اثر بستهبندی با فیلم سلوفان و انبارداری سرد بر کیفیت نگهداری و عمر انبارمانی میوه ازگیل ژاپنی ((Eriobotrya japonica
|
مصطفی عشورنژاد* ، محمود قاسم نژاد |
|
|
چکیده: (11232 مشاهده) |
سابقه و هدف: کوتاه بودن عمر انباری میوه ازگیل ژاپنی و حساسیت بالا به از دست دادن آب و قهوهای شدن از عوامل اصلی محدودیت عرضه میوهها به بازارهای دورتر است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر بستهبندی با فیلم سلوفان به همراه نگهداری در دمای پایین بر طولانی کردن عمر انبارداری و حفظ کیفیت میوه ازگیل ژاپنی بود.
مواد و روشها: میوههای مورد استفاده پس از یکنواختی در بستههای جداگانه با پوشش فیلم سلوفانی و شاهد (بدون پوشش) قرار داده شدند و در دمای C 7 با رطوبت نسبی 5±85% انبارداری شدند. ویژگیهایی مانند کاهش وزن میوهها، قهوهای شدن بافت خارجی، مواد جامد محلول، اسیدیته، ویتامین C، فنل کل، ظرفیت آنتیاکسیدانی و ترکیبات فلاونوئیدی(کوئرستین و کاتچین) میوهها طی 28 روز انبارداری اندازهگیری شد.
یافتهها: : میوههای بستهبندی شده با فیلم سلوفان شاخص قهوهای شدن کمتر و کیفیت ظاهری بهتری در پایان انبارداری داشتند، ولی میوههای بدون پوشش، بازارپسندی خود را در مدت کوتاهی از دست دادند. کاهش وزن میوههای با پوشش سلوفان به طور معنیداری کمتر از میوههای شاهد بود. افزایش مواد جامد محلول و کاهش اسیدیته قابل تیتراسیونِ میوههای بدون پوشش به طور معنیداری بیشتر از میوههای با پوشش در طی انبارداری بود. میزان آسکوربیک اسید، فنل کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی میوه ازگیل در پایان انبارداری کاهش یافت، اما فیلم سلوفان مانع از کاهش شدید آنها جلوگیری کرد. کاهش میزان فلاونوئیدها (کوئرستین و کاتچین) در پایان انبارداری در میوههای پوشانده شده با سلوفان کمتر بود.
نتیجه گیری: بستهبندی با سلوفان به همراه انبارداری در دمای پایین میتواند روشی برای افزایش عمر انباری میوههای ازگیل ژاپنی و عرضه طولانیتر آنها به بازار معرفی شود.
واژگان کلیدی: ازگیل ژاپنی، انبارداری، بستهبندی، ترکیبات فلاونوئیدی، ظرفیت آنتیاکسیدانی |
|
واژههای کلیدی: ازگیل ژاپنی، انبارداری، بستهبندی، ترکیبات فلاونوئیدی، ظرفیت آنتیاکسیدانی |
|
متن کامل [PDF 268 kb]
(3526 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1391/3/24 | انتشار: 1391/3/26
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|