[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی پذیرش مصرف‌ گوشت بره پوشش دهی شده با موسیلاژ بارهنگ سرنیزه ای حاوی باکتری پروبیوتیک Lacticaseibacillus rhamnosus CWKu-12: یک مطالعه تجربی و مدل سازی
عباس میرزایی* ، عباس عبدشاهی ، بهروز علیزاده بهبهانی ، فرشته فلاح
استادیار، گروه مهندسی اقتصاد کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی و عمران روستایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران ، amirzaei@asnrukh.ac.ir
چکیده:   (41 مشاهده)
سابقه و هدف: مدل­سازی پذیرش مصرف­کنندگان نسبت به محصولات با پوشش­های خوراکی دارای خواص ضدمیکروبی و آنتی اکسیدان جهت بازاریابی و تجاری سازی این محصولات در صنعت غذایی بسیار حائز اهمیت است. این مطالعه به منظور ارزیابی و پیش­بینی پذیرش مصرف کنندگان گوشت بره پوشش داده شده با مواد خوراکی دارای خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدان، انجام شد.
مواد و روشها: برای دستیابی به هدف مطالعه حاضر، ابتدا پوشش خوراکی زیست فعال موسیلاژPlantago lanceolata غنی شده با مایع رویی بدون سلول باکتری پروبیوتیک Lacticaseibacillus rhamnosus CWKu-12 آماده­سازی و جهت پوشش گوشت بره استفاده شد. سپس پارامترهای جمعیت میکروبی (شمارش کلی و باکتری های سرمادوست)، pH، رطوبت، سختی و وضعیت اکسیداسیون (عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید) اندازه­گیری و با استفاده از مدل رگرسیون فرایند گاوسی (GPR) به پیش بینی پارامتر امتیاز پذیرش مصرف کنندگان پرداخته شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که دقت پیش بینی مدل GPR براساس معیارهای RMSE، MAPE و  R2به ترتیب برابر با   248/0، 330/2 و 971/0 است که نشان از قدرت بالای این مدل جهت پیش­بینی پذیرش مصرف کنندگان گوشت بره پوشش داده شده دارد. همچنین نتایج تحلیل حساسیت پارامترها نشان داد که پارامترهای عدد پراکسید، باکتری های سرمادوست و درصد رطوبت بیشترین اثر را بر امتیاز پذیرش مصرف­کنندگان دارند. این در حالی است که پارامترهای تعداد باکتری‌های تخمیری کل، مقدار تیوباربیتوریک اسید و درصد سختی در مقایسه با سایر پارامترها، اثر معنی­داری بر پذیرش مصرف­کنندگان ندارند.
نتیجه گیری: مطابق با یافته­ها، با داشتن مقادیر مربوط به پارامترهای ورودی می­توان با استفاده از مدل GPR پیشنهادی، پذیرش مصرف­کنندگان گوشت بره با پوشش­های خوراکی متفاوت را ارزیابی و گامی اساسی در جهت تجاری سازی این محصولات برداشت.
 
واژه‌های کلیدی: پذیرش مصرف‌کنندگان، گوشت بره با پوشش خوراکی، خواص آنتی اکسیدانی، رگرسیون فرایند گاوسی
متن کامل [PDF 652 kb]   (7 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1403/10/28 | پذیرش: 1403/12/8

  • با اندازه ­گیری پارامترهای جمعیت میکروبی (شمارش کلی و باکتری های سرمادوست)، pH، رطوبت، سختی و وضعیت اکسیداسیون (عدد پراکسید و تیوباربیتوریک اسید) می­توان پذیرش مصرف کنندگان را پیش ­بینی کرد.
  • مدل رگرسیون فرایند گاوسی (GPR) جهت پیش ­بینی پذیرش مصرف­ کنندگان گوشت بره با پوشش خوراکی از دقت بالایی برخوردار است.
  • پارامترهای عدد پراکسید، باکتری های سرمادوست و درصد رطوبت در ارزیابی پذیرش مصرف­کنندگان گوشت بره با پوشش خوراکی بیشترین تأثیر را دارند.

ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4714