Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 4, Number 2 (2009-10)


Determination of the most relevant body mass index standard references to define obese Iranian school-age children
تعیین مناسب‌ترین مرجع استاندارد نمایه توده بدن برای تشخیص کودکان چاق دبستانی ایرانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Application of an integrative approach to identify determinants of junk food consumption among female adolescents
کاربرد رویکرد ترکیبی در شناسایی تعیین کننده‌های مصرف میان‌وعده‌های کم‌ارزش در نوجوانان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Occurrence of ochratoxin A in rice sold in chain stores in Tehran, 2007
میزان شیوع اکراتوکسین A در برنج فروشگاه‌های زنجیره ای شهر تهران در سال 1386
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effects of acute L-carnitine supplementation on anaerobic threshold and lactate accumulation during an incremental exercise
تأثیر مکمل‌یاری حاد ال-کارنیتین بر آستانه بی‌هوازی و تجمع لاکتات
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of daidzein on the serum glucose level, lipid profile, and paraoxonase activity in diabetic Sprague Dawley rats
اثر دایدزئین بر سطح گلوکز، پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز موش‌های صحرایی دیابتی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of the effects of a fish oil-containing diet, a diet containing an oil mixture based on the Iranian fat consumption pattern, and a standard diet on the serum glucose level and insulin sensitivity in rats
مقایسه اثر سه رژیم غذایی حاوی روغن ماهی، دارای الگوی چربی مصرفی ایرانی و رژیم استاندارد بر گلوکز سرم و حساسیت به انسولین در موش صحرایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Gelatinization and staling of Iranian Lavash and Taftoon Breads
روند ژلاتینه شدن و بیاتی در نان‌های لواش و تافتون
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of dietary ω3-fatty acid supplementation on the serum systemic and vascular inflammation markers in hemodialysis patients
اثرات مکمل اسیدهای چرب امگا 3 بر غلظت شاخص‌های التهاب عروقی و سیستمیک سرم در بیماران همودیالیزی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles