[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1393 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 96-87 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر نگهداری یخچالی بر قابلیت زیستی سویه‌های بومی و صنعتی پروبیوتیک‌ و برخی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی در آب زغال‌اخته
آمنه نعمت الهی ، سارا سهراب وندی* ، امیر محمد مرتضویان فارسانی ، رزیتا کمیلی ، سپیده اسد زاده
انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، sohrabv@sbmu.ac.ir
چکیده:   (9125 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه تقاضا برای فراورده‌های پروبیوتیک غیرلبنی به دلیل پرطرفدار شدن گیاه‌خواری، عدم تحمل لاکتوز شیر در برخی افراد و میزان بالای کلسترول فراورده‌های لبنی افزایش یافته است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثر نگهداری یخچالی بر قابلیت زیستی پروبیوتیک‌ها و برخی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی در آب زغال‌اخته است. مواد و روشها: آب زغال‌اخته با pH طبیعی و تعدیل شده با سدیم‌بی‌کربنات توسط سه سویه صنعتی پروبیوتیک شامل لاکتوباسیلوس رامنوسوس، ل. پلانتارم و ل. کازئی و دو سویه بومی ل. کازئی تلقیح شد. نمونه‌ها بلافاصله پس از تلقیح وارد یخچال (°C4) شدند. سپس ویژگی‌های شیمیایی از جمله pH، اسیدیته، میزان مواد فنلی، آنتوسیانین‌ها و فعالیت ضد‌اکسیدانی، ویژگی‌های میکروبی از جمله شمارش سلول‌های زنده پروبیوتیک و خواص حسی نمونه‌ها به مدت 4 هفته با فواصل زمانی یک هفته برای نمونه‌های با pH تعدیل‌شده مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه(One way ANOVA) و Repeated Measure و نرم‌افزار SPSS انجام شد. سطح معنی‌داری 05/0p< در نظر گرفته شد. یافتهها: نتایج حاصل از آنالیز آماری داده‌ها نشان می‌دهد که نوع تیمار، زمان نگهداری و اثر متقابل این دو عامل بر تغییرات ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و قابلیت زیستی پروبیوتیک‌ها در آب زغال‌اخته تاثیر معنی‌داری دارد (05/0>P). نتایج نشان داد که سویه بومی ل. کازئی زیر‌گونه T4 در مقایسه با سایر پروبیوتیک‌ها، قابلیت زیستی خود را بعد از 4 هفته نگهداری یخچالی در تعدادlog‌ cfu/ml 67/8 حفظ نمود. همچنین بیشترین تغییرات در ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، در تیمار‌های آب زغال‌اخته حاوی این سویه پروبیوتیک مشاهده شد که نشان‌دهنده‌ی فعالیت تخمیری آن طی نگهداری یخچالی است. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که آب زغال‌اخته به دلایلی نظیر pH پایین و وجود ترکیبات فنلی بازدارنده بر قابلیت زیستی پروبیوتیک‌ها به ویژه سویه‌های صنعتی طی نگهداری یخچالی اثر منفی دارد. واژگان کلیدی: پروبیوتیک، زغال‌اخته، فعالیت‌ ضد‌‌اکسیدانی، قابلیت زیستی، مواد فنلی
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، زغال اخته، فعالیت ضداکسیدانی، قابلیت زیستی، مواد فنلی
متن کامل [PDF 315 kb]   (2051 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1393/1/31 | پذیرش: 1393/2/31 | انتشار: 1393/9/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nematollahi A, Sohrabvandi S, Mortazavian Farsani A, Komeyi R, Asadzade S. Studying the Effect of Refrigerated Storage on the Vability of Native and Industrial Probiotic Strains and Some Physico-chemical and Sensory Properties in Cornelian Cherry Juice. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2015; 9 (4) :87-96
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1586-fa.html

نعمت الهی آمنه، سهراب وندی سارا، مرتضویان فارسانی امیر محمد، کمیلی رزیتا، اسد زاده سپیده. بررسی اثر نگهداری یخچالی بر قابلیت زیستی سویه‌های بومی و صنعتی پروبیوتیک‌ و برخی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی در آب زغال‌اخته . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1393; 9 (4) :87-96

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1586-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645