[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 76-67 برگشت به فهرست نسخه ها
پایش باقیمانده سم آمیتراز در برخی از نمونه‌های عسل به روش ریز استخراج و بهینه سازی به روش طراحی آزمایش
محمد فرجی* ، پریسا امینی کادیجانی
پژوهشگاه استاندارد ، mohammadfaraji2010@gmail.com
چکیده:   (6286 مشاهده)
سابقه و هدف: آمیتراز آفت‌کش و حشره‌کشی است که به دلیل فعالیت کرم‌کشیِ فوق‌العاده قوی به صورت گسترده برای کنترل آلودگی‌های بیولوژیک استفاده می‌شود. هدف از این تحقیق تلاش جهت توسعه و معتبرسازی تکنیک استخراج فاز مایع با فیبر‌های تو خالی (HF-LPME) به منظور تعیین مقدار باقیمانده آمیتراز در نمونه‌های عسل می‌باشد. مواد و روشها: روش میکرو استخراج فاز مایع با فیبر‌های تو خالی (HF-LPME) به عنوان روشی ساده، سریع، کم هزینه و حساس برای اندازه‌گیری آفت‌کش آمیتراز در نمونه‌های عسل به وسیله دستگاه کروماتوگرافی گازی مجهز به آشکار ساز یونیزاسیون شعله‌ای به کار برده شد. اثر پنج فاکتور تجربی: نوع حلال استخراج کننده، pH محلول، سرعت همزدن، زمان استخراج و درصد نمک کلرید سدیم مطالعه و بهینه شدند. یافتهها: آنالیز واریانس نشان داد که درصد نمک و سرعت هم زدن بیشترین تأثیر را روی میزان استخراج دارند (05/0=p). گستره خطی روش در محیط عسل بین 20 تا 1000 نانوگرم بر میلی‌لیتر با ضریب همبستگی برابر با 9901/0 و انحراف استاندارد نسبی کمتر از 14% در آب به دست آمد. فاکتور تغلیظ‌ 75 و همچنین بر پایه 3 S/N = حد تشخیص 10 نانوگرم بر میلی‌لیتر به دست آمد. نتیجه گیری: با توجه به درصد بازیابی بالا (بالاتر از 90%) با استفاده از روش HF-LPME برای اندازه‌گیری آمیتراز در نمونه‌ عسل، این روش به عنوان روشی ساده، سریع و حساس پیشنهاد می‌گردد. واژگان کلیدی: آمیتراز، میکرو استخراج فاز مایع با فیبر‌های تو خالی، طراحی آرایه اورتوگونال، نمونه عسل
واژه‌های کلیدی: آمیتراز، میکرو استخراج فاز مایع با فیبر‌های تو خالی، طراحی آرایه اورتوگونال، نمونه عسل
متن کامل [PDF 733 kb]   (5290 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1392/12/26 | پذیرش: 1393/12/20 | انتشار: 1394/3/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faraji M, Aaminnaseri P. Survey of Amitraz Residue in Some Honey Samples by Microextraction Method and Optimization Using an Experimental Design. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2015; 10 (2) :67-76
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1566-fa.html

فرجی محمد، امینی کادیجانی پریسا. پایش باقیمانده سم آمیتراز در برخی از نمونه‌های عسل به روش ریز استخراج و بهینه سازی به روش طراحی آزمایش. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1394; 10 (2) :67-76

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1566-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660