[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 66-57 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثرات مصرف کراتین منوهیدرات، بی‌کربنات سدیم و توأم آن‌ها بر اجراهای بی‌هوازی و لاکتات خون کشتی‌گیران
نصراله داودیان* ، رضا قراخانلو ، ابراهیم بنی طالبی ، سارا برمکی ، علی خازنی
چکیده:   (10823 مشاهده)
سابقه و هدف: کراتین و بی‌کربنات‌سدیم از جمله مکمل‌های انرژی‌زایی هستند که جهت کاهش خستگی و افزایش برون‌ده توان در تمرینات شدید و کوتاه مدت مانند دویدن‌های سریع و حرکات انفجاری استفاده می‌شوند. هدف اصلی این مطالعه، بررسی مقایسه اثرات مصرف کراتین منوهیدرات، بی‌کربنات سدیم و توأم آن‌ها بر اجراهای بی‌هوازی و لاکتات خون کشتی‌گیران بود. مواد و روشها: در این مطالعه 21 کشتی‌گیر با میانگین سنی 7/4±48/17سال، قد 1/7±5/168سانتی‌متر، وزن 8/6±66/70 کیلوگرم، BMI برابر 92/1±17/23 (kg/m2) از کشتی‌گیران نخبه ملی و باشگاهی در رده سنی نوجوان و جوانان انتخاب شدند. همه آزمودنی‌ها 2 روز پس از مصرف دارونما (روزانه 20 گرم نشاسته)، آزمون‌های پیاپی وینگیت شامل 6 آزمون 10 ثانیه‌ای را با فاصله زمانی یک دقیقه اجرا کردند. 10 روز پس از اولین جلسه آزمون‌گیری (مصرف دارونما) آزمودنی‌ها بر اساس وزن و توان بی‌هوازی دسته‌بندی شدند و در یک طرح دوسوکور به صورت تصادفی و مساوی در سه گروه مکمل کراتین به همراه بی‌کربنات (Cr-Sb)، مکمل کراتین (Cr) و بی‌کربنات (Sb) تقسیم شدند. گروه Cr روزانه 20 گرم مکمل کراتین منوهیدرات، گروه Sb روزانه 065/0 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بی‌کربنات‌سدیم، گروه ترکیبی Cr-Sb روزانه 20 گرم مکمل کراتین منوهیدرات و 065/0 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بی‌کربنات‌سدیم به همراه آب زیاد مصرف کردند. آزمودنی‌ها مکمل‌ها و دارونما را روزانه در چهار وعده در ساعات 9، 12، 18 و 22 مصرف کردند. 2 روز پس از مصرف مکمل‌های ذکر شده آزمودنی‌ها اجراهای پیاپی وینگیت را تکرار کردند. توان بیشینه، میانگین نسبی و شاخص خستگی کشتی‌گیران طی 6 اجرای پیاپی وینگیت10 ثانیه‌ای اندازه‌گیری شد. پیش، بلافاصله و 3 دقیقه پس از اجراهای پیاپی وینگیت میزان لاکتات خون به صورت نمونه‌گیری از انگشتان دست اندازه‌گیری شد. یافتهها: یافته‌ها نشان دهنده افزایش معنی‌داری در توان بیشینه و میانگین نسبی بی‌هوازی حاصل از میانگین 6 اجرای پیاپی آزمون 10 ثانیه‌ای وینگیت و لاکتات خون پس از 6 اجرای پیاپی وینگیت درگروه‌های مکمل Cr-Sb، Cr و Sb نسبت به دارونما بود(05/0≥P)، در حالی که در توان بی‌هوازی بیشینه، میانگین نسبی و شاخص خستگی و لاکتات خون مرحله استراحت، بلافاصله و 3 دقیقه پس از 6 اجرای پیاپی وینگیت بین گروه‌های مکمل Cr-Sb، Cr و Sb تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: مصرف کوتاه مدت مکمل‌های Cr-Sb، Cr و Sb به طور نسبتاً یکسانی باعث افزایش معنی‌داری توان بی‌هوازی طی اجراهای پیاپی وینگیت10 ثانیه‌ای و افزایش لاکتات خون کشتی‌گیران شد. واژگان کلیدی: کراتین منوهیدرات، مکمل بی‌کربنات سدیم، اجراهای بی‌هوازی، لاکتات خون، کشتی‌گیر، وینگیت
واژه‌های کلیدی: کراتین منوهیدرات، مکمل بی‌کربنات سدیم، اجراهای بی‌هوازی، لاکتات خون، کشتی‌گیر، وینگیت
متن کامل [PDF 275 kb]   (3333 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/3/24 | انتشار: 1391/3/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Davoodian N, Gharakhanlou R, Banitalebi E, Barmaki S, Khazani A. Comparison of the effects of creatine monohydrate, sodium bicarbonate and their combined administration on anerobic performance and blood lactate level in wrestlers. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2012; 7 (2) :57-66
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-770-fa.html

داودیان نصراله، قراخانلو رضا، بنی طالبی ابراهیم، برمکی سارا، خازنی علی. مقایسه اثرات مصرف کراتین منوهیدرات، بی‌کربنات سدیم و توأم آن‌ها بر اجراهای بی‌هوازی و لاکتات خون کشتی‌گیران. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (2) :57-66

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-770-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660