[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 2، شماره 3 - ( 9-1386 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 56-45 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع سوءتغذیه و برخی عوامل مرتبط با آن در سالمندان استان خراسان رضوی، سال 1385
ملیحه علی آبادی* ، مسعود کیمیاگر ، مجید غیور مبرهن ، علی اکبر ایلاتی فیض‌آبادی
، mali1254@yahoo.com
چکیده:   (18408 مشاهده)
سابقه و هدف: سوءتغذیه، یک اختلال بالینی و عامل خطر بسیار معمول در سالمندان است که بیشتر اوقات تشخیص داده نشده و درمان هم نمی‌شود. هدف از این مطالعه، تعیین شیوع سوءتغذیه در سالمندان ساکن در اجتماع و ارتباط وضعیت تغذیه‌ای با برخی از عوامل اجتماعی و اقتصادی بود. مواد و روش‌ها: 2000 نفر سالمند، 917 مرد و 1045 زن با متوسط سن 60 سال و بالاتر از میان سالمندان ساکن در اجتماع، با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند و با استفاده از روش Mini Nutritional Assessment (MNA) وضعیت تغذیه‌ای آنها بررسی و ارتباط آن با برخی عوامل اجتماعی و اقتصادی مشخص شد. یافته‌ها‌: وضعیت تغذیه‌ای 7/42% نمونه ها مناسب بود، 12% آنها دچار سوءتغذیه و 3/45% در معرض خطر سوءتغذیه بودند. امتیاز MNA با برخی عوامل اجتماعی اقتصادی ارتباط داشت (001/0 P) و درصد شیوع سوءتغذیه در زنان، بالاتر از مردان، در افراد روستایی بالاتر از افراد شهری، در بیسوادان بالاتر از افراد با سواد، در سالمندانی که تنها زندگی می‌کردند، بالاتر از سالمندانی که با خانواده زندگی می‌کردند و در بیکاران بالاتر از افراد شاغل بود. شیوع چاقی مرکزی در زنان و مردان به ترتیب 1/63 و 6/18 درصد بود. نتیجه گیری: با توجه به میزان سوءتغذیه که در این مطالعه به دست آمد، لازم است دولتمردان، پزشکان و کارشناسان تغذیه در مورد این مشکل و ابعاد مختلف آن آگاه شوند. وضعیت تغذیه‌ای با برخی عوامل اجتماعی و اقتصادی ارتباط داشت. پیشنهاد می‌شود که در جهت رفع عوامل خطری مانند تنهایی و فقر اقدامات لازم انجام گیرد.
متن کامل [PDF 253 kb]   (7520 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/4/11 | انتشار: 1386/9/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aliabadi, Kimiagar, Ghayoor Mobarhan, IlityFaizabadi. Prevalence of malnutrition and factors related to it in the elderly subjects in Khorasan Razavi province, Iran, 2006. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2007; 2 (3) :45-56
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-48-fa.html

علی آبادی ملیحه، کیمیاگر مسعود، غیور مبرهن مجید، ایلاتی فیض‌آبادی علی اکبر. بررسی شیوع سوءتغذیه و برخی عوامل مرتبط با آن در سالمندان استان خراسان رضوی، سال 1385. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1386; 2 (3) :45-56

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-48-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( 9-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4679