus plantarum TW29‑1 isolated from Iranian fermented cereal‑dairy product (Yellow Zabol Kashk): probiotic characteristics, antimicrobial activity and safety evaluation. Journal of Food Measurement and Characterization (2021) 15:2615-2624. [DOI:10.1007/s11694-021-00846-5]
8. Momenzadeh, Sara, Joyandeh, Hossein, Alizadeh Behbahani, Behrouz, Barzegar, Hassan. Evaluation of probiotic and antibacterial properties of Lactobacillus fermentum SL163. Iranian Food Science and Technology Research. 2021. Journal.Vol. 17, No. 2, p. 233- 242.
9. Noshad, Mohammad, Alizadeh Behbahani, Behrooz, Hojjati, Mohammad.2021. Investigation of probiotic and technological characteristics of lactic acid bacteria isolated from native Doogh of Behbahan. Journal of Food Industry Research. Volume 31, Number 4.2021.
10. Vasiee, Alireza, Falah, Fereshteh, Alizadeh Behbahani, Behrooz, Tabatabaee-yazdi, Farideh. 2020. Probiotic characterization of Pediococcus strains isolated from Iranian cereal-dairy fermented product: Interaction with pathogenic bacteria and the enteric cell line Caco-2. Journal of Bioscience and Bioengineering. Volume 130, Issue 5, November 2020, Pages 471-479. [DOI:10.1016/j.jbiosc.2020.07.002]
11. Alizadeh Behbahani, Behrooz, Jooyandeh, Hossein, Hojjati, Mohammad, Ghodsi Sheikhjan, Mitra.2023. Evaluation of probiotic, safety, and anti-pathogenic properties of Levilactobacillus brevis HL6, and its potential application as bio-preservatives in peach juice. Food Science and Technology. 191 (2024) 11560. [DOI:10.1016/j.lwt.2023.115601]
12. Barzegar, Hassan, Alizadeh Behbahani, Behrooz, Falah, Fereshteh.2021. Safety, probiotic properties, antimicrobial activity, and technological performance of Lactobacillus strains isolated from Iranian raw milk cheeses. Food Science & Nutrition published. 2021; 9:4094-4107. [DOI:10.1002/fsn3.2365]
13. Kim, Seonyoung, Ji Yeon Lee, Yulah Jeong, and Chang-Ho Kang. 2022. "Antioxidant Activity and Probiotic Properties of Lactic Acid Bacteria" Fermentation 8, no. 1: 29. https://doi.org/10.3390/fermentation8010029 [DOI:10.3390/fermentation8010029.]
14. Chiara I.D, Marasco R, Della Gala M, Fusco A, Donnarumma G, and Muscariello L. 2024. Probiotic properties of Lactococcus lactis strains isolated from natural whey starter cultures. Foods. 13(957). [DOI:10.3390/foods13060957]
15. Lee J, Kim S, and Kang Ch.H. 2023. Screening and probiotic of Lactic acid bacteria with potential immunostimulatory activity isolated from Kimchi. Fermentation. [DOI:10.3390/fermentation9010004]
16. Kondrotiene K, Zavistanaviciute P, Aksomaitiene J, Novoslavskij A, and Malakauskas M. 2024. Lactococcus lactis in dairy fermentation-health promoting and probiotic properties. Fermentation. [DOI:10.3390/fermentation10010016]
17. Salanski p, Kowalczyk M, Bardowski J.K, and Szczepankowska A.K. 2022. Health-promoting nature of Lactococcus lactis IBB109 and Lactococcus lactis IBB417 strains exhibiting proliferation inhibition and stimulation of interleukin-18 expression in colorectal cancer cells. Food microbiology. Doi: 10.3389/smicb.2022.822912 [DOI:10.3389/fmicb.2022.822912]
18. Cunha Ch, Uecker J.N, Jaskulski I.B, Rosolen M.D, Bordini F.W, Andreazza R, Hubner S.O, Fiorentini A.M, Silva W.P, and Pieniz S. 2021. Probiotic characterization and safety assessment of Lactococcus lactis subsp. lactis R7 isolated from Ricotta cheese. Research Square. [DOI:10.21203/rs.3.rs-1135986/v1]
19. Kondrotiene K, Lauciene L, Andruleviciute V, Kasetiene N, Serniene L, Sekmokiene D, and Malakauskas. 2020. Safecty assessment and preliminary in vitro evaluation of probiotic potential pf Lactococcus lactis strains naturally in Raw and Fermented milk. Current Microbiology. https://doi.org/10.1007/s00284-020-02119-8 [DOI:10.1007/s00284-020-02119-8.]
20. Silva L, Lopes Neto J, and Cardarelli H.R. 2019. Safety and probiotic functionality of isolated goat milk lactic acid bacteria. Annals of Microbiology. 69: 1497-1505. https://doi.org/10.1007/s13213-019-01533-z [DOI:10.1007/s13213.019-015533-z.]
21. Kazancigil E, Demirci T, Ozturk-Negis H, and Akin N. 2019. Isolation, technological characterization and in vitro probiotic evaluation of Lactococcus strains from traditional Turkish skin bag Tulum cheeses. Annals of Microbiology. 69: 1275-1287. [DOI:10.1007/s13213-019-01512-4]
22. https://doi.org/10.1007/s13213-019-01512-4 [DOI:10.1007/s13213-019-01512-4.]
23. Ramalho J, Soares M, Spiazzi C, Bicca D, Soares V, Pereira J, Silva W, Sehn C, and Cibin F. 2019. In vitro probiotic and antioxidant potential of Lactococcus lactis subsp. cermoris LL95 and its effect in mice behavior. Nutrients. doi:10.3390/nu11040901. [DOI:10.3390/nu11040901]
24. Akbar A, Sadiq M.B, Ali I, Anwar M, Muhammad N, Muhammad J, Shafee M, Ullah S, Gul Z, Qasim S, Ahmad Sh, and Anal A.K. 2019. Lactococcus lactis subso. Lactis isolated from fermented milk products and its antimicrobial potential. Journal of food, 17(1): 214-220. [DOI:10.1080/19476337.2019.1575474]
25. Falah F, Mortazavi S.A, Tabatabaei Yazdi, F. Evaluation of properties of Lactobacillus bervis strain PML1 based on the ability to adhesion ti the epithelial cells of intestine. Applied Microbiology in Food industries. 2019; 5(1): 41-53.
26. Masian Moghadam M.A, Anvar S.A.A, Amini K, and Khani M.R. 2021. Investigating the effect of Lactococcus lactis and Bifidobacterium treatment on expression of gens producing biogenic amines in Staphylococcus strains isolated from milk. Comparative pathobiology. 18(1): 3445-3454.
27. Kim, Seonyoung, Ji Yeon Lee, Yulah Jeong, and Chang-Ho Kang. 2022. "Antioxidant Activity and Probiotic Properties of Lactic Acid Bacteria" Fermentation 8, no. 1: 29. https://doi.org/10.3390/fermentation8010029 [DOI:10.3390/fermentation8010029.]
28. Shahrampour D, Khomeiri M, Razavi M.A, Kashiri M. Evaluating the effect of diversity of Lactobacillus plantarum strains isolated from different on their antagonistic, antioxidant and aggregation activities. Iranian journal of nutrition sciences and food technology. 2019: 39-53.
29. Somashekaraiah, R., Mottawea, W., Gunduraj, A., Joshi, U., Hammami, R., & Sreenivasa, M. Y. (2021). Probiotic and antifungal attributes of Levilactobacillus brevis MYSN105, isolated from an Indian traditional fermented food pozha. Frontiers in Microbiology, 12, Article 696267. [DOI:10.3389/fmicb.2021.696267]
30. Yadav, R., Khan, S. H., Mada, S. B., Meena, S., Kapila, R., and Kapila, S. 2019. Consumption of Probiotic Lactobacillus fermentum MTCC: 5898-fermented milk attenuates dyslipidemia, oxidative stress, and inflammation in male rats fed on cholesterol-enriched diet, Probiotics Antimicrob. Proteins. [DOI:10.1007/s12602-018-9429-4]
31. Abushelaibi A, Al-Mahadin S, El-Tarabily Kh, P.Shah N, and Ayyash M. 2017. Characterization of potential probiotic lactic acid bacteria isolated from camel milk. LWT- Food science and technology. [DOI:10.1016/j.lwt.2017.01.041]
32. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2017.01.041 [DOI:10.1016/j.lwt.2017.01.041.]
33. Salanski p, Kowalczyk M, Bardowski J.K, and Szczepankowska A.K. 2022. Health-promoting nature of Lactococcus lactis IBB109 and Lactococcus lactis IBB417 strains exhibiting proliferation inhibition and stimulation of interleukin-18 expression in colorectal cancer cells. Food microbiology. Doi: 10.3389/smicb.2022.822912 [DOI:10.3389/fmicb.2022.822912]
34. Khemariya P, Singh S, Nath G, Gulati AK. 2013a. Isolation, identification, and antibiotic susceptibility of nis+ L. lactis from dairy and non-dairy source. Czech J Fd Sci., 31(4): 323-331. [DOI:10.17221/316/2012-CJFS]
35. Perin L.M, Miranda R.O, Camargo A.C, Colombo M, Carvalho A.F, and Nero L.A. 2013. Antimicrobial activity of the Nisin Z producer Lactococcus lactis subsp. lactis Lc08 against Listeria monocytogenes in skim milk. 65(5): 1554-1560. [DOI:10.1590/S0102-09352013000500037]
36. Khorasani Homa, Kazemipour Nadia, Meybodi Seyed Mansour, Khoshroo Seyed Mohammadreza, and Motaghi Mohammadmehdi. 2022. Antimicrobial effect of nisin exteracted from Lactococcus lactis isolated from goqt milk on some bacteria causing food spoilage. Applied Microbiology In Food Industries. 8(1): 28-41.
37. Sarani A, Sadeghi A, Khomeiri M, Maghsoudlou Y, Moayedi A, and Ebrahimi M. 2018. Molecular identification and evaluation of antimicrobial effects of dominant LAB isolated from Tarkhineh and its bacteriocin-like substances on so,e foodborne microorganisms. Food microorganism. 6(3): 47-59
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh Behbahani B, Mehrnia M, Jooyandeh H, Matori F. Isolation and identification of Lactococcus lactis M69 strain from local yogurt and evaluation of its probiotic, antimicrobial and safety properties. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2025; 19 (4) :35-47
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3877-fa.html

علیزاده بهبهانی بهروز، مهرنیا محمدامین، جوینده حسین، مطوری فاطمه. جداسازی و شناسایی سویه Lactococcus lactis M69 از ماست محلی و ارزیابی ویژگی‌های پروبیوتیکی، ضدمیکروبی و ایمنی آن. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1403; 19 (4) :35-47

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3877-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4679