[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 78-65 برگشت به فهرست نسخه ها
تهیه و ارزیابی نانو کمپلکس پروتئین-کورکومین با استفاده از پیوند دهنده عرضی خوراکی
نرگس شاهقلیان* 1، قدیر رجب زاده2
1- استادیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران ، n.shahgholian@scu.ac.ir
2- استاد گروه نانوفناوری مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
چکیده:   (513 مشاهده)
سابقه و هدف: بهره­مندی از تأثیر ترکیبات گیاهی با خواص درمانی، به فراهم زیستی مواد مؤثره آنها بستگی دارد. کورکومین دارای محدودیت‌هایی مانند پایداری و حلالیت کم و حساسیت به شرایط فرآوری و سیستم گوارشی است. این تغییر با هدف بررسی افزایش پایداری کورکومین در نانوکمپلکس آلبومین و با ایجاد پیوند عرضی انجام شده است.
مواد و روشها: برای افزایش حلالیت و پایداری کورکومین، نانوکمپلکس کورکومین-آلبومین تهیه شد. طرح آماری RSM-FCCD جهت بهینه­سازی سه فاکتور در تهیه نانوذرات  استفاده شد. فاکتورها شامل درصد حجمی فاز آلی (4/6 -11/11)،  pH (7-3) و نسبت کورکومین (2000- 5000 میکرو­گرم) بودند. برای ایجاد پیوند عرضی از گلوتارآلدئید و تانیک اسید استفاده شد. اندازه ذرات، پتانسیل زتا (به روش DLS)، مورفولوژی ذرات (FE-SEM، AFM) و نیز ایجاد پیوند عرضی (به روش روش نین­هیدرین و FT-IR) مورد بررسی قرار گرفتند. بررسی فاکتورها و پاسخ­ها با استفاده از نرم­افزار Design Exper.8 انجام شد.
یافتهها: در روش تهیه کمپلکس با کورکومین، شرایط بهینه جهت تولید نانوذرات آلبومین در pH دور از نقطه ایزوالکتریک آلبومین و درصد حجمی فاز آلی  4/11 درصد بدست آمد. برای دستیابی همزمان به کوچکترین ذره با بیشترین میزان درون­پوشانی کورکومین و فاکتور مطلوبیت، کارایی بهینه در 3400 میکروگرم کورکومین بدست آمد. کارایی درون­پوشانی کورکومین 54/72 درصد و اندازه ذرات کوچکتر از 230 نانومتر بودند. کاربرد تانیک اسید، موجب افزایش کارایی درون­پوشانی کورکومین در نانوکمپلکس آلبومین شد (05/0p<).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از نانوکمپلکس آلبومین-کورکومین و تانیک اسید به عنوان عامل پیوندی موجب افزایش درون­پوشانی و پایداری کورکومین می­شود.
واژه‌های کلیدی: اسید تانیک، آلبومین، کورکومین، نانوسوسپانسیون، نانوکمپلکس، نین هیدرین
متن کامل [PDF 1105 kb]   (109 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1400/11/18 | پذیرش: 1400/12/15 | انتشار: 1401/4/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahgholian N, Rajabzadeh G. Preparation and Assessment of Protein-Curcumin Nanocomplex Using Oral Crosslinker. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2022; 17 (2) :65-78
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3450-fa.html

شاهقلیان نرگس، رجب زاده قدیر. تهیه و ارزیابی نانو کمپلکس پروتئین-کورکومین با استفاده از پیوند دهنده عرضی خوراکی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران 1401; 17 (2) :78-65

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3450-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4514