[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1392 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 180-173 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط مصرف گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، احشاء، ماهی و ماکیان، با ریسک ابتلا به سرطان پروستات : مطالعه مورد- شاهدی
فائزه عسکری ، ساره عدالتی ، مهدی کاردوست پاریزی ، بهرام رشیدخانی*
چکیده:   (8412 مشاهده)
سابقه و هدف: احتمال ارتباط مصرف گوشت قرمز و گوشت فراوری شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مطرح شده است، اما اطلاعات موجود در این زمینه محدود است. لذا این مطالعه با هدف ارزیابی ارتباط مصرف گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، احشاء، ماهی و ماکیان، با خطر ابتلا به سرطان پروستات انجام گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه مورد- شاهدی بیمارستان محور، در مجموع 50 بیمار مبتلا به سرطان پروستات به عنوان گروه مورد و 100 مرد سالم به عنوان گروه کنترل تحت مصاحبه حضوری قرار گرفتند. از مدل رگرسیون به منظور ارزیابی ارتباط مصرف گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، احشاء، ماهی و ماکیان، با ریسک ابتلا به سرطان پروستات استفاده شد. یافتهها: دریافت بیشتر انواع گوشت‌های قرمز (5/12-7/1=CI 95%,6/4OR= ) با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات مرتبط می‌باشد. در این میان، مصرف بیشتر گروه امعاء و احشاء (6/7-3/1=CI 95%,1/3OR= ) و گوشت فراوری شده (1/6-0/1=CI 95%,5/2OR= ) به طور معنی‌داری با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات مرتبط بودند (05/0>(p. مصرف بیشتر گروه گوشت گاو و گوسفند، احتمال ابتلا به سرطان پروستات را افزایش داد؛ اگرچه این رابطه معنی‌دار نبود (762/0=(p. همچنین در این مطالعه نشان داده شد که دریافت بیشتر ماهی (2/0-02/0=CI 95%,07/0OR= )، با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط می‌باشد. تأثیر دریافت ماکیان بر کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات، معنی‌دار نبود (083/=(p. نتیجه گیری: احتمالاً دریافت بالای گوشت‌های فراوری شده و امعاء و احشاء با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط می‌باشد. علاوه براین ، مصرف ماهی ممکن است یک عامل محافظتی در برابر سرطان پروستات باشد. واژگان کلیدی: سرطان پروستات، گوشت، ماهی، ماکیان، مطالعه مورد- شاهدی
واژه‌های کلیدی: سرطان پروستات، گوشت، ماهی، ماکیان، مطالعه مورد- شاهدی
متن کامل [PDF 152 kb]   (2667 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/9/11 | پذیرش: 1392/9/11 | انتشار: 1392/9/11
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Askari F, Edalati S, Kardoust Parizi M, Rashidkhani B. Effect of intake of red meat, processed meat, organ meat, fish, poultry on prostate cancer: A case control study. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (2) :173-180
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1396-fa.html

عسکری فائزه، عدالتی ساره، کاردوست پاریزی مهدی، رشیدخانی بهرام. ارتباط مصرف گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، احشاء، ماهی و ماکیان، با ریسک ابتلا به سرطان پروستات : مطالعه مورد- شاهدی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (2) :173-180

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1396-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645