[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 5، شماره 4 - ( 10-1389 ) ::
جلد 5 شماره 4 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در تغذیه کودک زیر دو سال از دیدگاه مادران، مراقبین کودک و کارکنان بهداشتی: یک مطالعه کیفی در شهرستان دماوند
ناهید سالارکیا* ، مریم امینی ، مرتضی عبداللهی ، بابک عشرتی
چکیده:   (20305 مشاهده)
سابقه و هدف: تغذیه کودک در دو سال اول زندگی نقش مهمی در رشد و تکامل او برای سال‌های بعدی زندگی دارد. در این تحقیق کیفی دیدگاه‌ها، باورها و تجارب افراد در‌گیر در تغذیه کودک در مورد نقش عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر وضعیت تغذیه و سلامت کودک زیر دو سال در شهرستان دماوند، واقع در شمال شرق تهران، در سال 1387مورد بررسی قرار گرفت. افراد و روش‌ها: طی یک مطالعه کیفی 23بحث گروهی با مادران دارای کودک زیر 2 سال، مراقبین داخل منزل (مادر‌بزرگ‌ها) و مراقبین خارج منزل (مربیان مهد کودک) و کارکنان بهداشتی شهری و روستایی درخصوص تغذیه کودک زیر دو سال در شهرستان دماوند صورت گرفت. جلسات با حضور یک هماهنگ‌کننده، دو یادداشت‌بردار و یک ناظر برگزار شد. پس از پایان عملیات میدانی، کلیه یادداشت‌ها بر اساس اهداف مطالعه کد‌گذاری شد. سپس زیر‌گروه‌های هر هدف به‌دست آمد و مضامین اصلی مطالعه از بین آنها استخراج و گزارش شد. یافته‌ها‌: چهار مضمون به‌دست آمده در مورد تأثیر عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر تغذیه کودک زیر دو سال عبارت بودند از: تأثیر درآمد خانواده، سواد مادر، فرهنگ و اعتقادات والدین و حمایت عاطفی- اجتماعی مادر. بر اساس یافته‌های بررسی حاضر، هر چند مادران و مراقبین کودک به اهمیت شیردهی واقف بودند ولی تغذیه انحصاری در این منطقه به‌صورت واقعی آن رعایت نشده بود. اکثر شرکت‌کنندگان اگرچه نسبت به تغذیه تکمیلی آگاهی داشتند ولی در عمل به نوع غذا، ایجاد تنوع غذایی، ارزش تغذیه‌ای یا کیفیت غذاهای داده شده به کودکان خود توجهی نداشتند. از نظر شرکت‌کنندگان شرایط اجتماعی، اقتصادی و باورهای غلط نقش مؤثری در عدم موفقیت در اجرای شیردهی و تغذیه تکمیلی داشته است. نتیجه گیری: برای رفع مشکلات فعلی در زمینه شیردهی و تغذیه تکمیلی، علاوه بر تجدید نظر در دستورالعمل‌های فعلی تغذیه‌ای، اجرای برنامه‌های حمایتی و آموزشی با توجه به اعتقادات و فرهنگ جامعه به تمام افراد درگیر در تغذیه کودک از جمله مادران، مراقبین کودک و کارکنان بهداشتی توصیه می‌شود. واژگان کلیدی: تغذیه، نوزاد، عوامل اقتصادی، مطالعه کیفی
واژه‌های کلیدی: تغذیه، نوزاد، عوامل اقتصادی، مطالعه کیفی
متن کامل [PDF 233 kb]   (4217 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1389/9/23 | انتشار: 1389/10/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salarkia N, Amini M, Abdollahi M, Eshrati B. Socio-Economic and Cultural Factors Affecting Child Feeding Practices: an Exploratory Qualitative Study in Damavand. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2011; 5 (4)
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-416-fa.html

سالارکیا ناهید، امینی مریم، عبداللهی مرتضی، عشرتی بابک. نقش عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در تغذیه کودک زیر دو سال از دیدگاه مادران، مراقبین کودک و کارکنان بهداشتی: یک مطالعه کیفی در شهرستان دماوند. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1389; 5 (4)

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-416-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 4 - ( 10-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710