Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 9, Number 3 (2014-10)


Characterization of Farmed Carp (Cyprinus carpio) Surimi Gel in Medium Temperature by Increasing the Setting Time
بررسی خواص تولید ژل سوریمی کپور پرورشی (Cyprinus carpio)‌‌ در دمای متوسط با افزایش زمان قوام‌یابی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Using Microbial Transglutaminase as a Substitute for Part of Milk Protein Concentrate on the Selected Physicochemical and Sensory Properties of Spinach Yoghurt
اثر آنزیم ترانس گلوتامیناز میکروبی به عنوان بخشی از کنسانتره پروتئین شیر بر ویژگی‮های فیزیکوشیمیایی و حسی ماست اسفناج
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Formulation of Blend Oil Containing Canola and Sesame Oils without Synthetic Antioxidants
فرمولاسیون روغن مایع مخلوط حاوی روغن های کانولا و کنجد بدون آنتی اکسیدان سنتزی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of the Possibility of Producing Low-calorie Cake Containing Flaxseed Mucilage as Fat Replacer
بررسی امکان تولید کیک فنجانی کم‌کالری حاوی موسیلاژ بزرک به عنوان جایگزین چربی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Enzymatic Degumming of Crude Soybean Oil with Lecitase Ultra
بررسی صمغ گیری آنزیمی روغن سویا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Combination Effect of Amylase and Lipase on Improving the Quality, and Rheological and Sensory Properties of Partially Baked Frozen Barbari Bread
اثر ترکیبی آنزیم‌های آمیلاز و لیپاز بر بهبود خصوصیات کیفی، رئولوژی و حسی نان بربری نیم‌پز منجمد
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Association between Anthropometric Measurements and Homocysteine Levels
ارتباط بین شاخص‌های تن‌سنجی با سطح سرمی هموسیستئین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Relationship between the Intake of Some Macronutrients and Dietry Antioxidants and Risk of Age-related Cataract in Adults: A Case Control
رابطه میان دریافت برخی درشت مغذی‌‌ها و آنتی اکسیدان‌های غذایی و خطر کاتاراکت وابسته به سن در بزرگسالان: مطالعه مورد-شاهدی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessing the Major Dietary Patterns and Their Relation with Eating Disorders in Female Adolescents of Tehran
بررسی الگوهای غذایی غالب و ارتباط آن با اختلالات خوردن در دختران نوجوان شهر تهران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Association of Dietary Patterns and Indicators of Disease Activity in Patients with Rheumatoid Arthritis
ارتباط الگوهای غذایی با نماگرهای فعالیت بیماری در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

In Vitro Antioxidant Activity of Hydromethanolic Extract of Karde (Biarum carduchrum) and Tts Effects on the Serum Lipids of Rats
فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدرومتانولی گیاه کارده (Biarum carduchrum) در شرایط آزمایشگاهی و تاثیرآن بر لیپیدهای سرم موش‌های صحرایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles