[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 120-111 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی فعالیت و بررسی ویژگی های باکتریوسین تولید شده توسط باکتری های لاکتوباسیل جدا شده از ماست محلی شهرستان بهبهان
بهروز علیزاده بهبهانی* ، محمد نوشاد ، حسین جوینده
استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، behrooz66behbahani@gmail.com
چکیده:   (1840 مشاهده)
سابقه و هدف: باکتری­های جنس لاکتوباسیلوس به­طور گسترده­ای در طبیعت و به­خصوص فراورده­های لبنی وجود دارند. این میکروارگانیسم­ها در طول فرایند تخمیر، ترکیباتی مختلفی مانند اسیدهای آلی و باکتریوسین تولید می­کنند که دارای فعالیت ضدمیکروبی می­باشند. هدف از این پژوهش جداسازی، شناسایی و تعیین فعالیت ضدمیکروبی باکتریوسین تولیدی توسط سویه­های ایزوله شده لاکتوباسیلوس از ماست محلی شهرستان بهبهان بود.
مواد و روشها: در این پژوهش جدایه­های لاکتوباسیل ماست محلی شهرستان بهبهان توسط روش آنالیز ژن 16S rRNA شناسایی و سپس اثر ضدمیکروبی باکتریوسین تولیدی علیه 5 سویه باکتری شاخص غذازاد به ­روش­های انتشار در آگار به کمک چاهک و دیسک مورد بررسی قرار گرفت. اثر آنزیم­های پروتئولیتیک، حرارت و pH بر فعالیت و پایداری باکتریوسین سویه­های لاکتوباسیوس نیز بررسی شد.
یافتهها: نتایج حاصل از روش چاهک و دیسک نشان داد که بیشترین اثر مهارکنندگی روی باکتری­های شیگلا دیسانتری، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا ، میکروکوکوس لوتئوس و لیستریا مونوسیتوژنز به­ترتیب مربوط به جدایه­های لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس بوشنری بود. جدایه میکروکوس لوتئوس حساس­ترین و سودوموناس آئروژینوزا مقاوم­ترین باکتری بیماری­زا در برابر اثر ترکیبات باکتریوسینی بودند. ترکیبات ضد­میکروبی تولید شده توسط آنزیم­های پروتئولیتیک غیر فعال شدند اگر چه در برابر حرات و pH پایداری خود را حفظ کردند.
نتیجه گیری: باکتریوسین تولید شده توسط لاکتوباسیل­های بومی، قادر به مهار طیف وسیعی از میکروارگانیسم­های شاخص غذازاد موجود در مواد غذایی می­باشند و می­توانند به عنوان نگهدارنده­های زیستی سالم و بی­خطر استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیلوس، محصولات لبنی سنتی، باکتریوسین، فعالیت ضدمیکروبی
متن کامل [PDF 634 kb]   (569 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1399/10/18 | پذیرش: 1400/1/29 | انتشار: 1400/4/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh Behbahani B, Noshad M, Jooyandeh H. Assessing Activity and Characteristics of the Bacteriocins Produced by Lactobacilli from Local Yogurts of Behbahan City. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2021; 16 (2) :111-120
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3208-fa.html

علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد، جوینده حسین. ارزیابی فعالیت و بررسی ویژگی های باکتریوسین تولید شده توسط باکتری های لاکتوباسیل جدا شده از ماست محلی شهرستان بهبهان. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1400; 16 (2) :111-120

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3208-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645