[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 97-89 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر میزان غلظت گاز دی‌اکسید کربن بر خواص کیفی و ماندگاری خرمای رقم برحی بسته‌بندی شده با اتمسفر اصلاح شده
ایران محمدپور ، بهجت تاج الدین*
موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی ، behjat.tajeddin@yahoo.com
چکیده:   (4923 مشاهده)

سابقه و هدف: خرمای رقم برحی، یکی از محصولات با ارزش ایران است که هنوز از جایگاه واقعی خود در بازارهای داخلی و خارجی برخوردار نیست. به­منظور افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت آن در مرحله دمباز طی بازار رسانی، پژوهش زیر انجام گرفت.

مواد و روشها: خرما به روش اتمسفر اصلاح شده (MAP فعال) با دو غلظت گازی (5 درصد اکسیژن/10 درصد دی­اکسید کربن/85 درصد نیتروژن)، (5 درصد اکسیژن/20 درصد دی­اکسید کربن/75 درصد نیتروژن)، و تیمار شاهد (بسته‌بندی با MAP غیرفعال) بسته‌بندی ‌شد. برای بسته‌بندی از کیسه پلی­اتیلنی پنج لایه با 80 میکرون ضخامت استفاده شد. بستهها در سردخانه با برودت0 تا  oC3- و رطوبت نسبی80-75 درصد قرار گرفتند. پس از 30، 60 و90 روز، بسته­ها از انبار خارج و از نظر خواص کمی و کیفی شامل تغییرات رنگ، قند اینورت و قند کل، مواد جامد محلول، اسیدیته،pH ، درصد تبدیل به رطب و کاهش وزن ارزیابی شدند. نتایج تحت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی توسط نرم­افزار آماری SAS و مقایسه میانگین‌ها به­روش آزمون چند دامنه­ای دانکن (05/0>p) انجام گرفت.

یافتهها: میوه‌ها در بسته­بندی MAP فعال با10 و20 درصد دی­اکسید کربن دارای کمترین کاهش وزن نسبت به شاهد بودند. در تیمار شاهد با گذشت زمان انبارداری، قند اینورت و قندکل میوه­ها افزایش داشت. در تیمارهای MAP با10 و 20 درصد دی­اکسید کربن با گذشت زمان انبارداری، تغییرات رسیدگی معنی­دار نبود.

نتیجه گیری: تبدیل میوه‌ها به رطب در بسته­بندی با10 و 20 درصد دی­اکسید کربن، و نگهداری در دمای پایین از روند کاهشی برخوردار بوده و کمترین تغییرات کیفی را داشتند. روشن‌ترین رنگ قهوه‌ای در تیمار MAP فعال با 20 درصد دی­اکسید کربن مشاهده شد.

واژگان کلیدی: اتمسفر اصلاح شده (MAPخواص کمی و کیفی خرمای رقم برحی، ماندگاری              

واژه‌های کلیدی: اتمسفر اصلاح شده (MAP)، خواص کمی و کیفی خرمای رقم برحی، ماندگاری
متن کامل [PDF 433 kb]   (2531 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1394/9/4 | پذیرش: 1394/12/8 | انتشار: 1395/12/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohamadpour I, Tajeddin B. The Effect of Carbon Deoxide Concentration on the Quality and Shelf Life of Modified Atmosphere Packaged Barhi Dates Fruit. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2017; 12 (1) :89-97
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2083-fa.html

محمدپور ایران، تاج الدین بهجت. تأثیر میزان غلظت گاز دی‌اکسید کربن بر خواص کیفی و ماندگاری خرمای رقم برحی بسته‌بندی شده با اتمسفر اصلاح شده . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1396; 12 (1) :89-97

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2083-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645