[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 74-57 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی فیلم فعال نشاسته –پلی وینیل الکل حاوی اسانس آویشن و امولسیون آن
علیرضا درعلی بنی ، نرجس آقاجانی* ، عاطفه رضایی ، امیر دارائی گرمه خانی
استادیار گروه مهندسی ‌علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی بهار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران ، naghajani@basu.ac.ir
چکیده:   (544 مشاهده)
سابقه و هدف: اخیراً، تحقیقات مختلفی برای روشن شدن تأثیرات افزودن اسانس‌های مختلف به فیلم‌های زیست تخریب‌پذیر انجام شده است. این مطالعه با هدف بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی فیلم فعال نشاسته پلی وینیل الکل حاوی اسانس آویشن و امولسیون آن انجام شد.
مواد و روشها: به منظور تولید فیلم‌های فعال، پس از تهیه محلول نشاسته- پلی وینیل الکل، غلظت‌های مختلف اسانس آویشن (1، 3 و 5 درصد) و غلظت 10% از امولسیون‌های آویشن (امولسیون 1، 3 و 5 درصد) استفاده شد.
یافتهها: مطابق با نتایج بدست آمده، فیلم‌های حاوی اسانس و امولسیون تأثیر مشابهی بر روی تمامی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، مکانیکی و میکروبی فیلم داشتند، بدین صورت که افزایش اسانس آویشن و همچنین امولسیون آن به فرمولاسیون فیلم، باعث افزایش معنی‌دار (05/0>p) در پارامتر‌های ضخامت، جذب رطوبت طی گذشت زمان، زاویه تماس و میزان فعالیت آنتی­اکسیدانی فیلم‌ها شد. از طرفی این افزایش بر روی خصوصیات میکروبی فیلم نیز تأثیر گذاشت و هر دو باعث افزایش مساحت هاله بازدارندگی از رشد اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس شدند. نتایج FTIR نیز نشان داد که همه فیلم‌ها نوار جذب گسترده‌ای را در 3000-3700 سانتی‌متر مربع نشان دادند که ناشی از ارتعاش کشش آزاد گروه‌های‌هیدروکسیل درون مولکولی و بین مولکولی بود و از طرفی از لحاظ ساختار میکروسکوپی، نتایج SEM نشان داد که سطح فیلم‌های بارگذاری شده با اسانس خشن‌تر بوده و با افزایش غلظت آن، تجمع کمی نشان داد.
نتیجه گیری: در حالت کلی فیلم‌های تهیه شده از نشاسته پلی وینیل الکل حاوی اسانس آویشن و امولسیون آن مرغوبیت و بار میکروبی مناسبی برخوردار بوده و می‌توان از آن به عنوان بسته‌بندی فعال استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: اسانس آویشن، امولسیون آویشن، فیلم فعال نشاسته –پلی وینیل الکل، فعالیت آنتی اکسیدانی
متن کامل [PDF 1283 kb]   (159 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1402/4/3 | پذیرش: 1402/8/16 | انتشار: 1402/10/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dorali A, Aghajani N, Rezaei A, Daraei Garmakhany A. Investigating Physicochemical Characteristics of the Starch-polyvinyl Alcohol Active Films Containing Thyme Essential Oil and Its Emulsion. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2024; 18 (4) :57-74
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3696-fa.html

درعلی بنی علیرضا، آقاجانی نرجس، رضایی عاطفه، دارائی گرمه خانی امیر. بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی فیلم فعال نشاسته –پلی وینیل الکل حاوی اسانس آویشن و امولسیون آن. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (4) :57-74

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3696-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660