[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 3، شماره 2 - ( 7-1387 ) ::
جلد 3 شماره 2 صفحات 84-81 برگشت به فهرست نسخه ها
تشکیل بیوفیلمSalmonella enteritidis روی سطوح مختلف در صنایع غذایی
منیژه مهدوی* ، روحا کسری کرمانشاهی ، محمد جلالی
، Gmahdavi2002@yahoo.com
چکیده:   (14722 مشاهده)
سابقه و هدف: سالمونلا اینتریتیدیس (Salmonella enteritidis) یک باکتری مهم عامل عفونت‌های غذایی است. این باکتری در محیط، بسیار مقاوم است و هنوز علت اصلی بسیاری از عفونت‌های گاسترواینتریتی انسان به شمار می‌رود. سالمونلا اینتریتیدیس روی بسیاری از سطوح در تماس با مواد غذایی بیوفیلم تشکیل می‌دهد. تشکیل بیوفیلم باکتری‌ها روی چنین سطوحی به عنوان یک منبع بالقوه آلودگی در نظر گرفته می‌شود که امکان انتقال باکتری‌ها و شیوع بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. در تحقیق حاضر، تشکیل بیوفیلم سویه ایرانی سالمونلا اینتریتیدیس روی سطوح مختلف در تماس با مواد غذایی و پزشکی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: ابتدا هیدروفوبیسیتی سطح سلول سالمونلا اینتریتیدیس (RITCC 1624) با روشMATH (Microbial Adhesion to Hydrocarbon) تعیین شد. سپس بیوفیلم آن بر سطوح استیل(Type 304 no 2B) ، پلی‌اتیلن و شیشه در مدت زمان‌های 2، 4، 8، 16 و 20 ساعت تشکیل و با روش Drop plate شمارش شد. یافته ها‌: نتایج نشان داد که سالمونلا اینتریتیدیس با هیدروفوبیسیتی 73% توانایی تشکیل بیوفیلم روی سه سطح ذکر شده را دارد. میزان تشکیل بیوفیلم در مدت زمان 2 ساعت روی سطح شیشه‌ای و استیل با اختلاف معنی‌داری (05/0P<) بیشتر از سطح پلی‌اتیلن بود و با افزایش زمان به 20 ساعت، تشکیل بیوفیلم روی سطوح مختلف معنی‌دار نبود(05/0P>). همچنین بیشترین میزان تشکیل بیوفیلم سالمونلا روی سه سطح، در حد واسط فاز مایع و هوا بود. نتیجه گیری: تشکیل بیوفیلم سالمونلا روی چنین سطوحی، امکان انتقال این باکتری را افزایش می‌دهد که از نظر بهداشتی و انتقال بیماری، بسیار حائز اهمیت است.
واژه‌های کلیدی: بیوفیلم، سالمونلا اینتریتیدیس، هیدروفوبیسیتی
متن کامل [PDF 154 kb]   (2978 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/7/24 | انتشار: 1387/7/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdavi M, Kasra Kermanshahi R, Jalali M. Biofilm formation of Salmonella enteritidis on surfaces in the food industry. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2008; 3 (2) :81-84
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-83-fa.html

مهدوی منیژه، کسری کرمانشاهی روحا، جلالی محمد. تشکیل بیوفیلمSalmonella enteritidis روی سطوح مختلف در صنایع غذایی . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1387; 3 (2) :81-84

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-83-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 2 - ( 7-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710