[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 797-787 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید فایکوسیانین توسط جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس
مریم سهیلی ، کرامت اله رضایی* ، علی مرتضوی ، کیانوش خسروی دارانی ، مریم هاشمی ، رزیتا کمیلی ، نگین احمدی
چکیده:   (11333 مشاهده)
امروزه استفاده از رنگ‌های طبیعی به جای رنگ‌های سنتتیک مورد توجه زیادی قرار گرفته است. اسپیرولینا پلاتنسیس از معروف‌ترین ریزجلبک‌های خوراکی حاوی پروتئین و رنگ‌دانه فایکوسیانین است. هدف از این تحقیق معرفی اسپیرولینا پلاتنسیس، فایکوسیانین، ارزش تغذیه‌ای، کاربرد آن‌ها و هم‌چنین مروری بر پژوهش‌های پیشین انجام یافته در زمینه رشد اسپیرولینا پلاتنسیس و تولید فایکوسیانین، شیوه‌ی تولید و روش‌های بهینه سازی آن است. ریزجلبک‌ها منابع غنی ترکیبات مغذی و رنگ‌های طبیعی هستند که در پی افزودن به فرآورده هایی مانند نان، بیسکوئیت، کیک و ژله، علاوه بر بهبود ارزش تغذیه‌ای باعث بهبود خواص فیزیکی آن‌ها می‌شود. اسپیرولینا پلاتنسیس به دلیل محتوای پروتئین و رنگ‌دانه ‌های فایکوسیانین و فایکواریترین زیاد برای غنی‌سازی مواد غذایی استفاده دارد. مرور بر مقالات گزارش شده نشان می‌دهند که عوامل موثر بر رشد و تولید فایکوسیانین در اسپیرولینا پلاتنسیس عبارتند از نور، هوادهی، نمک، pH و سوبسترای کربنی و نیتروژن. مهم‌ترین عوامل مؤثر بر رشد اسپیرولینا و تولید فایکوسیانین نور و سوبستراهای کربن و نیتروژن است. گلوکز و ملاس از سوبستراهای کربنی هستند که می‌توانند برای رشد اسپیرولینا مورد استفاده قرار گیرند. گرچه سوبسترای نیتروژن تاثیر بیش‌تر‌ی بر رشد اسپیرولینا دارد. اوره از سوبستراهای نیتروژنی ارزان قیمتی است که غلظت مشخصی از آن باعث بهبود رشد و نیز تولید رنگ‌دانه در اسپیرولینا پلاتنسیس می‌شود. واژگان کلیدی: فایکوسیانین، اسپیرولینا پلاتنسیس، تولید، بهینه‌سازی
واژه‌های کلیدی: فایکوسیانین، اسپیرولینا پلاتنسیس، تولید، بهینه‌سازی
متن کامل [PDF 630 kb]   (7010 دریافت)    
نوع مقاله: مروري | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/26 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soheili M, Rezaei K, Mortazavi A, Khosravi-Darani K, Hashemi M, Komeili R et al . Phycocyanin Production by Spirulina platensis. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :787-797
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1080-fa.html

سهیلی مریم، رضایی کرامت اله، مرتضوی علی، خسروی دارانی کیانوش، هاشمی مریم، کمیلی رزیتا و همکاران.. تولید فایکوسیانین توسط جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :787-797

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1080-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645