[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 3، شماره 2 - ( 7-1387 ) ::
جلد 3 شماره 2 صفحات 12-1 برگشت به فهرست نسخه ها
رابطه الگوهای غذایی غالب با وضعیت اقتصادی- اجتماعی و جمعیتی در زنان 20 تا 50 ساله شمال شهر تهران
بهرام رشیدخانی* ، آرزو رضازاده ، نسرین امیدوار ، آناهیتا هوشیار راد ، زهره ستایشگر
، Rashidkhani@yahoo.com
چکیده:   (20066 مشاهده)
سابقه و هدف: مطالعات اندکی، رابطه الگوهای غذایی و عوامل اقتصادی- اجتماعی و جمعیتی را بررسی کرده‌اند. هدف این مطالعه، تعیین الگوهای غذایی غالب و رابطه آنها با وضعیت اقتصادی- اجتماعی و جمعیتی زنان 20 تا 50 ساله ساکن شمال شهر تهران بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی 460 زن 20 تا 50 ساله ساکن مناطق شمال شهر تهران به روش نمونه‌گیری طبقه‌بندی شده، تصادفی انتخاب شدند. دریافت‌های غذایی معمول افراد در طول یکسال گذشته با استفاده از پرسشنامه نیمه کمّی بسامد خوراک و خصوصیات اقتصادی، اجتماعی و جمعیتی از طریق مصاحبه حضوری به دست آمد. جهت شناسایی الگوهای غذایی غالب از روش تحلیل عاملی استفاده شد. رابطه بین الگوهای غذایی غالب و خصوصیات اقتصادی- اجتماعی و جمعیتی با تحلیل کوواریانس بررسی شد. یافته‌ها‌: دو الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی غذایی سالم (مصرف بالای میوه‌، سبزیجات زرد، سبزیجات کلمی شکل، سایر سبزیجات، گوجه فرنگی، دوغ، لبنیات کم چرب، طیور و ماکیان، زیتون، مغزها، آبمیوه‌های طبیعی، سیب زمینی، سیر، قهوه، خشکبار و حبوبات) و الگوی غذایی ناسالم (مصرف بالای گوشت فراوری شده، سس مایونز، نوشابه، شیرینی‌ها، غلات تصفیه شده، میان‌ْوعده‌ها، آبمیوه‌های صنعتی، گوشت قرمز، مغزها، سیب زمینی سرخ شده، روغن‌های هیدروژنه، تخم مرغ، کره، لبنیات پُرچرب، قند و شکر و گوشت احشا). بعد از تعدیل اثر سایر متغیرها، قومیت آذری در مقایسه با قومیت فارس (01/0P< ؛44/0= B) و سکونت در منطقه 7 در مقایسه با منطقه 3 (01/0P< ؛39/0= B) با الگوی غذایی ناسالم رابطه مثبت داشتند و سن (01/0P< ؛04/0- = B)، تحصیلات دانشگاهی (05/0P< ؛34/0- = B)، درآمد کل خانوار در ماه (05/0P< ؛25/0- = B)، با الگوی غذایی ناسالم، رابطه منفی داشتند. سن (01/0P< ؛03/0= B) و زیر بنای منزل (01/0P< ؛21/0= B) با الگوی غذایی سالم، رابطه مثبت و مدت زمان اقامت در تهران، با این الگوی غذایی، رابطه منفی داشتند (01/0P< ؛01/0- = B). نتیجه گیری: عوامل اقتصادی- اجتماعی و جمعیتی از عوامل تأثیرگذار بر نوع الگوی غذایی افراد مورد مطالعه بود. پیشنهاد می‌شود که در تعیین رابطه الگوهای غذایی و بیماری‌ها، عوامل اقتصادی- اجتماعی و جمعیتی نیز در نظر گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: الگوهای غذایی، وضعیت اقتصادی- اجتماعی و جمعیتی، زنان، تحلیل عاملی
متن کامل [PDF 295 kb]   (3878 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/7/24 | انتشار: 1387/7/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rashidkhani B, Rezazadeh A, Omidvar N, Houshiar rad A, Setayeshgar Z. Relationships of major dietary patterns and their association with socioeconomic and demographic factors in 20-50 year- old women in the north of Tehran. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2008; 3 (2) :1-12
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-76-fa.html

رشیدخانی بهرام، رضازاده آرزو، امیدوار نسرین، هوشیار راد آناهیتا، ستایشگر زهره. رابطه الگوهای غذایی غالب با وضعیت اقتصادی- اجتماعی و جمعیتی در زنان 20 تا 50 ساله شمال شهر تهران. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1387; 3 (2) :1-12

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-76-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 2 - ( 7-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660