[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1398 ) ::
جلد 14 شماره 1 صفحات 18-11 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر یک دوره تمرین هوازی و مصرف سیاه دانه بر حافظه‌کاری زنان میانسال غیرفعال
ماندانا حیدری ، جلال دهقانی زاده*
دانشگاه ارومیه ، jalal.dehghanizade@yahoo.com
چکیده:   (2813 مشاهده)
هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر یک دوره تمرین هوازی و مصرف سیاه‌دانه بر عملکرد حافظه کاری زنان غیرفعال بود.
بدین منظور 60 زن سالم غیرفعال بصورت داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت کردند و به طور تصادفی به چهار گروه کنترل(15 نفر) ، گروه تمرین هوازی (15 نفر) ، گروه ترکیبی(تمرین و سیاه‌دانه(15 نفر)) و گروه سیاه‌دانه(15 نفر) با دامنه‌ی سنی (50 الی 55 سال) تقسیم شدند.  نمونه ها کاملا سالم بودند و سابقه بیماری قلبی ـ عروقی و مصرف دارو و سیگار نداشتند. برنامه تمرین ورزشی شامل 8 هفته تمرین هوازی با شدت 65 الی 75 درصد ضربان قلب ذخیره بود. این تمرینات سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 55 الی 60 دقیقه اجرا شد. به منظور جمع­آوری اطلاعات مورد نیاز تحقیق از نرم‌افزار حافظه کاری (N-Back)­ استفاده ­گردد.
نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان داد که تمرین هوازی با شدت متوسط بر عملکرد حافظه­کاری در گروه تمرین هوازی نسبت به گروه کنترل تأثیر دارد (001/0 p=). تأثیر مصرف سیاه‌دانه و همچنین ترکیب سیاه‌دانه با تمرین هوازی بر حافظه کاری نیز معنادار بدست آمد (001/0 p=).
تحقیق حاضر تعامل و ارتباط بین فرایندهای حرکتی و شناختی را بیش از پیش آشکار نمود.
واژه‌های کلیدی: سیاه‌دانه، تمرین هوازی، حافظه‌کاری، زنان غیرفعال
متن کامل [PDF 397 kb]   (1139 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1397/2/17 | پذیرش: 1398/1/24 | انتشار: 1398/1/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

heydari M, dehghanizade J. Effect of Aerobic Exercise Training and Consumption of Nigella on the Working Memory of Inactive Middle-aged Women. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2019; 14 (1) :11-18
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2641-fa.html

حیدری ماندانا، دهقانی زاده جلال. تأثیر یک دوره تمرین هوازی و مصرف سیاه دانه بر حافظه‌کاری زنان میانسال غیرفعال. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1398; 14 (1) :11-18

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2641-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645