[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 2، شماره 3 - ( 9-1386 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 12-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تأثیر مصرف سویا بر شاخص‌های استرس اکسیداتیو در زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک
لیلا آزادبخت* ، مسعود کیمیاگر ، یدا. . محرابی ، احمد اسماعیل زاده ، فرانک هو ، والتر ویلت
، azadbakht @ hlth.mui.ac.ir
چکیده:   (16190 مشاهده)
سابقه و هدف: زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک، در معرض خطر بالای استرس اکسیداتیو قرار دارند. با اینکه مطالعات مختلفی، مزایای مصرف سویا را نشان داده‌اند، اما تعداد کمی از مطالعات، این اثرات را روی شاخص‌های استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک بررسی کرده‌اند. هدف از این مطالعه، تعیین اثر جایگزینی دانه کامل سویا و پروتئین فراوری شده سویا در رژیم غذایی بر شاخص‌های استرس اکسیداتیو در زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی، تصادفی و متقاطع، روی 42 زن یائسه مبتلا به سندرم متابولیک انجام گرفت. سندرم متابولیک، طبق راهنمای ATP III تعریف شد. همه بیماران در سه دوره غذایی شرکت کردند: رژیم غذایی کنترل، رژیم غذایی پروتئین سویا و رژیم غذایی سویای بو داده. در هر سه دوره، رژیم غذایی راهکارهای غذایی برای توقف پُرفشاری خون(DASH) استفاده شد. در دوره مصرف پروتئین سویا و سویای بو داده، پروتئین سویا و دانه کامل سویا جایگزین یک واحد گوشت قرمز شدند. هریک از این دوره های مداخله 8 هفته و هر دوره پاک‌سازی 4 هفته طول کشید. به منظور مقایسه میانگین‌ها در انتهای سه دوره مداخله از آزمون آنالیز واریانس با اندازه‌گیری‌های تکراری (Repeated Measures Analysis of Variance) استفاده شد. یافته‌ها‌: به دنبال دوره کنترل، دوره پروتئین فراوری شده و دوره دانه کامل سویا تفاوت‌های معنی‌داری در مقادیر انتهایی مالون دی‌آلدئید مشاهده شد (به ترتیب 7/0، 64/0 و 63/0 میکرومول در لیتر ، 01/0P<). مقادیر انتهایی ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی نیز، متعاقب دوره کنترل، دوره پروتئین فراوری شده، و دوره دانه کامل سویا متفاوت بود( 95/1، 03/2 و 11/2 میکرومول در میلی لیتر ، 01/0P<). ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی در دوره دانه کامل سویا و دوره پروتئین فراوری شده در مقایسه با کنترل، به ترتیب 5/4 و 8/5 درصد افزایش یافت (01/0

واژه‌های کلیدی: سویا، استرس اکسیداتیو، زنان یائسه‌، سندرم متابولیک، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی‌ (TAC)، مالون‌دی‌آلدیید (MDA)
متن کامل [PDF 272 kb]   (2995 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/4/11 | انتشار: 1386/9/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azadbakht L, Kimiagar M, Mehrabi Y, Esmaillzadeh A, HU F, Willett W. The effects of soy consumption on markers of oxidative stress in postmenopausal women with the metabolic syndrome . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2007; 2 (3) :1-12
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-44-fa.html

آزادبخت لیلا، کیمیاگر مسعود، محرابی یدا...، اسماعیل زاده احمد، هو فرانک، ویلت والتر. مطالعه تأثیر مصرف سویا بر شاخص‌های استرس اکسیداتیو در زنان یائسه مبتلا به سندرم متابولیک . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1386; 2 (3) :1-12

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-44-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( 9-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645