[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1398 ) ::
جلد 14 شماره 1 صفحات 98-89 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی و تجزیه تحلیل مهاجرت آمین‌های آروماتیک نوع اول از بسته‌بندی‌های انعطاف‌پذیر مواد غذایی با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC )
مرتضی شهرستانی ، شهرام شعیبی* ، محمد صابر تهرانی ، پرویز آبرومند آذر ، سید واقف حسین
اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو
چکیده:   (3506 مشاهده)
سابقه و هدف: آمین‌های آروماتیک نوع اول (PAAs)، آلاینده‌هایی هستند که می‌توانند از بسته‌بندی انعطاف‌پذیر مواد غذایی مهاجرت نمایند. منشاء اصلی این ترکیبات، چسب‌های پلی اورتانی هستند که در فرایند لامیناسیون فیلم‌های چند لایه استفاده می‌شوند. دی ایزوسیانات‌های آروماتیک باقی مانده از واکنش پلیمریزاسیون چسب، به مواد غذایی مهاجرت نموده و توسط رطوبت مواد غذایی به PAAs هیدرولیز می‌شوند. ایزومرهای تولوئن دی آمین (TDA) یا متیلن دی آمین (MDA) ممکن است از فیلم‌های چند لایه لامینیت مهاجرت کنند. در این مطالعه، مهاجرت TDAs و MDAs در 24 نمونه از چند لایه فیلم با روش کرماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC) معتبرسازی شده، مورد شناسایی و تجزیه تحلیل قرار گرفت.
مواد و روشها: آزمون مهاجرت توسط اسید استیک 3% بر روی نمونه فیلم‌های چندلایه اعمال شد. مواد مهاجرت نموده با استفاده از کارتریج‌های استخراج فاز جامد (SPE) پیش تغلیظ و مقادیر PAAs توسط دستگاه HPLC-DAD اندازه‌گیری شد.
یافتهها: از 24 نمونه فیلم چندلایه لامینیت ارزیابی شده، تعداد 15 نمونه قابل قبول و تعداد 10 نمونه دارای مقادیر PAAs بالاتر از حد مجاز µg/kg10 بودند. در 1 نمونه فیلم چندلایه مجموع مقادیر 2,4-TDA  و 2,6-TDA و در 9 نمونه فیلم چندلایه مقادیر 2,4'-MDA و 2,2'-MDA بالا بود.
نتیجه گیری: با روش HPLC می‌توان پنج آمین آروماتیک نوع اول مهاجرت نموده از فیلم‌های چندلایه لامینیت را شناسایی و تجزیه تحلیل نمود. همچنین می‌توان ایمنی این نوع فیلم ها، نقاط ضعف فرایند لامیناسیون، ساختار چسب و بهداشتی بودن آن را بررسی نمود.
واژه‌های کلیدی: آمین‌های آروماتیک نوع اول، چسب پلی اورتان، مهاجرت، متیلن دی آنیلین، تولوئن دی آمین، فیلم چندلایه
متن کامل [PDF 683 kb]   (1335 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1397/1/31 | پذیرش: 1397/3/19 | انتشار: 1398/1/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahrestani M, Shoeibi S, Saber Tehrani M, Aberoumand Azar P, Waqif Husain S. Identification and Analysis of the Migration of Primary Aromatic Amines from Flexible Food Packaging by High-performance Liquid Chromatography (HPLC). Iranian J Nutr Sci Food Technol 2019; 14 (1) :89-98
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2645-fa.html

شهرستانی مرتضی، شعیبی شهرام، صابر تهرانی محمد، آبرومند آذر پرویز، واقف حسین سید. شناسایی و تجزیه تحلیل مهاجرت آمین‌های آروماتیک نوع اول از بسته‌بندی‌های انعطاف‌پذیر مواد غذایی با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC ). علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1398; 14 (1) :89-98

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2645-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 1 - ( بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645