[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 59-51 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پروبیوتیک‌های بومی ایران بر هیدرولیز گلیادین گندم با هدف کاهش علائم بیماری سلیاک
فاطمه زنده بودی ، میترا مولایی پروری ، امیر محمد مرتضویان* ، سارا سهراب وندی
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، mortazvn@sbmu.ac.ir
چکیده:   (261 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری سلیاک یک بیماری خود ایمنی است که در اثر عدم تحمل به پروتئین گلوتن در انسان رخ می‌دهد. تحقیقات نشان داده است که پروبیوتیک‌ها از طریق تنظیم فرآیندهای التهابی و هیدرولیز پپتیدها در روده کوچک قادر به ایجاد سلامت در افراد مبتلا به سلیاک هستند. پژوهش حاضر با هدف بررسی توانایی ترکیب پروبیوتیک‌های بومی (یک سویه لاکتوباسیلوس و سه سویه بیفیدوباکتری) به همراه پاراپروبیوتیک‌های آن‌ها در هیدرولز پپتیدهای گلوتن انجام شد.
مواد و روشها: مخلوط پروتئین گلیادین و پپتیدهای آن قبل و بعد از تیمار با پروبیوتیک‌ها در حضور و عدم حضور پاراپروبیوتیک‌ها  با استفاده از روش‌های الکتروفورز SDS-PAGE و ELISA مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج آزمایشات نشان داد که  آنزیم‌های گوارشی انسان به تنهایی قادر به هیدرولیز پپتیدهای گلیادین نیستند و  گلیادین هیدرولیز شده با آنزیم‌های معده به خوبی به وسیله پروبیوتیک‌ها در حضور پاراپروبیوتیک‌ها هیدرولیز شد و اجزای مولکولی حاصل این تجزیه، پپتیدهای با وزن مولکولی بسیار پایین بودند که اثر سمی بر روده بیماران سلیاکی ندارند.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که مخلوط پروبیوتیک‌های بومی ایران در حضور پاراپروبیوتیک‌ها ممکن است دارای نقش محافظت‌کنندگی در بیماران سلیاکی ایفا کنند.
واژه‌های کلیدی: پاراپروبیوتیک، پروبیوتیک‌ها، گلوتن گندم، بیماری سلیاک، هیدرولیز گلیادین
متن کامل [PDF 688 kb]   (150 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1401/11/24 | پذیرش: 1402/2/27 | انتشار: 1402/4/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zendeboodi F, Molaei Parvari M, Mortazavian A M, Sohrabvandi S. Effects of native Iranian Probiotics on Hydrolysis of Wheat Gliadin with the Aim of Decreasing Celiac Disease Symptoms. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (2) :51-59
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3640-fa.html

زنده بودی فاطمه، مولایی پروری میترا، مرتضویان امیر محمد، سهراب وندی سارا. اثر پروبیوتیک‌های بومی ایران بر هیدرولیز گلیادین گندم با هدف کاهش علائم بیماری سلیاک. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (2) :51-59

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3640-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4624