[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 16، شماره 1 - ( بهار 1400 ) ::
جلد 16 شماره 1 صفحات 84-75 برگشت به فهرست نسخه ها
کارگیری میکرواستخراج‌های الکتروغشایی مسطح و حلال سبک در اندازه گیری میزان آمین-های آروماتیک هتروسیکل قطبی و غیرقطبی در گوشت قرمز کبابی
مرضیه کمانکش* ، عبدالرضا محمدی* ، فاطمه برزگر ، افسانه ملاحسینی
علوم پزشکی سبزوار ، kamankeshm@medsab.ac.ir
چکیده:   (1739 مشاهده)
سابقه و هدف: فرآیند حرارت دادن، پختن و کباب کردن محصولات گوشتی سبب تشکیل آمین­های آروماتیک حلقوی قطبی و غیر قطبی به عنوان ترکیبات آلاینده در مواد غذایی غنی از پروتئین می­شود. این تحقیق با هدف اندازه­گیری مقدار آمین­های آروماتیک حلقوی قطبی و غیرقطبی با دو روش استخراج الکتروغشایی مسطح جدید برای اولین بار و میکرواستخراج حلال سبک و مقایسه دو روش، در گوشت کبابی انجام شد.
مواد و روشها: در این پژوهش دو روش مؤثر استخراجی شامل استخراج حلال سبک و همچنین استخراج الکتروغشایی مسطح در مرحله آماده­سازی نمونه به کار گرفته شدند. فاکتورهای اثرگذار در استخراج آمین­های آروماتیک حلقوی برای هر روش به طور جداگانه بهینه شدند. همچنین ارقام شایستگی روش­های آنالیزی پیشنهادی با یکدیگر مقایسه شدند.
یافتهها: مقدارهای بهینه برای هر فاکتور مؤثر در استخراج برای هر دو روش به دست آمد. آزمون­های اعتبارسنجی هر دو روش آنالیزی انجام پذیرفت و یافته ها نشانده­­ توانایی  بالای هر دو روش در آنالیز نمونه­های حقیقی بود. راندمان بیشتر از 90 درصد برای هر دو روش، حد تشخیص بین 2/0 تا 7/1 نانوگرم بر گرم و انحراف استاندارد بین 5/3 تا 8 درصد کارایی روش‌های پیشنهادی در نمونه­های حقیقی را به خوبی اثبات می‌کند. مقادیر میزان آمین­های آروماتیک حلقوی در گستره 8-ND نانوگرم در گرم در نمونه‌های حقیقی یافت شد.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش ثابت کرد که روش­های میکرواستخراجی به کار برده شده برای تعیین میزان آمین­های آروماتیک حلقوی در محصولات گوشتی حساسیت، دقت، صحت و بازیابی بالایی دارند. همچنین حجم حلال­های استخراجی به کار برده شده در هر دو روش بسیار کم می‌باشد که از نظر شیمی سبز نقطه قوت روش‌های پیشنهادی می­باشند. روش‌های پیشنهادی قابلیت کاربرد برای انواع گوشت‌های کبابی را در تعیین آمین­های آروماتیک حلقوی دارند.
واژه‌های کلیدی: آمین‌های آروماتیک حلقوی، گوشت قرمز کبابی، استخراج حلال سبک، استخراج الکتروغشایی مسطح، کروماتوگرافی مایع فاز معکوس
متن کامل [PDF 792 kb]   (639 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1399/6/23 | پذیرش: 1399/10/14 | انتشار: 1400/1/5
فهرست منابع
1. Mitra S. Sample preparation techniques in analytical chemistry: John Wiley & Sons; 2004. [DOI:10.1002/0471457817]
2. Chen Y, Guo Z, Wang X, Qiu C. Sample preparation. Journal of Chromatography A. 2008;1184(1-2):191-219. [DOI:10.1016/j.chroma.2007.10.026]
3. Kamankesh M, Mohammadi A, Hosseini H, Tehrani ZM. Rapid determination of polycyclic aromatic hydrocarbons in grilled meat using microwave-assisted extraction and dispersive liquid-liquid microextraction coupled to gas chromatography-mass spectrometry. Meat science. 2015;103:61-7. [DOI:10.1016/j.meatsci.2015.01.001]
4. Mohammadi A, Tavakoli R, Kamankesh M, Rashedi H, Attaran A, Delavar M. Enzyme-assisted extraction and ionic liquid-based dispersive liquid-liquid microextraction followed by high-performance liquid chromatography for determination of patulin in apple juice and method optimization using central composite design. Analytica chimica acta. 2013;804:104-10. [DOI:10.1016/j.aca.2013.09.045]
5. Makoś P, Słupek E, Gębicki J. Hydrophobic deep eutectic solvents in microextraction techniques-A review. Microchemical Journal. 2020;152:104384. [DOI:10.1016/j.microc.2019.104384]
6. Jalili V, Barkhordari A, Ghiasvand A. A comprehensive look at solid-phase microextraction technique: A review of reviews. Microchemical Journal. 2020;152:104319. [DOI:10.1016/j.microc.2019.104319]
7. Durak BY, Chormey DS, Firat M, Bakirdere S. Validation of ultrasonic-assisted switchable solvent liquid phase microextraction for trace determination of hormones and organochlorine pesticides by GC-MS and combination with QuEChERS. Food chemistry. 2020;305:125487. [DOI:10.1016/j.foodchem.2019.125487]
8. Napylov A, Reyes‐Garces N, Gomez‐Rios G, Olkowicz M, Lendor S, Monnin C, et al. In Vivo Solid‐Phase Microextraction for Sampling of Oxylipins in Brain of Awake, Moving Rats. Angewandte Chemie International Edition. 2020;59(6):2392-8. [DOI:10.1002/anie.201909430]
9. Jeleń HH, Majcher M, Dziadas M. Microextraction techniques in the analysis of food flavor compounds: A review. Analytica chimica acta. 2012;738:13-26. [DOI:10.1016/j.aca.2012.06.006]
10. Bordagaray A, Millán E, Garcia-Arrona R. A review on microextraction techniques for selected triazole fungicides determination in water and food samples. J Food Chem Nanotechnol. 2016;2(3):128-37. [DOI:10.17756/jfcn.2016-021]
11. Jalili V, Barkhordari A, Ghiasvand A. New extraction media in microextraction techniques. A review of reviews. Microchemical Journal. 2020;153:104386. [DOI:10.1016/j.microc.2019.104386]
12. Rezaee M, Assadi Y, Hosseini M-RM, Aghaee E, Ahmadi F, Berijani S. Determination of organic compounds in water using dispersive liquid-liquid microextraction. Journal of Chromatography A. 2006;1116(1-2):1-9. [DOI:10.1016/j.chroma.2006.03.007]
13. Rykowska I, Ziemblińska J, Nowak I. Modern approaches in dispersive liquid-liquid microextraction (DLLME) based on ionic liquids: A review. Journal of molecular liquids. 2018;259:319-39. [DOI:10.1016/j.molliq.2018.03.043]
14. Almeida C, Fernandes J, Cunha S. A novel dispersive liquid-liquid microextraction (DLLME) gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) method for the determination of eighteen biogenic amines in beer. Food Control. 2012;25(1):380-8. [DOI:10.1016/j.foodcont.2011.10.052]
15. Mashayekhi HA, Abroomand-Azar P, Saber-Tehrani M, Husain SW. Rapid determination of carbamazepine in human urine, plasma samples and water using DLLME followed by RP-LC. Chromatographia. 2010;71(5-6):517-21. [DOI:10.1365/s10337-009-1456-6]
16. Agus BAP, Hussain N, Selamat J. Quantification of PAH4 in roasted cocoa beans using QuEChERS and dispersive liquid-liquid micro-extraction (DLLME) coupled with HPLC-FLD. Food chemistry. 2020;303:125398. [DOI:10.1016/j.foodchem.2019.125398]
17. Pedersen-Bjergaard S, Rasmussen KE. Electrokinetic migration across artificial liquid membranes: new concept for rapid sample preparation of biological fluids. Journal of Chromatography A. 2006;1109(2):183-90. [DOI:10.1016/j.chroma.2006.01.025]
18. Maurice A, Theisen J, Gabriel J-CP. Microfluidic Lab-on-Chip Advances for Liquid-Liquid Extraction Process Studies. Current Opinion in Colloid & Interface Science. 2020. [DOI:10.1016/j.cocis.2020.03.001]
19. Mirasoli M, Guardigli M, Michelini E, Roda A. Recent advancements in chemical luminescence-based lab-on-chip and microfluidic platforms for bioanalysis. Journal of pharmaceutical and biomedical analysis. 2014;87:36-52. [DOI:10.1016/j.jpba.2013.07.008]
20. Sikanen T, Pedersen-Bjergaard S, Jensen H, Kostiainen R, Rasmussen KE, Kotiaho T. Implementation of droplet-membrane-droplet liquid-phase microextraction under stagnant conditions for lab-on-a-chip applications. Analytica chimica acta. 2010;658(2):133-40. [DOI:10.1016/j.aca.2009.11.002]
21. Maurice A, Theisen J, Gabriel J-CP. Microfluidic Lab-on-Chip Advances for Liquid-Liquid Extraction Process Studies. Current Opinion in Colloid & Interface Science. 2020. [DOI:10.1016/j.cocis.2020.03.001]
22. Alidoust M, Yamini Y, Baharfar M, Seidi S, Rasouli F. Microfluidic-enabled versatile hyphenation of electromembrane extraction and thin film solid phase microextraction. Talanta. 2020:121864. [DOI:10.1016/j.talanta.2020.121864]
23. Abdel-Rehim M, Pedersen-Bjergaard S, Abdel-Rehim A, Lucena R, Moein MM, Cárdenas S, et al. Microextraction approaches for bioanalytical applications: An overview. Journal of Chromatography A. 2020;1616:460790. [DOI:10.1016/j.chroma.2019.460790]
24. Delfino RJ, Sinha R, Smith C, West J, White E, Lin HJ, et al. Breast cancer, heterocyclic aromatic amines from meat and N-acetyltransferase 2 genotype. Carcinogenesis. 2000;21(4):607-15. [DOI:10.1093/carcin/21.4.607]
25. Sander A, Linseisen J, Rohrmann S. Intake of heterocyclic aromatic amines and the risk of prostate cancer in the EPIC-Heidelberg cohort. Cancer Causes & Control. 2011;22(1):109-14. [DOI:10.1007/s10552-010-9680-9]
26. Liao G, Xu X, Zhou G. Effects of cooked temperatures and addition of antioxidants on formation of heterocyclic aromatic amines in pork floss. Journal of food processing and preservation. 2009;33(2):159-75. [DOI:10.1111/j.1745-4549.2008.00239.x]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kamankesh M, Mohammadi A, Barzegar F, Mollahosseini A. Application of Flat Electromembrane and Low-Density Solvent Extractions for the Assessment of Polar and Non-Polar Heterocyclic Aromatic Amines in Heated Red Meats. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2021; 16 (1) :75-84
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3130-fa.html

کمانکش مرضیه، محمدی* عبدالرضا، برزگر فاطمه، ملاحسینی افسانه. کارگیری میکرواستخراج‌های الکتروغشایی مسطح و حلال سبک در اندازه گیری میزان آمین-های آروماتیک هتروسیکل قطبی و غیرقطبی در گوشت قرمز کبابی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1400; 16 (1) :75-84

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3130-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 1 - ( بهار 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645