[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 17، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر ویتامینC بر حافظه فضایی و پراکسیداسیون لیپیدی هیپوکامپ موش های صحرایی مسموم با کراک کوکائین
حمیرا حاتمی نعمتی ، حاتم احمدی* ، ابوالفضل الماسی ، سمیه حاتمی نعمتی
گروه علوم پایه ، دانشگاه فرهنگیان، تهران ، ایران
چکیده:   (1691 مشاهده)
سابقه و هدف: کراک فرم جامد فرآوری شده از کوکائین است که اثر اعتیادآوری قوی­تری نسبت به پودر کوکائین دارد. سوء مصرف محرک­های روانی و از جمله کراک-­کوکائین اثرات نامناسب بر حافظه و یادگیری دارد. مصرف ویتامین­ها به عنوان یکی از روش‌های درمان مؤثر برای سوء مصرف مواد پیشنهاد شده است. هدف مطالعه­ی حاضر بررسی اثر تزریق درون­صفاقی ویتامینC بر حافظه­ی فضایی و پراکسیداسیون لیپیدی در هیپوکامپ رت­­ها طی مسمویت با کراک-کوکائین است.
مواد و روشها: این مطالعه بر روی شش گروه 6 تایی از موش‌های صحرایی نر صورت گرفته است. سه روز پس از تزریق درون صفاقی داروهای­ کراک-کوکائین­­، ویتامینC و یا ترکیب این داروها درگرو‌ه‌های آزمایشی به مدت 5 روز، دستگاه ماز آبی موریس به منظور سنجش پارامترهای مرتبط با حافظه فضایی مورد استفاده قرار گرفت. سپس نمونه برداری از هیپوکامپ انجام گردید و پارامتر پراکسیداسیون لیپیدی در این ناحیه بر پایه اندازه گیری MDA سنجش گردید. تحلیل آماری داده­ها به کمک آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی Tukey توسط نرم افزار SPSS  صورت گرفت.
یافتهها: تزریق درون صفاقی دوز بالایکراک-کوکائین (­15­ میلی­گرم بر­کیلوگرم ) به طور معنی­داری موجب کاهش پارامترهای مرتبط با حافظه­ فضایی در روزهای سوم و چهارم دوره آزمایش شد (­01/0>P). تزریق درون صفاقی دوز ­50 میلی­گرم بر کیلوگرم ویتامینC­، حافظه­ی فضایی در رت­های مسموم شده با کراک را بهبود بخشید (05/0>P)، اما بر پراکسیداسیون لیپیدی در ناحیه هیپوکامپ تأثیری نداشت (­05/0<P).
نتیجه گیری: دوز بکار رفته ویتامینC در این مطالعه ، قادر به بهبود عملکرد حافظه­ی فضایی رت­های تحت تیمار با کراک-کوکائین به سطح طبیعی می­باشد.
 
واژه‌های کلیدی: ویتامینC، کراک-کوکائین، حافظه فضایی، پراکسیداسیون لیپیدی
متن کامل [PDF 533 kb]   (424 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1400/10/19 | پذیرش: 1401/3/7 | انتشار: 1401/4/14
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hatami Nemati H, Ahmadi H, Almasi A, Hatami Nemati S. Effects of Vitamin C on the Spatial Memory and Lipid Peroxidation of Rat Hippocampus Poisoned with Crack Cocaine. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2022; 17 (2) :1-10
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3435-fa.html

حاتمی نعمتی حمیرا، احمدی حاتم، الماسی ابوالفضل، حاتمی نعمتی سمیه. تأثیر ویتامینC بر حافظه فضایی و پراکسیداسیون لیپیدی هیپوکامپ موش های صحرایی مسموم با کراک کوکائین. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1401; 17 (2) :1-10

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3435-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645