اثر مصرف خوراکی پودر فلفل قرمز(Capsicum annuum) و فلفل سیاه (Piper nigrum) بر مقادیر سرمی کلسترول خون در موش کوچک آزمایشگاهی
|
سپیده بابایی گرمخانی ، نامدار یوسف وند* ، گیتی نسودی ، کاظم حاتمی |
استادیار فیزیولوژی گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران |
|
چکیده: (7470 مشاهده) |
سابقه و هدف: انواع فلفل در طب سنتی کاربردهای گستردهای دارند و شواهدی وجود دارد که بر بعضی از عوامل خطرساز بیماریهای قلبی عروقی مؤثرند. هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر مصرف خوراکی پودر فلفل قرمز و سیاه بر غلظت چربیهای سرم در مدل حیوانی بود.
مواد و روشها: در این پژوهش از طرح پس آزمون دو گروهی همراه با گروه شاهد استفاده شد. بیست و یک سر موش سوری نر نژاد NMRI وزن شده و به طور تصادفی به سه گروه 7 تایی شامل یک گروه شاهد با تغذیه از غذای فاقد فلفل و دو گروه تجربی به ترتیب دریافت کننده پودر فلفل قرمز و فلفل سیاه، هریک مخلوط شده با غذای معمولی موش با نسبت 1 به 15 (6/6% از وزن غذا) تقسیمبندی شدند. در پایان دوره تیمار 30 روزه، وزن موشها تعیین شد و تحت بیهوشی عمیق مستقیماً از قلب آنها خونگیری به عمل آمد و مقادیر سرمی کلسترول کل، LDL-c و HDL-c با روش کالریمتری مورد سنجش قرار گرفت.
یافتهها: فلفل سیاه باعث کاهش معنیدار وزن، مقادیر سرمی کلسترول کل و LDL-cو افزایش نسبتHDL-c/LDL-c (به ترتیب 003/0p=، 009/0p=، 001/0 p= و 01/0p=) گردید. فلفل قرمز، وزن و میزان کلسترول کل سرم را کاهش داد (به ترتیب 01/0p= و 009/0p=).
نتیجه گیری: فلفل سیاه و قرمز در رژیم غذایی میتوانند به کاهش وزن بدن و کلسترول خون کمک کنند و به نظر میرسد این کاهش، با مصرف فلفل سیاه نسبت به مصرف فلفل قرمز در غذا خود را بهتر نشان میدهد.
واژگان کلیدی: فلفل قرمز، فلفل سیاه، کلسترول کل، LDL-c، HDL-c |
|
واژههای کلیدی: فلفل قرمز، فلفل سیاه، کلسترول کل، LDL-c، HDL-c |
|
متن کامل [PDF 188 kb]
(3642 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1392/12/28 | پذیرش: 1394/3/31 | انتشار: 1394/7/4
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|