Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 20, Number 1 (2025-4)


Assessing Barriers and Challenges to University-food Industry Collaboration in Iran: A Qualitative Analysis of Stakeholder Perspectives
بررسی موانع و چالش‌های همکاری دانشگاه‌ و صنایع غذایی در ایران: تحلیل کیفی دیدگاه‌های ذی‌نقشان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons and Aflatoxin B1 in Homemade Roasted Sunflower Seeds
اندازه‌گیری مقدار هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای و آفلاتوکسین B1 در تخمه آفتابگردان بوداده خانگی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of Ultrasound-assisted Eextraction of Basil Seed Oil and Comparing the Physicochemical Characteristics of the Oil Using Conventional Solvent Extraction Method
بهینه‌سازی شرایط استخراج روغن از دانه ریحان با روش فراصوت و مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن با روش متداول استخراج با حلال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessing Effects of Edible Coatings of Wild Sage Seeds and Xanthan Gum on Postharvest Quality of Lime (Citrus aurantifolia cv. Mexican Lime)
ارزیابی تأثیر پوشش خوراکی صمغ دانه مریم گلی و زانتان بر کیفیت پس از برداشت لیموترش (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating the effect of Probiotic Lactobacillus Rhamnosus GG and High-intensity Interval Training on Apelin Gene Expression and APJ Receptor in Heart Tissues of Male Rats with Fatty Liver Disease
بررسی تأثیر مصرف پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنسوس جی جی و انجام تمرینات تناوبی شدید بر بیان ژن آپلین و گیرنده APJ بافت قلبی موش‌های صحرایی نر مبتلا به کبد چرب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Promoting Dietary Adherence in Patients with HIV/AIDS: Use of the Information-Motivation-behavioral Skills Model
ارتقاء پایبندی به رژیم غذایی در بیماران مبتلا به HIV/AIDS: کاربرد الگوی اطلاعات-انگیزش- مهارت‌های رفتاری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Associations between Ultra-processed Foods and Risk of Non-alcoholic Fatty Liver Disease in Patients with Type 2 Diabetes: A Cross-sectional Study
ارتباط مصرف غذاهای فوق فراوری شده و خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: یک مطالعه مقطعی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Synergistic Effects of Twelve Weeks of High-intensity Interval Training (HIIT) and L-carnitine Supplementation on Mir-155, C/EBPβ and PGC-1α Gene Expression in White Adipose Tissues of Obese Male Rats
تأثیر همزمانی دوازده هفته تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) و مکمل دهی ال‌کارنیتین بر بیان ژن 155-mir، C/EBPβ و PGC-1α در بافت چربی سفید رتهای نر چاق
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles