[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 88-75 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پیش تیمار مایکروویو بر خصوصیات کیفی خلال سیب زمینی طی سرخ کردن عمیق
فاطمه مطوری ، محمدامین مهرنیا* ، حسین جوینده ، محمد حجتی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، mamehrnia@yahoo.com
چکیده:   (812 مشاهده)
سابقه و هدف: خلال سیب‌زمینی سرخ شده با وجود دارا بودن مقدار زیاد روغن و اثرات سوء آن بر سلامتی یکی از محصولات پرطرفدار در صنعت غذا می‌باشد. از این رو، کاهش جذب روغن در خلال‌های سیب‌زمینی، هدفی مهم در فرآوری آن می‌باشد. در این پژوهش به بررسی اثر استفاده از پیش‌تیمار مایکروویو بر جذب روغن و خواص کیفی خلال سیب‌زمینی طی سرخ کردن عمیق پرداخته شد.
مواد و روشها: سیب‌زمینی پس از خریداری تا 24 ساعت قبل از شروع آزمایشات در سردخانه بالای صفر درجه (4 درجه سانتی‌گراد) نگهداری شد. پیش‌تیمار مایکروویو با توان‌ها (200، 300، 400 و 500 وات) و زمان‌های (2، 4 و 6 دقیقه) اعمال گردید و فرآیند سرخ کردن در دماهای 160 و 180 درجه سانتی‌گراد انجام گرفت. در نهایت محتوای رطوبت، میزان جذب روغن، مؤلفه‌های رنگی، سختی بافت، چروکیدگی و آزمون حسی نمونه‌ها ارزیابی گردید.
یافتهها:  اعمال پیش‌تیمار مایکروویو تأثیر معنی‌دار بر محتوای رطوبت، روغن جذب شده، شاخص‌های رنگی و سختی بافت داشت (05/0>P) و بر چروکیدگی خلال‌های سیب‌زمینی بی‌تأثیر بود (05/0<P). در بین تیمارهای مختلف، بیشترین تغییرات در توان 500 وات و زمان 6 دقیقه در دماهای 160 و 180 درجه سانتی‌گراد (105/8 و 11 درصد) مشاهده شد.
نتیجه گیری:  نتایج نشان داد که در توان‌ها و زمان‌های بالاتر شدت کاهش جذب روغن افزایش یافت و می‌توان گفت استفاده از مایکروویو، پیش‌تیمار مناسب، آسان و در دسترس برای کاهش محتوای روغن و بهبود خواص کیفی خلال سیب‌زمینی می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: جذب روغن، خلال سیب‌زمینی، سرخ کردن عمیق، مایکروویو
متن کامل [PDF 1406 kb]   (306 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1401/10/25 | پذیرش: 1401/12/16 | انتشار: 1402/4/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Matori F, Mehrnia M, Jooyandeh H, Hojjati M. Effects of Microwave Pretreatment on Qualitative Characteristics of French Fries during Deep Fat Frying. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (2) :75-88
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3621-fa.html

مطوری فاطمه، مهرنیا محمدامین، جوینده حسین، حجتی محمد. تأثیر پیش تیمار مایکروویو بر خصوصیات کیفی خلال سیب زمینی طی سرخ کردن عمیق. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (2) :75-88

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3621-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660